Imbarbatari in vremuri de intristari
Autor: PETRICAS CIPRIAN  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 01/07/2008
    12345678910 0/10 X
Inbarbatari in vremuri de intristari

1. Nu plange (vr13)
a). A plans datorita trecutului greu
Ø ia murit sotul
Tomas Carlil un istoric vestit a scris multe carti, sa casatorit si cea care ia fost sotie era tocmai secretara lui, si la ajut in scrierile pe care lea facut si acum fiind sotia lui a scris si mai mult probabil si de aceea a avut asa multe carti, numai ca nu dupa mult timp a aparut o boala, un cancer galopand care in cateva luni a ros sanatatea si trupul sotiei sale, el trebuia sa mearga sa faca delegatii parlamentare si navea timp de sotia lui si nu dupa mult timp sotia lui a murit, inmormantarea a fost intro zi de ploaie si dupa terminarea mormantarii a strans lucrurile si da peste un jurnal si curios sa vada ultimele inregistrari si in jurnalul sotiei lui, si ea scria: Astazi sotul meu a stat cu mine o ora, ce rai ce paradis am avut astazi, si intoarce pagina ochii sotului se impaiajenesc de lacrimi, intoarce pagina si spune am asteptat toata ziua sa ascult pasii lui si na venit la mine, intoarce pagina au auzit pasii lui la usa am crezut ca vine sa vorbeasca cu mine dar apoi s-au indepartat, acum e prea tarziu sa mai bata la usa si Tamas incepe sa planga in hohote si isi ia mantaua si pleaca la cimitir si il gasesc prietenii cu fata in noroiul in musuroiul acela in dambul mormantului cu fata strigand (Daca as fi stiut lucrul acesta, Daca as fi stiut lucrul acesta ?
Ø a imbracat doliu

