Pe cine ai în Cer?
Autor: Nechifor Caleb  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de cotnike in 15/03/2008
    12345678910 0/10 X
Pe cine ai în Cer?
Ps.73:25

În lumea în care trăim tot mai des se aud întrebări de genu:\"Ai pe cineva la primărie?\"; \"Ai pe cineva la prefectură? Dar la universitate?\" Şi majoritatea dintre noi încercăm să ne facem cât mai multe relaţii pe pământ, să avem pe cineva în locurile înalte, care atunci când avem nevoie, să intervină pentru noi, într-un anume fel.
Dacă suntem atât de preocupaţi să avem pe cineva important pe pământ, oare ne-am întrebat vreodată dacă avem pe cineva în Cer? Viaţa aceasta oricum se va sfârşi într-o zi (pentru unii mai repede pentru alţii mai târziu), dar atunci când vom pleca de pe pământ suntem noi siguri că avem pe Cineva dincolo de coordonatele:timp-spaţiu. Avem pe Cineva în Cer, care să ne întâmpine atunci când vom pleca de pe pământ? Pe cine ai în CER?

Pe cine poţi să ai în Cer?

1. Dumnezeu Tatăl(v.23b)

-e imaginea tatălui care, atunci când vede copilul(care abia a început să umble), că e aproape să cadă, îl prinde de mână.
-nu a fost iniţiativa noastră să îl prindem de mână, ci El şi-a întins Mâna şi ne-a prins de mână:\"Tu m\'ai apucat de mîna dreaptă\";ne-a prins de mâna dreaptă, mâna deciziilor(pentru că majoritatea scriem,semnăm cu mâna dreaptă)

2. Dumnezeu Duhul Sfânt(v.24a)
- Duhul Sfânt mai e numit şi Călăuzitorul

3. Dumnezeu Fiul: Domnul Isus Hristos

Isus Hristos,e în Cer:
a.Mântuitorul(Faptele Apostolilor 4:12)
b.Mijlocitorul(1Timotei 2:5;1Ioan 2:1)
c.Mare Preot(Evrei 3:15;8:1)
...iar pe pământ Domnul Isus Hristos trebuie să fie Modelul nostru:\"Şi pe pămînt nu-mi găsesc plăcerea în nimeni decît în Tine.\"(v.25b)

Îl avem pe Isus ca Mântuitor, Miljocitor, Mare Preot în Cer, iar pe pământ ca Model? Dacă nu, putem să Îl avem chiar din acest moment, doar crezând că EL este soluţia Cerului pentru pământ. Crezând în marea jertfă pe care a depus-o pe Golgota putem avea mântuire(Romani 10:9 spune:\"Dacă mărturiseşti deci cu gura ta pe Isus ca Domn, şi dacă crezi în inima ta că Dumnezeu L-a înviat din morţi, vei fi mîntuit.\").Din momentul în care am crezut în El(cu toată sinceritatea şi toată puterea) El devine pentru noi Mijlocitor şi Mare Preot. Iar această credinţă în EL ne va motiva sa trâim în aşa fel încât în viaţa noastră să se oglindească Viaţa Lui(El fiind Modelul nostru)

Pe cine ai în Cer?...


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 3913
  • Export PDF: 5
  • Favorită: 1
Opțiuni