FITI ATENTI LA LUPI!
Autor: Florin T. Cimpean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/03/2008
    12345678910 0/10 X
FITI ATENTI LA LUPI
Watch out for the wolf, by David Cannistraci, Carisma, May 2004
I. OI si LUPI
A. Turma. Una din metaforele, imaginile biblice despre Biserica este TURMA 1Pe 5:2 Păstoriţi turma lui Dumnezeu, care este supt paza voastră, nu de silă, ci de bună voie, după voia lui Dumnezeu; nu pentru un cîştig mîrşav, ci cu lepădare de sine.
Luk 12:32 Nu te teme, turmă mică; pentrucă Tatăl vostru vă dă cu plăcere Împărăţia.
Ioan 10:1-16
Joh 10:16 Mai am şi alte oi, cari nu sînt din staulul acesta; şi pe acelea trebuie să le aduc. Ele vor asculta de glasul Meu, şi va fi o turmă şi un Păstor.
Lumea este plina de astfel de animale Mat. 10:16 Mat 10:16 Iată, Eu vă trimet ca pe nişte oi în mijlocul lupilor
a. In primul rind trebuie sa acceptam faptul ca noi suntem ca oile Isaia 53:16; 1Pet. 2:25
De ce? Blindetea, bunatatea si naivitatea, credulitatea, dragostea; umblam in grup si in anumite situatii mergem la gramada; ratacim atunci cind credem ca pasunea este mai verde in alta parte.
In al doilea rind, trebuie sa realizam ca pentru a reduce riscul acestor predatori trebuie sa ne aliniam cu pastorii spirituali pe care Dumnezeu i-a dat bisericii Ef. 4:11,14; 1 Pet. 5:2-4.
2. Exista o anumita vulnerabilitate in biserica: Cei mai in pericol sunt tineri, cei slabi, cei care trec prin situatii dificile, cei raniti. Predatorii ataca pe cei care se indeparteaza de turma.
Climatul de delasare, indiferenta si insensibilitate spirituala creaza un climat prielnic pentru astfel de atacuri
Atunci cind credem ca pasunea este mai verde in alta parte.

B. Lupi in biserica.
Pradatori spirituali ataca biserica Fapte 20:28-29
Act 20:28 Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v\'a pus Duhul Sfînt episcopi (Sau: priveghetori.), ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a cîştigat-o cu însuş sîngele Său.
Act 20:29 Ştiu bine că, după plecarea mea, se vor vîrî între voi lupi răpitori, cari nu vor cruţa turma;
Act 20:30 şi se vor scula din mijlocul vostru oameni, cari vor învăţa lucruri stricăcioase, ca să tragă pe ucenici de partea lor.
Act 20:31 De aceea vegheaţi, şi aduceţi-vă aminte că, timp de trei ani, zi şi nopate, n\'am încetat să sfătuiesc cu lacrămi pe fiecare din voi.
a. Lupi sunt niste animale feroce si agile, predatori mortali 1) Between 1760-1765 a single wolf killed 93 people and wounded 30 others in a town in Europe.
(2) In 1918, New Mexico wolves killed 34,000 head of cattle and 165,000 sheep.

b. Lupi sunt inteligenti
c. Ataca in grup
d. Ucid nu doar pentru asi satisface foamea, ci de dragul uciderii
e. Lupii sunt animale ce par nice, arata bine, zveltii
f. Ii identifici dupa limbaj

II. CE FEL DE LUPI?

1. LUPI SPIRITUALI a. doctinari – induc in eroare in ce priveste credinta, doctrina, teologia noastra. 2Co 11:13 Oamenii aceştia sînt nişte apostoli mincinoşi, nişte lucrători înşelători, cari se prefac în apostoli ai lui Hristos. 2Co 11:14 Şi nu este de mirare, căci chiar Satana se preface într-un înger de lumină.
b. manipulatori ai revelatiei sau spiritualitatii – care pretind ca au o revelatie pe ca re in realitate nu o au. Influenteaza oamenii din punct de vedere spiritual.

1Jo 4:1 Prea iubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sînt dela Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi prooroci mincinoşi.

2. LUPI FINANCIARI Phi 3:18 Căci v\'am spus de multe ori, şi vă mai spun şi acum, plîngînd: sînt mulţi, cari se poartă ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos.
Phi 3:19 Sfîrşitul lor va fi pierzarea. Dumenzeul lor este pîntecele şi slava lor este în ruşinea lor, şi se gîndesc la lucrurile de pe pămînt. J. Lee Grady "Carismatic Idols" Carisma - Copiii lui Eli (1Sam 2:12-17); Ghehazi (2 Regi 5:20-27); Acan (Iosua 7:20-22) Anania si Saphira Fapte 5
3. LUPI SENZUALI 2Ti 3:6 Sînt printre ei unii, cari se vîră prin case, şi momesc pe femeile uşuratice îngreuiate de păcate şi frămîntate de felurite pofte,
2Ti 3:7 cari învaţă întotdeauna şi nu pot ajunge niciodată la deplina cunoştinţă a adevărului.
2Ti 3:8 După cum Iane şi Iambre s\'au împotrivit lui Moise, tot aşa şi oamenii aceştia se împotrivesc adevărului, ca unii cari sînt stricaţi la minte şi osîndiţi în ce priveşte credinţa.

Rick Warren: Saddleback Church: 1. Sa nu mergi la lunch singur cu o persoana de sex opus daca nu esti casatorit cu acea persoana sau nu esti ruda.
2. Sa nu mergi cu o persoana de sex opus singur in masina la diferite activitati
3. Sa nu saruti sau sa arati afectiune pentru o persoana de sens opus daca nu esti casatorit cu acea persoana sau ruda.
4. Sa nu vizitezi acasa o persoana de sex opus singur
5. Sa nu consiliezi o persoana care trece prin criza singur.
6. Sa nu discuti probleme intime cu alte persoane
7. Sa discuti problemele tale cu persoane de sex opus
8. Sa fii atent in a raspunde la e-mailuri, mesaje, scrisori, carduri de la persoane de sex opus
9. Sa-ti faci din cei apropriati garda ta morala
10. Roaga-te pentru tine si cei din jur.
4. LUPI DIVIZIVI Lupul domestic/petul

III. CUM SA NE PAZIM?
1.
2. Cuvintul lui Dumnezeu ne tine alerti
3. Duhul Sfint foloseste constiinta noastra si ne da discernamint
4. Vegherea in rugaciune ne ofera siguranta
5. Avertizarea celorlalti ne tine informati
Fiti atenti la lupii
In general este asa:
* Acest teren este tot o lupta pe care o putem cistiga numai facind Voia Lui D-zeu. Asa ne ocupam de ale noastre si ale Lui D-zeu si D-zeu lucreaza pt. noi. Nimic nu ne va afecta, nici pe noi, nici Biserica. Ce e drept acestea sint mai multe lupte pt. ca si cei care vor sa strice lucrarea D-lui sint multi. Dar cu D-zeu vom razbi, vom triumfa de fiecare data si vom avea si noi si biserica mari binecuvintari.
Adăugat în 10/11/2009
Statistici
  • Vizualizări: 2909
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 1
Opțiuni