5 Pietre Mici pentru o Victorie Mare
Autor: Florin T. Cimpean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 01/08/2008
    12345678910 0/10 X
5 PIETRE MICI PENTRU O VICTORIE MARE 1 SAMUEL 17:12-58
Ultimul mesaj din seria Imperative Periculoase a fost "Luptati!".
In seara acesata doresc sa aduc partea a doua a acelui mesaj folosind ilustratia vivida a lui David.
Data trecuta am vorbit despre luptele crincene pe care trebuie sa le ducem fiecare. In seara aceasta doresc sa vorbesc putin despre modalitatea de lupta.

SANSELE ITI SUNT IMPOTRIVA.
In mod logic, normal David nu are nici o sansa in fata lui Goliath. In casa ded pariuri a Terebintilor, David nu are nici o sansa. Nimeni nu pariaza pe El. David este intr-o stare de inferioritate extraordinara.
1. Este in inferioritate pentru ca apartine natiunii ce pierde
2. Este in inferioritate datorita virstei lui
3. Este in inferioritate datorita lipsei de experienta si pregatire
4. Este in inferioritate datorita lipsei de resurse si echipament: un toiag, o traista si o prastie
5. Este in inferioritate datorita magnitudinii inamicului

David, the odds are againt you!
David, sansele sunt impotriva ta!

La Casa de pariuri a Terebintilor zarurile sunt aruncate. Fististeni pariaza masiv pe Goliath. Saul si armata lui pariaza pe Goliath. Fratii lui David pariaza pe Goliath. Pasarile cerului pariaza pe Goliath. Zboara in cercuri asteptind in aer miros de om mort. Azi o sa fie un trup fraged, de adolescent de abia iesit din copilarie. Putin, da bun. Pasarile acestea reprezinta in general duhurie rele, pe Satan.

Surpriza! Dumnezeu insa pariaza pe un baiat a lui Isai, fara importanta, fara istorie, fara influenta, fara pregatire fara resurse.

Poate ca esti in aceeasi situatie ca David. Inaintea ta este o situatie insurmontabila. Uriasul din fata ta este inspaimintator. Sansele sunt impotriva ta. In aer pluteste acest mesaj nerostit, neverbalizat. Zarurile au fost aruncate.
Acum faci parte din grupul care pierde. Virsta nu te mai ajuta. Fortele nu te tin. Nu ai experienta si pregatire. Nu esti pregatit pentru aceasta situatie. Ai fost luat prin surprindere. Resursele s-au imputinat asa de tare ca nu mai ai nimic. Traista ta s-a golit. Piinea si brinza din traista ai dat-o fratilor tai. E traista goala.
Dusmanul care iti sta in fata este déjà declarat invingator.

Toti pariaza impotriva ta!

Surpriza Surprizelor: Dumnezeu pariaza pe tine!

Ia-ti toiagul si ridica-te in capul oaselor. Pune in traista ta citeva pietre. Baga si in buzunar citeva. Ia-ti prastia si la atac.
O sa cistigi! Iata 5 pietre mici pentru o victorie Mare!

1. PIATRA CURAJULUI – David a ales curajul in locul descurajarii. Cind toti il descurajeaza el spera. Nu lasa frica sa-l paralizeze. Nu lasa spaima sa-si faca cuib in mintea lui, vizuina in inima lui. Esti doar un copil, esti prea sarac, esti prea bogat, A venit boala peste tine, Ai pierdut totul. Nu ai resurse. Nu ai experienta. Tu vorbesti! Dar daca acestia au dreptate? O sa ma umplu de ridicol , o sa-mi fac natiunea si biserica de rusine.
Un imparat din Orient nu avea urmasi. A chemat pe cei mai de viata adolescent din regat si le-a dat fiecaruia o saminta spunindu-le: "Va dau saminta aceasta ca sa o plantati, sa aveti grija de ea si dupa un an sa veniti fiecare cu planta voastra la mine si din voi voi alege mostenitorul tronului".
Printre ei era si Ling. El a plantat saminta intr-un vas, a a udat-o si a tinut-o la temperatura optima, insa nu s-a intimplat nimic. A trecut o saptamina , doua, luni. Nimic. Ceilalti baieti vorbeau si se laudau cu progresul lor, frumusetea plantei. A trecut anul si in vasul lui Ling era doar pamint. A venit ziua cind imparatul trebuia sa vada plantele. Toti cei din jur i-au zis lui Ling "Nu te duce! Tu nu ai o planta. Nu te face te rusine. Nu deveni ridicol!" Ling le-a zis ma duc, am primit saminta de la imparat.
Sala tronului s-a umplut de tineri care au adus plante care de care mai frumoase si colorate.
Ling s-a asezat la spatel multimi suprotind risul si batjocurile celorlalti. La picioarele lui era vasul cu pamint fara planta.
Imparatul a inceput sa se plimbe printre tineri uitindu-se la aceste plante.
A ajuns in final in dreptul lui Ling. I-a zis "Ia vasul si vino in fata!" Toti rideau si dadeau din cap. Fraierul. Prostul. Loser. Inima lui Ling a inceput sa bata rapid. Nu intelegea ce se intimpla. Toti au pariat impotriva lui.
Imparatul s-a intors cu fata si s-a facut liniste de mormint.
"Cu te cheama?" "Ling". "Tu esti mostenitorul la tron. Acum un an v-am dat tuturor seminte fierte care nu pot sa creasca. Voi toti ati inlocuit saminta de la mine cu o alta. Ling a avut curajul sa ramina cu saminta primita in ciuda imagini.
De aceea el merita sa fie mostenitorul la tron".
2. PIATRA CONCENTRARII – David s-a concentrat total pe situatie. N-a lasat vocile si galagia si huiduirile sa-I sustraga atentia de la ceea ce era important. Concentrarea lui era pe urias si pe Dumnezeu. El a continuat sa faca ceea ce trebuie. El si-a luat toiagul, si luat traista, si-a pregatit prastia si a adunat pietre in buzunare si in traista
3. PIATRA CONFIDENTEI – incredere. Incredere nu atit in sine cit in Dumnezeu sau. Incredere in promisiunile lui. Daca Dumnezeu m-a ajutat sa rup falca leului si a ursului o sa ma ajute si de data aceasta. El este la fel de puternic, la fel de bun.
Credinta lui nu se clatina "Astazi Domnul te va da in miinile mele, te voi dobori si-ti voi taia capul. Si tot pamintul va stii ca Israel are un Dumnezeu. Si toata multimea aceasta va sti ca Domnul nu mintuieste nici prin sabie nici prin sulita. Caci biruinta este a Domnului."
Un invatator ateu il persecute pe un elev crestin. Intr-o zi senina s-a uitat pe geam si i-a zis. Vezi cit de clar este cerul? Il vezi pe Dumnezeu acolo? Nu! Nu-l vezi pentru ca nu exista!
Profesorul s-a intors in fata clasei. Baiatul crestin a ridicat mina sa spuna ceva. El s-a adresat colegilor: "Dragi colegi, vedeti, uitati-va la capul profesorului, vedeti creierul lui? Nu au raspuns in cor. "Nu-l vedeti pentru ca nu exista!"
Credinta noastra il onoreaza pe Dumnezeu si Dumnezeu onoreaza credinta noastra!
4. PIATRA CONFRUNTARII – Este timpul de atac. Goliat are nevoie doar de o piatra. Trebuie confruntat si David face acest lucru.
Pentru prima data i-a intrat ceva in cap lui Goliat: o piatra. Situatia aceea trebuie confruntata, adresata. Trebuie sa treci la actiune. Fa ceva.
5. PIATRA CELEBRARII David a invatat sa celebreze micile victorii. N-a uitat niciodata sa faca lucrul acesta. Aici era in joc nu reputatia natiunii, nu reputatia lui Saul, nici reputatia lui David. Aici esra in joc reputatia lui Dumnezu.
Ai o minte selective. Nut-ti hrani mintea si inima cu esecurile trecutului, ci cu micile victorii.
Cu David celebreaza o natiune. David pune mina pe sabia lui Goliath si ceebreaza peste trupul lui urias ridicind trofeul.
Cu 5 pietre mici ce victorie mare!
Acelasi lucru poti sa-l faci sit u!
The British Army knew how to celebrate their victories. In 1978, there was a fireman’s strike in London, England. The Army was called in to handle the emergency fire fighting operations. One day in January 1978, they were called by an elderly lady in South London whose cat had climbed a tree and wouldn’t come down. So the army arrived quickly, discharged their duties, rescued the cat, and life had returned to normal. The lady was so grateful, she invited the firemen in for tea and crumpets. They celebrated their victory. As they were leaving and saying their farewells, the men got back into their trucks, and you know what they did? They ran over the cat! The moral of the story is celebrate your victories while you can. You never know when you may have to fight your next battle!
cinci pietre mici pentu o victorie mare
interesant subiect si bine pus la punct am ramas placut impresionata multumesc
Adăugat în 30/03/2009
Statistici
  • Vizualizări: 4375
  • Export PDF: 6
  • Recomandări email: 1
  • Comentarii: 1
Opțiuni