SENTIMENTUL INALTARII
Autor: PETRICAS CIPRIAN  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 01/07/2008
    12345678910 0/10 X

Oradea
15.06.2008





Sentimentul Inaltarii

Faptele Apostolilor 1:1-14










Ciprian Petricas

Sentimentul Inaltarii

A. Inaltar. lasa un sentiment al asteptarii.
v4...Pe cand se aflau cu ei le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui pe care le-a zis El ati auzito de la Mine.
Ø Tatal si Fiul risipitor.
1) Asteptarea promisiunilor pe care le-a facut.
Ø Ioan 14:26 Dar Mangaitorul adica D.S. pe care il va trimite Tatal in Numele Meu va va invata toate lucrurile si va va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu.
Ø Ioan 16:7 Totusi va spun adevarul Va este de folos sa ma duc caci daca nu Ma duc Eu, Mangaietorul nu va veni la voi dar daca Ma duc vi-l voi trimete.
Ø Tatal si copilului care asteapta sa cadea frunzele.
2) Ateptarea promisiunilor Vechiului Testament
Ø Isaia 32:15 Pana cand se va turna Duhul de sus peste noi; atunci pustia se va preface in pamant, si pomatul va fi privit ca o padure.
Ø Ieremia 31:33 Ci iata legamantul pe care il voi face cu casa lui Israel dupa zilele acelea zice D-l; voi pune legea mea inlauntrul lor o voi scrie in inima lor si Eu voi fi D-zeul lor si ei vor fi poporul meu.
Ø Ezechel 11:19 Le voi da o alta inima si voi pune un Duh nou in voi. Voi lua din trupul lor inima de piatra si le voi da o inima de carne
Ø Ioiel 2:28 Dupa aceea voi turna Duhul Meu peste ori ce faptura fii si ficele voastre vor proroci, batranii vostri vor visa visuri si tinerii vostri vor avea vedenii. Chiar peste robi si roabe voi turna din Duhul Meu...
3) Asteptarea promisiunilor Noului Testament.
Ø Ioan 15:26 Cand va veni Mangaietorul pe care Il voi trimete de la Tatal adica Duhul Adevarului care purcede de la Tatal, El va marturisi despre Mine.
Ø Ioan 16:14 El Ma va proslavi, pentru ca va lua din ce este al Meu si va va descoperi.

B. Inaltar. lasa un sentiment al implinirii.

1) Implinire facuta prin supunere.
v4-5...Pe cand se afla cu ei le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui pe care le-a zis El ati auzito de la Mine. Caci Ioan botezat cu apa dar voi nu dupa multe zile veti fi botezati cu D.S.
Ø F.A. 2:33 Si acum o data ce sa inaltat prin dreapta lui D-zeu si a primit de la Tatal fagaduinta D.S. a turnat ce vedeti si auziti.
Ø Ioan 16:25-33
2) Implinirea facuta prin partasie.
v4...Le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim.
Rugaciunea este elementul care a intarit partasia
Ø F.A. 1:14 Toti acestea staruiau cu un cuget in rugaciune si in ceruri impreuna cu femeile si cu Maria mama lui Isus si cu fratii lui
Ø F.A. 1:13 Cand au ajuns acasa s-au suit in odaia de sus unde stateau de obicei...
Ø Iuda 3 ...mantuirea de obste...
Ø Ioan 20:17 Nu ma tinea ia zis Isus ca inca nu m-am suit la Tatal Meu ci dute la fratii mei si spunele ca ma sui la Tatal Mei si Tatal vostru, la D-zeul Meu si D-zeul vostru.
Ø Estera când vede pericolul mare care se apropie îşi cheamă prietenii îi cheamă pe toţi ceilalţi şi prin Mardoheu spune am sa facem un post de 3 zile...
3) Implinirea facuta prin dragoste.
Ø Ioan 3:16 Findca atat de mult a iubit ...
Ø Policarp din Smirna – un om a lui D-zeu din primul secol a trait 90 de ani si la 90 de ani a fost dus sa fie executat pentru ca era crestin si in ziua aceea a facut o rugaciune si a scriso ca sa-i incurajeze pe frati „Doamne Dumnezeule atotputernic iti multumesc astazi pentru privilegiul sa fiu socotit intre cei care te-au marturisit cu pretul vietii lor.
Ø Ioan 17:1-26 Pt ei ma rog nu ma rog pentru lume ci pt aceea care mi iai dat Tu pt ca sunt ai Tai.

C.Inaltar. lasa un sentiment al marturisirii.
v8...Ci voi veti primi o putere cand se va pogora D.S. peste voi si-Mi veti fi martori in Ierusalim, in toata Iudeea, in Samaria si pana la marginile pamantului.
1) I. H. este trimisul lui D-zeu.
Ø Cine zic oamenii ca sunt Eu...
Ø Natanaael – Rabi Tu esti Fiul lui D-zeu.
2) Martorii Rusaliilor
Ø F.A. 2:38-39 Petru – Pocaitiva - primul martor
Ø Cea mai indepartata margina e vecinul tau.
Ø Matei 28: 19–20 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, botezandu-I in numele Tatalui al Fiului si al Sfantului Duh...
3) Martorii Veacurilor.
Ø John Bunian.

D. Inaltar. lasa un sentiment al intoarcerii.
v11...Barbati Galileeni de ce stati si va uitati spre cer Acest Isus care sa inaltat la cer din mijlocul vostru va veni in acelas fel cum l-ati vazut mergand la cer.
1) O intoarcere asemanatoare
Cand ?
Ø Matei 24:36 Despre ziua aceea si ceasul acela nu stie nimeni, nici ingerii din ceruri nici Fiul ci numai Tatal.
Cine ? Acelas Isus
Ø 1Tes 4:16 Caci insusi D-l cu un strigat cu glasul unui Arhanghel si cu trambita lui D-zeu se va pogora din cer si intai vor invia cei morti in Hr.
Certitudinea ? Va veni ...
Ø Evrei 10:37 Inca putina vreme, foarte putina vreme si Cel ce vine va veni si nu va zabovi
Unde ?
Ø Zaharia 14:4 Picioarele Lui vor sta in ziua aceea pe muntele Maslinilor, care este in fata Ierusalimului spre rasarit...


INALTZAREA
Sentimentul inaltzari este credintza de rapire care se naste in noi totzi care nadajduim in Domnul Isus,cand Domnul Isus a fost inaltzat El a aratat lumi ca s-a dus cu un scop ,sa se intoarca inapoi dupa Biserica care si-o v-a desavarsi pe pamant,aceasi credintza se naste in fiecare ca Isus v-a veni dupa noi si nu ne v-a lasa in necazul cel mare,cum Dumnezeu nu si-a lasat fiul in suferintza tot asa nici Isus nu ne v-a lasa,trebuie doar sa credem ca El ne va duce intr-o imparatzie cu Dumnezeu,in viatza vesnica,dar pentru a fi acolo trebuie sa ascultam de Dumnezeu,si sa ne sfintzim pe pamant,aici este procesul de sfintzenie pe pamant,si sus in cer vom primi doar cununa,Duhul si Mireasa zic:Vino!
Adăugat în 13/07/2008
Statistici
  • Vizualizări: 2554
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni