Despre curatie
Autor: Constantin Sferciuc  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de COSTELMARYA in 13/02/2010
    12345678910 6/10 X
Media 6 din 1 vot
când vã vor vedea felul vostru de trai: curat si în temere.
1 Petru 3:2
In adevar curatia face pe om mai deosebit decat altii ,si cand te uiti la unii ai un sentiment de atractie spre altii ai un sentiment de respingere si pentru altii nu ai nici un sentiment nici de respingere nici de atractie.Luat in alt fel aici se vede omul cat este de curat .
In Biblie gasim ca relatiile omului cu Dumnezeu se bazeaza pe curatie .
Si toate obiectele care au fost facute in vechime la porunca Domnului trebuiau facute In locuri curate si din aur curat sau mancarurile si bauturile de asemenea trebuiau sa fie curate insasi tabara in care erau trebuia curata sau armata care mergea la lupta trebuia sa fie curata.
Dam mai jos cateva exemple :
Exodul 25:29  Sã-i faci farfurii, cãþui, potire si cesti, ca sã slujeascã la jertfele de bãuturã: sã le faci din aur curat.
Exodul 37:6  A fãcut si capacul ispãsirii din aur curat; lungimea lui era de doi coþi si jumãtate si lãþimea de un cot si jumãtate.

Exodul 37:17  A fãcut sfesnicul din aur curat; a fãcut sfesnicul din aur curat, bãtut; piciorul, fusul, potirasele, gãmãlioarele si florile lui erau dintr-o bucatã cu el.
Exodul 37:22  Gãmãlioarele si braþele sfesnicului erau dintr-o bucatã cu el, bãtut în întregime dintr-o bucatã din aur curat.
Exodul 37:23  A fãcut apoi cele sapte candele ale lui, mucãrile si cenuarele lui, toate din aur curat.
Observati tot ce era facut trebuia facut din aur si nu orce fel de aur ci aur curat.
Este si aur murdar sau imitatii sau aliaje care arata ca aurul dar nu-i aur curat ci amestec aici Biblia arata ca aurul trebuia curat si acele obiecte facute la porunca Dmnului care erau din aur curat se putea lucra cu ele si erau bine primite inaintea Lui
Vedem acum ca si alimentele si uleiurile care trebuiau sa arda trebuiau sa fie tot curate:
Exodul 27:20  Sã poruncesti copiilor lui Israel sã-þi aducã pentru sfesnic untdelemn curat de mãsline, fãrã drojdie, ca sã ardã în candele necurmat.
Leviticul 10:9  „Tu si fiii tãi împreunã cu tine, sã nu beþi vin, nici bãuturã ameþitoare, când veþi intra în Cortul Întâlnirii, ca sã nu muriþi: aceasta va fi o lege vesnicã printre urmasii vostri,
10  ca sã puteþi deosebi ce este Sfânt de ce nu este Sfânt, ce este necurat de ce nu este curat,
11  si sã puteþi învãþa pe copiii lui Israel toate legile pe care li le-a dat Domnul prin Moise.”
Loc curat
Leviticul 10:14  Sã mâncaþi, de asemenea, într-un loc curat, tu, fiii tãi si fiicele tale împreunã cu tine,....
Leviticul 17:15  Oricine, fie bãstinas, fie strãin, care va mânca dintr-o fiarã moartã sau sfîsiatã, sã-si spele hainele, sã se scalde în apã, si va fi necurat pânã seara; apoi va fi curat.
Leviticul 22:4  Orice om din neamul lui Aaron, care va avea leprã sau scurgere de sãmânþã, sã nu mãnânce din lucrurile sfinte pânã nu va fi curat. Tot asa si cel ce se va atinge de cineva spurcat prin atângerea de vreun mort, de cel ce va avea o lepãdare de sãmânþã în somn,
Numeri 18:11  Iatã ce va mai fi al tãu: toate darurile pe care le vor aduce copiii lui Israel prin ridicare si legãnându-le într-o parte sii în alta, þi le dau þie, fiilor tãi si fiicelor tale împreunã cu tine, printr-o lege vesnicã. Oricine va fi curat în casa ta sã mãnânce din ele.

Cum se facea curatirea in vechiul testament

Numeri 19:19  Cel curat sã stropeascã pe cel necurat, a treia zi si a saptea zi, si sã-l curãþe în ziua a saptea. Sã-si spele hainele, si sã se scalde în apã; si seara, va fi curat.
Taberi curate
Deuteronomul 23:10  Dacã va fi la tine cineva care sã nu fie curat, în urma vreunei întâmplãri din timpul nopþii, sã iasã din tabãrã, si sã nu intre în tabãrã;
Psalmi 51:7  Curãþeste-mã cu isop, si voi fi curat; spalã-mã, si voi fi mai alb decât zãpada.

Cum este Dumnezeu

Deuteronomul 32:4  El este Stânca; lucrãrile Lui Sunt desãvârsite, Cãci toate cãile Lui Sunt drepte; El este un Dumnezeu credincios si fãrã nedreptate, El este drept si curat.

2 Samuel 22:27  cu cel curat esti curat, cu cel îndãrãtnic Te porþi dupã îndãrãtnicia lui.

Curatia sufletului

1 Samuel 29:6  Achis a chemat pe David, si i-a zis: „Viu este Domnul cã esti un om curat la suflet, si-mi place sã te vãd mergând si venind cu mine în tabãrã, cãci n-am gãsit nimic rãu în tine, de la venirea ta la mine pânã în ziua de azi; dar nu esti pe placul domnitorilor.

Iov 1:1  Era în þara Uþ un om care se numea Iov. si omul acesta era fãrã prihanã si curat la suflet. El se temea de Dumnezeu, si se abãtea de la rãu.
Iov 1:8  Domnul a zis Satanei: „Ai vãzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pãmânt. Este un om fãrã prihanã si curat la suflet, care se teme de Dumnezeu si se abate de la rãu.”
Iov 2:3  Domnul a zis Satanei: „Ai vãzut pe robul Meu Iov? Nu este nimeni ca el pe pãmânt. Este un om fãrã prihanã si curat la suflet. El se teme de Dumnezeu, si se abate de la rãu. El se þine tare în neprihãnirea lui, si tu Mã îndemni sã-l perd fãrã pricinã.”

Oamenii ai lui Dumnezeu care indica locuri unde sa te curatesti

2 Împãraþi 5:10  Elisei a trimis sã-i spunã printr-un sol: „Du-te, si scaldã-te de sapte ori în Iordan; si carnea þi se va face sãnãtoasã, si vei fi curat.”
2 Împãraþi 5:13  Dar slujitorii lui s-au apropiat sã-i vorbeascã, si au zis: „Pãrinte, dacã proorocul þi-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi fãcut? Cu atât mai mult trebuie sã faci ce þi-a spus: „Scaldã-te, si vei fi curat.”

Ce semnifica aurul curat?

Proverbe 25:12  Ca o verigã din aur si o podoabã din aur curat, asa este înþeleptul care mustrã, pentru o ureche ascultãtoare.

Se poate insela oamenii zicand ca sant curati si nu sant?

Proverbe 30:12  Este un neam de oameni care se crede curat, si totus, nu este spãlat de întinãciunea lui.

Ce se intampla cand nu este curatie?

Plângerile lui Ieremia 4:1  Vai! cum s-a înegrit aurul, si cum s-a schimbat aurul cel curat! Cum s-au risipit pietrele Sfântului Locas pela toate colþurile uliþelor!
Plângerile lui Ieremia 4:2  Cum Sunt priviþi acum fiii Sionului, cei alesi si preþuiþi ca aurul curat altã datã, cum Sunt priviþi acum, vai! Ca niste vase de pãmânt, si ca o lucrare fãcutã de mâinile olarului!
Ezechiel 22:26  Preoþii lui calcã Legea Mea si Imi pângãresc lucrurile Mele Sfânte, nu fac nici o deosebire între ce este Sfânt si ce nu este Sfânt, nici nu învaþã pe oameni sã facã deosebire între ce este necurat si ce este curat, îsi întorc ochii de la Sabatele Mele, si Sunt pângãrit în mijlocul lor.

Ce mai spune Dumnezeu?

Pot socoti Eu curat pe cel ce are o cumpãnã nedreaptã si greutãþi strîmbe în sac?
Mica 6:11

Despre curatie in Noul Testament

Ioan 12:3  Maria a luat un litru cu mir de nard curat, de mare preþ, a uns picioarele lui Isus, si I-a sters picioarele cu pãrul ei; si s-a umplut casa de mirosul mirului.
Isus i-a zis: „Cine s-a scãldat n-are trebuinþã sã-si spele decât picioarele, ca sã fie curat de tot; si voi Sunteþi curaþi, dar nu toþi.”
Ioan 13:10
Sangele Lui Isus hristos curateste
Duhul Sfant curateste
Sfaturile fratilor aduc curatie
Rugaciunea aduce curatie
Curatia sustine credinta

Faptele Apostolilor 24:16  De aceea mã silesc sã am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu si înaintea oamenilor.
si sã pãstrezi credinþa si un cuget curat pe care unii l-au pierdut, si au cãzut din credinþã.
1 Timotei 1:19
ilipeni 4:8  Încolo, fraþii mei, tot ce este adevãrat, tot ce este vrednic de cinste, tot ce este drept, tot ce este curat, tot ce este vrednic de iubit, tot ce este vrednic de primit, orice faptã bunã, si orice laudã, aceea sã vã însufleþeascã.

Ce nu este necurat?

1 Timotei 5:22  Sã nu-þi pui mâinile peste nimeni cu grabã: si sã nu te faci pãrtas pãcatelor altora: pe tine însuþi pãzeste-te curat.
Filipeni 1:17  cei dintâi, din duh de ceartã vestesc pe Hristos nu cu gând curat, ci ca sã mai adauge un necaz la lanþurile mele.
Tit 1:15  Totul este curat pentru cei curaþi; dar pentru cei necuraþi si necredinciosi, nimic nu este curat: pânã si mintea si cugetul le Sunt spurcate.
Cei care barfesc
1 Petru 3:16  având un cuget curat; pentru ca cei ce bîrfesc purtarea voastrã bunã în Hristos, sã rãmânã de rusine tocmai în lucrurile în care vã vorbesc de rãu.
Dupa cum observati uneori purtarea in curatie aduce barfa din partea unora dar acestia raman de rusine.

Marcu 7:18  El le-a zis: „si voi Sunteþi aºa de nepricepuþi? Nu înþelegeþi cã nimic din ce intrã în om de afarã, nu-l poate spurca?
19  Fiindcã nu intrã în inima lui, ci în pântece, ºi apoi este dat afarã în hazna?” A zis astfel, fãcând toate bucatele curate.
20  El le-a mai zis: „Ce iese din om, aceea spurcã pe om.
21  Cãci dinãuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,
22  furtisagurile, lãcomiile, viclesugurile, înºelãciunile, faptele de ruºine, ochiul rãu, hula, trufia, nebunia.
23  Toate aceste lucruri rele ies dinãuntru, si spurcã pe om.”
Evrei 13:4  Cãsãtoria sã fie þinutã în toatã cinstea, si patul sã fie nespurcat, cãci Dumnezeu va judeca pe curvari si pe preacurvari.
O nadejde care curateste

1 Ioan 3:2  Prea iubiþilor, acum Suntem copii ai lui Dumnezeu. si ce vom fi, nu s-a arãtat încã. Dar stim cã atunci când Se va arãta El, vom fi ca El; pentru cã Îl vom vedea asa cum este.
3  Oricine are nãdejdea aceasta în El, se curãþeste, dupã cum El este curat.

Cum arata Domnul Isus

13  si în mijlocul celor sapte sfesnice pe cineva, care semãna cu Fiul omului, îmbrãcat cu o hainã lungã pânã la picioare, si încins la piept cu un brâu din aur.
14  Capul si pãrul Lui erau albe ca lîna albã, ca zãpada; ochii Lui erau ca para focului;
15  picioarele Lui erau ca arama aprinsã, si arsã într-un cuptor; si glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
16  În mâna dreaptã þinea sapte stele. Din gura Lui iesea o sabie ascuþitã cu douã tãisuri, si faþa Lui era ca soarele, când strãluceste în toatã puterea lui.
17  Când L-am vãzut, am cãzut la picioarele Lui ca mort. El si-a pus mâna dreaptã peste mine si a zis: „Nu te teme! Eu Sunt Cel dintâi si Cel de pe urmã,
18  Cel viu. Am fost mort, si iatã cã Sunt viu în vecii vecilor. Eu þin cheile morþii si ale Locuinþei morþilor.
13  ªi în mijlocul celor ºapte sfeºnice pe cineva, care semãna cu Fiul omului, îmbrãcat cu o hainã lungã pânã la picioare, ºi încins la piept cu un brâu din aur.
14  Capul ºi pãrul Lui erau albe ca lîna albã, ca zãpada; ochii Lui erau ca para focului;
15  picioarele Lui erau ca arama aprinsã, ºi arsã într-un cuptor; ºi glasul Lui era ca vuietul unor ape mari.
16  În mâna dreaptã þinea ºapte stele. Din gura Lui ieºea o sabie ascuþitã cu douã tãiºuri, ºi faþa Lui era ca soarele, când strãluceºte în toatã puterea lui.
17  Când L-am vãzut, am cãzut la picioarele Lui ca mort. El ªi-a pus mâna dreaptã peste mine ºi a zis: „Nu te teme! Eu Sunt Cel dintâi ºi Cel de pe urmã,
18  Cel viu. Am fost mort, ºi iatã cã Sunt viu în vecii vecilor. Eu þin cheile morþii ºi ale Locuinþei morþilor.
 Harul Domnului Isus Hristos sã fie cu voi cu toþi! Amin.
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4299
  • Export PDF: 3
Opțiuni
Din același album
Romani 8:11 Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi va învia şi trupurile voastre muritoare din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.