b). A plans datorita prezentului trist
Ø moartea singurului fiu
Ø 2 Imparati 4:8-37
Mergem mai departe si ne oprim in Sunem acolo era o femeie si era bogata care la primit pe Elisei si pe Ghehazi in casa ei si pentru fapta aceasta au intrebato ei ce sa faca, in cele din urma a chemato si ia spus la anul pe vremea aceasta vei avea un copil si precum ii spusese Elisei la anul tinea in brate un fiul si acel copil sa facut mare si intro zi se duce la tatal sau la camp si dupa cateva momente striga capul meu, capul meu, tatal sau la trimis acasa prin sluga lui si mama la tinut in brate pana la ameaza si apoi a murit, dar nui spusese femeia aceasta lui Elisei sa nu o amageasca in felul acesta! da asta e binecuvantare de la D-l si profetie sa nasti un copil si apoi sa-l vezi ca se stinge din viata aceasta? Femeia la culcat in patul lui Elisei in camera de sus si a plecat sal caute pe proroc pe muntele Carmel cu vestea ca fiul ei murise si Elisei a zis lui Ghehazi incingete ia toiagul in mana si pleaca si sa pui toiagul meu pe fata copilului dar femeia sa adresat lui Elisei ca nul va parasi pana nu va veni si el, Ghehazi o luase inainte pusese toiagul pe fata copilului dar nu se intamplase nimic apoi a ajuns si Elisei a intrat in casa sa rugat D-lui si sa suit si sa culcat pe copil, si-a pus gura pe gura lui, ochii lui pe ochii lui, mainile lui pe mainile lui si copilul sa incalzit si a mai facut o data si copilul a stranutat de 7 ori si apoi si-a deschis ochii si I la dat mamei lui.
Ø 1Imparati 17:17-24
Era o vaduva in V.T. in Sarepta Sidonului la care ia murit fiul, sa inbolnavit si boala lui a fost asa de cumplita incat na mai ramas suflare in el si femeia aceasta se intreaba ce am eu a face cu tine omule a lui D-zeu ai venit sa aduci aminte lui D-zeu de nelegiuirea mea si sa-mi omori astfel fiul si Ilie omul acesta de foc care este prefigurarea D-lui Isus, ii raspunde da-mi incoace pe fiul tau, apoi la luat de la sanul mamei sale la urcat in odaia de sus la pus in patul lui a chemat pe D-l si sa intins de trei ori pe copil si cuvantul spune ca D-l a ascultat glasul lui Ilie si sufletul copilului sa intors in el si a inviat.
Ø ultima mangaiere e luata de la ea
Ilus: Intr-o vară, o mamă văduvă se plângea cum singurul băiat pe care-l avea în vârstă de 20 de ani, s-a suit într-un tei să culeagă flori ca să facă bucurie mamei sale. Dar a căzut de acolo şi pe loc a murit. Cine putea spune durerea cea mare a bietei femei!
Ilus: De asemenea într-un sat o fată studentă în anul trei la medicină, mai avea puţin să termine, dar a terminat cu viaţa aceasta, căci o boală nemiloasă i-a curmat zilele. Cum o mai jeleau părinţii, căci numai pe ea o aveau, cum îşi mai smulgeau părul şi se tânguiau.
Ilus: Mama caruia ii murise copilul (unde a fost D-zeu cand mi-a murit fiul? Si raspusul a venit bland si duios in acelas loc in care a murit propriul lui fiu.
Ø doliul continua
c). A plans datorita viitorul nesigur
Ø cine o va ingriji?
Ø Ieremia 49:11
Lasa pe orfanii tai ! Eu ii voi tine in viata,
si vaduvele tale sa se increada in Mine
Ø 420 Femeia bogata in casa muncitorului sarac...
O femeie bogata a intrat in casa unui muncitor sarac, si cand a vazut camera plina de copii a zis: Aici sunt guri multe dar hrana nu-i, Dupa un timp oarecare femeia bogata plangea langa sicriul singurului ei copil, femeia muncitorului sarac a fost chemata inpreuna cu copiii in casa femeii bogate care era plina cu de toate si ia dat ajutor cu ocazia inmormantarii. Atunci ea in fata atator bogatii dar cu singurul copil in sicriu si-a zis: Aici este mancare muta dar unde sunt gurile? Mai degraba am vrea sa-i vedem pe copiii nostri toti in jurul mesei noastre sarace decat sa avem pranzuri alese dar copii pierduti.

