TATA, FII BARBAT!
Autor: Florin T. Cimpean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/03/2008
    12345678910 0/10 X
TATA: FII BARBAT!!!
Jdg 1:12 Caleb a zis: „Voi da pe fiică-mea Acsa de nevastă cui va bate Chiriat-Seferul şi-l va lua."
Jdg 1:13 Otniel, fiul lui Chenaz, fratele cel mai mic al lui Caleb, a pus mîna pe cetate; şi Caleb i-a dat de nevastă pe fiică-sa Acsa.
Jdg 1:14 Cînd a intrat ea la Otniel, l-a îndemnat să ceară un ogor dela tatăl ei. Ea s\'a pogorît depe măgar; şi Caleb i-a zis: „Ce vrei?"
Jdg 1:15 Ea i-a răspuns: „Dă-mi un dar, căci mi-ai dat un pămînt secetos; dă-mi şi izvoare de apă." Şi Caleb i-a dat Izvoarele de sus şi Izvoarele de jos.
Stimati fratii si surori, mame si copii, prieteni, dragi tatici,
In seara asta noi ca biserica si, de fapt intreaga America celebreaza aceasta persoana extraordinara care este TATAL.
De mai bine de trei ani am devenit si eu tata si acesta calitate este extraordinara. De fapt, una din calitatile pe care le indragesc enorm este aceea de a fi tata. Printre propoziile care imi incinta zilnic inima sunt afirmatiile sincere, profunde ale copiilor mei: Te iubesc! You are my best friend! Numai Tati stie! That’s my daddy!
Fiecare privire, fiecare hug sau pupic este ca o atingere de inger. Este o reprogramare emotionala care restaureaza inocenta iubirii care fac viata traibila, luminita ce ne insenineaza fata la capatul tunelului cotidian.
Desi 10 ani nu am avut copii, acum nu mi-as mai putea inchipui viata altfel. In seara asta nu pot sa nu ma gindesc la prietenul meu, Nick Vasilev care in urma cu aproxmiativ o luna si-a pierdut lumina ochilor lui, cei doi copii, intr-o tragedie infioratoare.
Vince Lombardi – jucator si antrenor de fotbal American celebru; chiar trofeul care se acorda la Super Bowl poarta numele lui.
Baiatul lui dupa cel mai prost meci din viata lui: "You are a ten"

Astazi insa tatii sunt feminizati de societate, domesticity; ridiculizati, dispensabili.
De aceea in seara asta am un mesaj pentru toti tatii: TATA, FII BARBAT!!!

I. UN BARBAT ADEVARAT INDEPLINESTE ROLUL PENTRU CARE DUMNEZEU L-A CREATGen 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpînească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pămîntul şi peste toate tîrîtoarele cari se mişcă pe pămînt."
Gen 1:27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.
Şi omul a zis: „Iată în sfîrşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie, pentrucă a fost luată din om."
Gen 2:24 Deaceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa, şi se vor face un singur trup.
UN BARBAT ADEVARAT ESTE LIDER IN CASA LUI: Eph 5:23 căci bărbatul este capul nevestei, după cum şi Hristos este capul Bisericii, El, Mîntuitorul trupului.

II. UN BARBAT ADEVARAT STIE CUM SA TRATEZE O FEMEIE 1Pe 3:7 Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rîndul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele cari vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedecate rugăciunile voastre.

III. UN ADEVARAT BARBAT ESTE UN OM AL DATORIEI AL RESPONSABILITATII 1Co 7:3 Bărbatul să-şi împlinească faţă de nevastă datoria de soţ; şi tot aşa să facă şi nevasta faţă de bărbat.
1Co 7:4 Nevasta nu este stăpînă pe trupul ei, ci bărbatul. Tot astfel, nici bărbatul nu este stăpîn peste trupul lui, ci nevasta.

IV. UN ADEVARAT BARBAT ESTE UN OM AL RUGACIUNII 1Ti 2:8 Vreau dar ca bărbaţii să se roage în orice loc, şi să ridice spre cer mîni curate, fără mînie şi fără îndoieli.

V. UN BARBAT ADEVARAT SE BUCURA IN PREZENTA COPIILOR SAI Psa 127:3 Iată, fiii sînt o moştenire dela Domnul, rodul pîntecelui este o răsplată dată de El.
Psa 127:4 Ca săgeţile în mîna unui războinic, aşa sînt fiii făcuţi la tinereţă.
Psa 127:5 Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămînea de ruşine, cînd vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă.
TONY EVANS LA 17 ANI LE-A DAT COPIILOR LUI O CHEIE: AI CHEIA LA INIMA MEA, CHEIA LA INIMA LUI DUMNEZEU, IN ZIUA NUNTII DA-O SOTIEI TALE SI SPUNEI CA ARE CHEIA LA INIMA TA.

VI. UN ADEVARAT BARBAT ESTE UN OM DE CARACTER Exo 18:21 Alege din tot poporul oameni destoinici, temători de Dumnezeu, oameni de încredere, vrăjmaşi ai lăcomiei; pune-i peste popor drept căpetenii peste o mie, căpetenii peste o sută, căpetenii peste cinci zeci şi căpetenii peste zece.

VII. UN ADEVARAT BARBAT ESTE UN OM CE REPARA Eze 22:30 Caut printre ei un om care să înalţe un zid, şi să stea în mijlocul spărturii înaintea Mea pentru ţară, ca să n\'o nimicesc; dar nu găsesc niciunul!
Jer 5:1 „Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, şi voi ierta Ierusalimul.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3232
  • Export PDF: 5
Opțiuni