FITI ATENTI LA FUNDATIE!
Autor: Florin T. Cimpean  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 26/03/2008
    12345678910 0/10 X
FITI ATENTI LA FUNDATIE!
Mat 7:24 De aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stîncă.
Mat 7:25 A dat ploaia, au venit şivoaele, au suflat vînturile şi au bătut în casa aceea, dar ea nu s\'a prăbuşit, pentrucă avea temelia zidită pe stîncă.
Mat 7:26 Însă ori şi cine aude aceste cuvinte ale Mele, şi nu le face, va fi asemănat cu un om nechibzuit, care şi-a zidit casa pe nisip.
Mat 7:27 A dat ploaia, au venit şivoaiele, au suflat vînturile, şi au izbit în casa aceea: ea s\'a prăbuşit, şi prăbuşirea i-a fost mare."
Mat 7:28 După ce a sfîrşit Isus cuvîntările acestea, noroadele au rămas uimite de învăţătura Lui;
Mat 7:29 căci El îi învăţa ca unul care avea putere, nu cum îi învăţau cărturarii lor.

INTRODUCERE: Acest pasaj reprezinta concluzia celei mai profunde predici rostite vreodata. Predica de pe Munte a Mintuitorului concluzioneaza cu un avertisment despre fundatie, temelie. Orice lucru din universal acesta are o fundatie, o temelie. Fiecare viata se bazeaza pe ceva. Fundatia determina trainicia, rezistenta acelui edificiu, acelei vieti. Fundatia determina succesul, finalul.
Pentru ca este Ziua Nationala a Americii, trebuie sa spunem ca aceasta natiune a fost cladita pe o fundatie solida: Dreptul la Viata, Dreptul la Libertate, Dreptul la Speranta, Dreptul la Credinta.
Predica mintuitorului este fundationala.
1. UNGHIURILE FUNDATIEI
I. PRIMUL COLT AL FUNDATIEI ESTE CARACTERUL Matei 5:1-16 Lucrul cel mai pretios. Caracterul se formeaza in mod natural in primi ani ai copilului – 7 ani de acasa. Modestie si Respect, Compasiune, Blindete, Spirit de dreptate, deci Drepti si Curajosi, Generozitate, Sinceritate, Pasnici, Perseverenti si Rezistenti, Bucurosi si Optimisti.
II. AL DOILEA COLT: MORALITATEA – Adevarata moralitate nu poate produsa de legislative, de legi, de guverne talibane, ci ea vine din relatia cu Dumnezeu. Izvoraste din frica de Domnul. Biserica este organismul care raspindeste moralitate in lume.
Frica de Domnul se stabileste foarte de vreme in viata.
Rom 1:22 S\'au fălit că sînt înţelepţi, şi au înebunit;
Rom 1:23 şi au schimbat slava Dumnezelui nemuritor într\'o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare.
Rom 1:24 De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile;
Rom 1:25 căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s\'au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvîntat în veci! Amin.
Rom 1:26 Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scîrboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într\'una care este împotriva firii;
Rom 1:27 tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s\'au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvîrşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scîrboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
Rom 1:28 Fiindcă n\'au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.
Rom 1:29 Astfel au ajuns plini de ori ce fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sînt şoptitori,
Rom 1:30 bîrfitori, urîtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi,
Rom 1:31 fără pricepere, călcători de cuvînt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
Rom 1:32 Şi, măcar că ştiu hotărîrea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri, sînt vrednici de moarte, totuş, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.
Weekendul trecut in New York a avut loc ultima cruciada evanghelistica a lui Billy Graham. 90,000 de oameni s-a adunat 3 seri la rind sa asculte un batrinel de 86 de ani care sta pe un scaun. Un om care a incurajat moralitatea.
La capatul vietii a spus: "Vreau sa fiu amintit ca un om care a fost credincios lui Dumnezeu, credincios familiei mele, credincios Scripturilor si credincios chemarii mele. As vrea va lumea sa-si aminteasca de Billy Graham ca un barbat care si-a dedicate viata Domnului si niciodata nu s-a uitat inapoi".
III. AL TREILEA: RELATIILE – DUMNEZEU, OAMENI, LUCRURI
IV. AL PATRULEA; ACTIUNILE NOASTRE – MISIUNEA Observati frecventa verbului a face.


2. TESTAREA FUNDATIEI
I. Ploile vietii – TESTUL COTIDIAN
• Familiaritatea/Obisnuinta/Rutina, Trecerea timpului
• Ispitele Tentatiile
• Ingrijorarea
• Busyness
• Presiuni financiare
• Conflictele

II. Sivoaiele/Curentele lumii
Coruptia lumii in care traim 2Tim 3:1-4 2Ti 3:1 Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele.
2Ti 3:2 Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţămitori, fără evlavie,
2Ti 3:3 fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrînaţi, neîmblînziţi, neiubitori de bine,
2Ti 3:4 vînzători, obraznici, îngîmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decît iubitori de Dumnezeu;
• 2Ti 3:5 avînd doar o formă de evlavie dar tăgăduindu-i puterea. Depărtează-te de oamenii aceştia.
• Umanism, Materialism, Hedonism
• Presiunea asupra familiei din partea societatii
• Schimbarile fenomenale care se produc in ritm rapid
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 2843
  • Export PDF: 4
Opțiuni