2. D-zeu se atinge de noi. (v 14a)ATINGEREA
v. 14 ... Apoi sa apropiat si sa atins de racla ...
a). Atingerea nadejdi si a mangaierii
Ø Femeia cu scurgere si fica lui Iair (Luca 8:40-56)
Ø Soacra lui Petru (Marcu 1:29-31)
Au intrat in casa lui Simon si Andrei si soacra lui Simon zacea in pat prinsa de friguri si D-l a venit a apucato de mana si a ridicato in sus si in momentul acela a lasato frigurile si cuvantul spune ca ea a inceput sa le slujeasca.
Ø Tamaduirea leprosului (Marcu 1:40-45)
Vine la D-l un lepros care sa aruncat in genunchi inaintea lui si cu meritul pe care nu-l avea zicea daca vrei, iti sta in vrednicia ta, nu te oblig pentru ca nu pot sa te oblig, dar daca vrei poti sa ma curatesti si aici vedem un D-zeu care este milos, I sa facut mila de el a intins mana sa atins de el si ia zis Da vreau fii curatit, in vremea aceea nu aveai voie sa te atingi de un lepros pentru ca te umplea si tu de lepra, leprosii erau izolati in afara orasului, dar nu stim cum a ajuns la D-l, dar dovada e ca sa curatat si lepra la lasat si dupa toate acestea D-l se adreseaza acestui om de acum pe deplin vindecat, dute si sa nu spui la nimeni.
Ø Femeia garbova (Luca 13:10-17)
Isus invata in Sinagoga in ziua Sabatului, acolo era o femeie, o fica a lui Avram stapanita de 18 ani de un duh de neputinta si nu putea nici decum sa-si indrepte spatele, cand a vazuto Isus ia spus femeie esti deslegata de neputinta ta, si si-a intins mainile peste ea si indata sa indreptat, sa ajuns pana acolo ca Diavolul sa incovoaie oamenii sa strambe oamenii sa stirbeze faptura creatiunii lui dar D-zeu vine si aduce lucrurile la normal slavit sa fie numele Lui.
b). Atingerea prin cuvinte pline de viata.
v.14b...Tinerelule, scoala-te iti spun!
- a sezut in capul oaselor
- a inceput sa vorbeasca
Ø Lazare iesi afara...
c). Se atinge exact de partea dureroasa
Ø Vindecarea celor doi orbi (Matei 9:27-31)
D-L Isus dupa ce a inviat pe fica lui Iair a plecat de acolo si sa-u luat dupa El doi orbi, probabil o fi auzit de marea minune din casa lui Iair, si acestea strigau si ziceau Ai mila de noi fiul lui David si dupa ce au intrat in casa orbi au venit la Isus si Isus le-a zis Credeti ca pot face lucrul acesta, Da D-ne, atunci sa atins de ochii lor si a zis Faca-vi-se dupa credinta voastra si in momentul acela li s-au deschis ochii
Ø Orbul din Betsaida (Marcu 8:22-26)
La Betsaida au adus la Isus un orb si l-au rugat sa se atinga de el, Isus a luat pe orb de mana si la scos afara din sat, apoi a luat scuipat din scuipatul lui si ia pus pe ochi si a pus mainile peste el si la intrebat Vezi ceva dar el marturisind a spus vad niste oameni umbland dar mise pare ca niste copaci a pus a doua oara mainile peste ochi si ia spus sa se uite tinta la El si cand sa uitat a fost tamaduit si a vazut toate lucrurile deslusit.
Ø Vindecarea orbului din nastere (Ioan 9:1-12)
La un moment dat trecea Isus si a vazut un orb din nastere si ucenici vin ca de obicei cu intrebarile lor, Cine a pacatuit omul acesta sau parintii lui de sa nascut orb la care Isus le raspunde: na pacatuit nici el nici parinti lui ci sa nascut asa ca sa se arate in el lucrarile lui D-zeu si dupa ce a zis aceste vorbe a scuipat pe pamant si iarasi e indentificarea lui Isus cu omul in cel mai mic amanunt, si cuvantul spune si a facut tina din scuipat apoi a uns ochii orbului cu tina aceasta si ia zis dute de te spala in Scaldatoarea Siloamului si el sa dus si sa spalat si sa intors vazand bine.


3. Cel pierdut e daruit inapoi mamei sale DARUIREA
V15b. Isus la dat inapoi maici lui...
a). Durerea e transformata in bucurie
1. Bucuria reintalnirii
Ø Luca 9:37-43
In timp ce cobora de pe munte, o gloata mare la intampinat pe Isus si un tata din multimea aceea a strigat, si ascultati ce rugaminte la un tata care are un singur copil (rogu-te uitate cu indurare la fiul meu findca il am numai pe el) si acum ii explica ce se intampla cu copilul il apuca un duh si deodata ragneste si il scututa cu putere si baiatul face spume la gura, si am facut un lucru I-am rugat pe ucenici Tai sa-l scoata si n-au putut, si D-l spune adu-l la Mine si pe cand venea baiatul dracul la trantit la pamant si la scuturat cu putere, Dar Isus a certat duhul necurat si a vindecat pe baiat si la dat inapoi tatalui sau.

b). Toti slavesc pe D-zeu (Ps 40:1-3)
Ø Lagarul din Japonia
Minunea de la Râul Cwai – Un lagăr de prizonieri americani în Japonia au fost luaţi şi duşi întro pădure sălbatică, căpitanul japonez al lagărului numără şi lipseşte o lopată atunci îi ia pe toţi îi aliniază, care a luat lopata nimeni nu spune nimic întreabă din nou care a luat lopata şi iar linişte ia mitraliera şi spune dacă nu spuneţi care a luat lopata vă omor pe toţi, şi unul dintre ei vine în faţă şi spune eu am luat lopata, aruncă mitraliera şi începe să-l bată şi dă în el până îl omoară prizonierii l-au luat l-au îngropat şi seara iarăşi la apel , număraţi lopeţile şi lopeţile sunt toate, cineva greşise numărătoarea, omul care a mers înainte în faţă ofiţerul sad at de bună voie la moarte pentru toţi. În seara aceea în lagăr a fost tăcere nu sa mai auzit o înjurătură îi vedeai pe tineri aceea cum ies afară şi se uită îşi dădeau seama că ei trăiesc pt că altul era în pământ murise sub bătaie, minunea de acolo ia făcut să trăiască ca fraţi, şi-au împărţit mâncarea pe care o aveau s-au bandajat pt că erau fraţi fuseseră cumpăraţi de unul care a mers în faţă şi a murit pt ei aceasta e minunea de la râul Cwai, unul care a vărsat sânge pentru ei lea înoit viaţa lea dat un nou sens în viaţă.
Pt noi răscumpărarea e cu sânge sfânt al mielului fără prihană nun e puteam noi singuri răscumpăra în Ps 49 ( nu pot să se răscumpere unul pe altul nici să dea preţul răscumpărării lor)

c). Marturisesc
v17. Vestea aceasta despre Isus ra raspandit in toata Iudea si prin toate imprejurimile...
Prin 1950 a inceput revolutia culturala in China, crestini in masa omorati la data aceea erau 750 mii dupa statisticile de atunci si usile sau inchis si vestul na mai stiut nimic ce se intampla in China, ici si colo veneau stirile de crimele care se produceau si credinciosii erau dusi in lanturi, dati disparuti, altii la care li s-au taiat limba sa nu mai poata rosti numele de Hristos, altii care au ramas fara maini pt ca au avut in mainile lor biblii si teroarea a fost cumplita si D-zeu a adus vremea ca cortina aceasta sa cada, si intrebau oamenii mai sunt credinciosi in China dupa o prigoana asa teribila dupa niste stari asa grozave de suferinta a biserici si au mai trecut anii si unii au zis dar mai sunt biserici si de la an la an vedeai de la 10 mii la 20 de mii, China numara astazi 35 mil de credinciosi, cea mai extraordinara dezvoltare si cele mai multe biserici sunt in familii, vedeti a fost acolo un tata care a spus copiilor si copii au spus prietenilor si sau stans acolo si au ridicat altare pitre de aducere aminte, movile care le-au pastrat ca sa spuna copiilor cea facut D-zeu in viata lor.

despre continut
va rog,verificati inainte sa apara ca prediaca,nu are cap, nu are coada,parca e tradus din chineza,vor spune oamenii ca,crestinii sunt niste analfabeti.Multumesc!
Adăugat în 28/07/2008
vita de vie
lucrariledin vie sint multe prima lucrare este curatatul se taie mladitile uvcate si neroditoare cind se face acestalucrare mladita plinge [daca nu s-ar face aceasta lucrare rodul ar fi mai mic ] copiilor lui dumnezeu cind trec prin diferite incercari credem ca este spre zidire roditoare multumesc lui dumnezeu pentru exemplele de mai sus care m-au incurajat si pe mine fiindca eu am doua suflete printre straini sint sechestrate si nu stiu ce se petrece cu ele si inimma mea de mama plinge la fel ca mladita as dori din tot sufletul sa le am in casa si la masa mea
Adăugat în 08/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 5267
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni