PERICOLUL IGNORARII VOII LUI DUMNEZEU
Autor: Pastor NITA CONSTANTIN  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 04/03/2008
    12345678910 0/10 X
PERICOLUL IGNORARII VOII LUI DUMNEZEU


Iona 1. 3-17

A face lucrarea Lui Dumnezeu , a fi folosit de El este unul din cele mai mari privilegii , pe care i-l acorda Dumnezeu unui om.
Fie ca esti trimis sa predici Evanghelia intr-un loc indepartat , intr-o tara musulmana , fie ca esti chemat sa slujesti in familia ta in care este greu sa traiesti , este o slujire la fel de importanta in ochii Lui Dumnezeu si pe care El ne cheama sa o facem cu toata daruirea si devotamentul nostru .
Nu exista un loc mai incantator si mai plin de bucurie decat acela de a fi acolo unde Dumnezeu te vrea , nu exista o stare mai inalta ,decat aceea cand esti in locul si in momentul in care Dumnezeu vrea , sa fii in centrul voii Lui.
Dar trebuie sa recunoastem ca nu intodeauna voia Lui Dumnezeu este prioritara in viata si activitatile noastre , deseori planul Lui Dumnezeu implica misiuni care nu ne plac si de la care vrem sa ne sustragem .
Cartea Iona vorbeste despre un om care a ignorat voia Lui Dumnezeu , un mesager care s-a sustras de la indeplinirea sarcinii pe care Domnul i-a dat-o , iar acest lucru i-a adus numai necazuri si probleme .
In urma dezertarii , fugarul Iona a trecut printr-o serie de intamplari deosebit de grele , in viata lui s-au succedat o serie de incidente care i-au produs numai amaraciune , tristete si suparare.
Care sunt pătaniile prin care a trecut acest om ? Ce s-a intimplat cu el ?
Ce se petrece in viata acelora care ignora voia Lui Dumnezeu si care se sustrag de la misiunea incredintata ?
SUNT O MULTIME DE PROBLEME CARE APAR CIND IGNORAM VOIA LUI DUMNEZEU

Cind ignori voia Lui Dumnezeu ai parte de:

I. IMPOTRIVIRE (piedici , dificultati , obstacole)
-abia urca pe corabie , pentru a se indrepta spre o alta destinatie si imediat incep problemele v4 ,,dar Domnul a facut sa sufle...un vint naprasnic \'\'
-scriitorul accentueaza faptul ca furtuna venea de la Domnul , iar aceasta avea un rol bine definit.
-Domnul aduce furtuni in viata noastra , nu de dragul de a ne chinui , nu pentru a Se uita la noi cu placere cum suferim , ci in vederea infaptuirii scopurilor Lui .

1. Deoarece El vrea sa ne constientizeze , ca nu suntem in voia Sa
-scopul acestei furtuni era de a-i atrage atentia si a-l face constient pe Iona ca a iesit din voia lui Dumnezeu
-El trimite necazurile nu pentru a ne distruge ci pentru a ne salva de la dezastrul spre care ne indreptam deseori , fara sa ne dam seama.
-cel mai rau lucru pe care ar putea sa-l ingaduie Dumnezeu este sa ne lase sa urmam propria noastra cale.
- dar pentru a ne face constienti ca starea in care suntem nu este buna , El intervine folosind anumite obstacole pentru a ne impiedica sa ne distrugem datorita indaratniciei noastre .
-Sa-i multumim Lui Dumnezeu pentru problemele care incep atunci cind ne indepartam de El , intrucit ele nu sunt impotriva ci sunt in favoarea noastra.

2. Deoarece El ne iubeste cu o dragoste nemarginita
-atunci cand Iona s-a retras de la responsabilitatea care i-a fost incredintata , acel gest putea fi sfirsitul misiunii sale , in acel moment cariera sa de profet a-L Domnului ,s-ar fi putut incheia pentru totdeauna
-atunci cand nu am ascultat , cand am incercat sa facem ceea ce El a spus sa nu facem , cand dorintele noastre erau in dezacord cu voia Sa , ar fi putut fi sfirsitul misiunii noastre , totusi in ciuda gafelor noastre care se repeta , in ciuda impotrivirilor si dezertarilor, El continua sa lucreze cu noi.
-Ce mare e harul Lui Dumnezeu ! El nu ne lasa sa orbecaim in caile noastre rele ci ne urmareste pas cu pas , aducind furtuni care sa ne corecteze , iar acest lucru il face datorita indurarii si dragostei Lui imense Evrei 12.5-10
Ce s-ar intimpla , daca Dumnezeu te-ar abandona la prima greseala ?
-toate ,,furtunile\'\' care vin in viata noastra , trebuiesc intelese ca pe niste interventii ale Lui Dumnezeu prin care suntem impiedicati sa fugim , toate acestea sunt actiuni prin care suntem constrinsi sa ne intoarcem de pe caile noastre rele .
-Cat de mare ar trebui sa fie furtuna ca sa intelegi ca Domnul vrea sa ramii in voia Lui ? Cat de multe ar trebui sa fie actiunile si interventiile Lui Dumnezeu pentru a te constientiza ca nu esti asa cum te vrea El , ca nu esti acolo unde asteapta El sa fii ?




Cand ignori voia Lui Dumnezeu devii :

II. INDIFERENT (nepasator , insensibil , pasiv)
-cand ignori voia Lui Dumnezeu , ajungi sa traiesti intr-o stare de nepasare , nu te mai intereseaza cei de linga tine , devii insensibil , indiferent fata de tot ceea ce se petrece in jurul tau.
-uitati-va la Iona cit de nepasator este ! pasivitatea pe care o manifesta intrece orice asteptare , in situatia creata, el da dovada de un tembelism grosolan , este total dezinteresat , nu manifesta nicio preocupare fata de ceea ce se petrece in jur.

1. Chiar daca cei din jur sunt in primejdie
-atit el cit si cei de pe vas erau intr-un mare pericol , furtuna era atit de puternica incit acestia erau pericol sa-si piarda viata.
-intr-o asemenea situatie orice om cu ratiune , cauta o solutie pentru a-si scapa viata lui si in acelas timp e preocupat in a-i ajuta si pe altii sa fie la adapost ,
-ce face Iona in acele momente critice ? care-i preocuparea sa ? el este absent , nu-l preocupa nimic din ceea ce se petrece in jurul sau , Iona doarme fara nicio problema .
-omenirea intreaga este in pericol , pacatul atrage judecata Lui Dumnezeu , iar cei care navigheaza pe marea vietii alaturi de noi , sunt intr-o mare primejdie : pericolul de a pieri in osanda vesnica
-intrebarea este : Ce face biserica Lui Hristos ? Ce fac membrii ei ? se lupta intre ei , iar cind este vorba de grija pentru cei din afara , sunt nepasatori ?
-una din cele mai grave boli de care sufera societatea noastra moderna , este indiferenta , indolenta si ceea ce este mai trist este ca aceste stari au afectat serios si crestinatatea. Amos 6.1

2. Chiar daca cei din jur sunt preocupati
-este ciudat sa-i vezi pe marinarii de pe vas luptand pentru vietile lor , toti sunt ingrijorati si preocupati pentru a gasi o solutie la problema spinoasa care a aparut , iar pasagerul care s-a imbarcat la Iafo doarme dus , e complet detasat de tot ce se intimpla , e indiferent , nepasator fata de situatia creata chiar din cauza sa .
-este trist sa vezi oameni care nu-l cunosc pe Dumnezeu cu adevarat , ca sunt mult mai preocupati de starea lor , ca se roaga si striga la Dumnezeu asa cum stiu ei , in timp ce unii care il cunosc pe Dumnezeu , sunt indiferenti , dorm somnul nepasarii.
-am intilnit oameni care n-au ajuns la o cunoastere reala a lui Dumnezeu , nu au ajuns sa cunoasca Scriptura profund , totusi sunt mai devotati , mai sinceri si mai sarguinciosi decit cei care spun ca au o credinta adevarata
-nu uita , ca atunci cind te indepartezi de Dumnezeu , cind ignori voia Lui cu buna stiinta , devii insensibil , nepasator fata de cei din jur .
-cand altii vor fi in primejdie , tu vei fi preocupat cu alte lucruri , cand trebuie sa te rogi , vei dormi , cand va trebui sa strigi , te vei multumi sa taci , cand va fi nevoie sa dai dovada de sensibilitate vei fi indiferent , apatic.
-o astfel de stare nu trebuie sa-i caracterizeze pe adevaratii copii a Lui Dumnezeu ( Iac.2.14-16 ) oamenii din lume vad o astfel de stare ca fiind anormala v6 ,,de ce dormi \'\'
-din experienta lui Iona vedem ca atunci cand pacatosii se confrunta cu situatii dificile ei apeleaza la noi , cand problemele si incercarile bat la usa lor ,vor cauta raspuns la problemele si intrebarile lor apeland la noi v 8 De ce s-a intimplat ? Care-i cauza acestei nenorociri ?
-insa un crestin care fuge de responsabilitati , care ignora voia Lui Dumnezeu va fi nepasator , nu-l va interesa acest lucru
-Ce lectie extraordinara pentru crestini ! Cuvantul Domnului ne cheama sa ne trezim din starea de apatie , de indiferenta in care suntem si sa venim in ajutorul celor ce sunt in primejdie.

Cand ignori voia Lui Dumnezeu vei avea parte de:

III. INSUCCES (esec, faliment , ruina)
-intentia lui Iona a fost sa ajunga la Tars , dar acest plan a esuat , deoarece in loc sa ajunga unde si-a propus , Iona se trezeste in adincul marii , in abis.v15
-aceasta expierenta , ne conduce la o alta concluzie si anume : ca atunci cand ignoram voia Lui Dumnezeu vom avea parte de experiente dureroase , vom experimenta insuccesul si nereusita .

1. Insuccesul e o dovada ca nu omul detine controlul absolut
-Iona avea impresia ca detine controlul lucrurilor , ca poate sa faca orice si-a propus , dar cu durere trebuie sa constate ca e Altul care detine puterea absoluta , si ca se intimpla doar ceea ce El decide.
- marinarii care erau pagini recunosc aceasta v14.b ,,Caci Tu Doamne, faci ce vrei\"
-Nu tu detii controlul ! aceasta este una din lectiile pe care trebuie sa le invatam , inainte de a lua decizia de a ignora voia Lui Dumnezeu
-observati ironia acestei intimplari , Iona nu vrea sa mearga sa depuna marturie in fata celor din Ninive , dar este adus in situatia in care este constrins sa marturiseasca despre Domnul fara sa vrea v 9
-marinarii au aflat de puterea Domnului fara ca Iona sa-si fi dorit lucrul acesta , fara ca acesta sa le tina o predica despre atotputernicia lui Dumnezeu
-Indiferent de atitudinea noastra , Dumnezeu isi duce la indeplinire planurile Sale , noi doar putem schimba planul Lui in ce priveste binele , fericirea noastra .

2. Insuccesul e un indiciu care ne obliga sa reflectam la atitudinea noastra
-Iona trece printr-o serie de evenimente care demonstreaza clar, ca Dumnezeu este impotriva acestui tip de comportament ,
-datoria lui in astfel de imprejurari era aceea de a reflecta si a trage concluzii cu privire la comportamentul sau , dar cu toate acestea el nu vrea sa invete si nici nu vrea sa fie invatat .
-indaratnicia lui face ca fiecare lectie sa fie mai dura decat precedenta , iar datorita incapatinarii de a-si schimba atitudinea , Domnul il lasa sa-si urmeze propriul drum , care il duce in cele din urma in adincul marii.
-sa nu fim surprinsi atunci cand Dumnezeu foloseste lucruri neplacute pentru a ne disciplina Evr.12.5 .,,Fiule nu dispretui...si nu-ti pierde inima,cind esti mustrat de El \'\'
-nu trebuie sa ne miram cind in urma neascultarii noastre am ajuns la ,, troaca de porci \'\', Dumnezeu permite acest lucru pentru a ne face constienti de starea rea in care suntem .
-trebuie sa -i multumim Lui Dumnezeu ca ne trateaza cu atentie , ca se poarta cu noi asemenea unui tata , cand acest lucru se intimpla inseamna ca Lui inca ii pasa de tine , iar prin acest mod , El vrea sa ne trezeasca la realitate Iov 33.14 ; Ps.141.5
-Ferice de acela care are ochii deschisi sa vada mina intinsa a Lui Dumnezeu.

INCHEIERE
-Ne nastem in lumea aceasta , o lume care este campul de batalie intre Dumnezeu si diavol , o lume in care fiecare credincios este pus in fata unor alegeri decisive : sa aleaga voia lui Dumnezeu si sa o urmeze din toata inima sau sa aleaga voia sa , pentru ca apoi sa suporte consecintele .
-Exemplul lui Iona ne invata ca cea mai buna decizie pe care o putem lua este decizia de a face voia Domnului , sa-l lasam pe El sa-si faca lucrarea Sa in noi si prin noi.
-A urma propiul tau drum inseamna a te razvrati impotriva voii Sale , si apoi a suporta consecintele acestei alegeri.
-Tu decizi de cine sa asculti ! Daca Iona ar fi pus sa decida inca o data , probabil ar alege sa faca voia Lui Dumnezeu cu toata puterea sa .
Alege voia Lui si nu vei regreta niciodata !



\"Isuse aleg deplin cărarea ta
Din miile de căi din lume,
Şi vreau să merg pe ea cât m-ar costa
Dă-mi Duhul Tău să mă îndrume.\"

Nita Constantin adresa de email:[email protected]
L-as ruga pe pastorul N.C. sa ne arate ce le vom raspunde acelora care ne va intreba despre Iov, cind vom tine o astfel de predica in fata bisericii. Iov a ales sa faca voia Domnului, ca sa nu regrete niciodata. Iov a stiut sa nu ignore voia lui Dumnezeu. A reusit sa faca tot ce era placut inaintea Domnului, si cu toate astea a avut si ceva regrete. Sau daca se gaseste vre-unul care sa ne spuna ca sint oameni care traiesc experiente dureroase chiar de la nastere, fara ca sa aiba posibilitatea de a lua decizii, daca sa asculte de Dumnezeu sau nu. De exemplu orbul din nastere, nu a putut sa vada, fara ca sa fie vina lui si nici a parintilor lui (Ioan 9:1-34). Si daca sintem intrebati care o fi fost vina saracului Lazar, de a fost sarac toata viata, si plin de bube, iar in final sa ajunga in sinul lui Avraam (Luca 16:20-22), ce vom raspunde?
Adăugat în 04/03/2008
Bine frate. Voi face asa cum zici. Am amintit ceva despre saracul Lazar. Cum L-o fi ascultat el, pe Domnul, in saracia cumplita in care se afla, de nu l-a slabit boala, raminind si in lipsuri pina cind a murit? Poate ca nici nu-L cunostea pe Domnul, dar asta nu l-a impiedicat sa ajunga in sinul lui Avraam. Dar chiar si celalalt Lazar, pe care Domnul il iubea, a trebuit sa moara in chinurile unei boli (Ioan 11:1-14). Eu nu cred ca Lazar ar fi ignorat voia Domnului, daca Domnul il iubea. Si totusi a trebuit sa moara. Chiar Domnul a dorit ca, el sa moara. Si n-a murit instantaneu, ci in citeva zile de suferinte. Oare despre Iona nu s-ar putea spune ca drumnl spre Ninive trebuia sa-l parcurga neaparat prin fundul marii? A si ajuns, implinind cu succes voia Domnului.
Adăugat în 05/03/2008
traiesc
traiesc aceste momente trec prin ele chiar acum este una din cele mai dificile perioade din viata mea.simnt cum ma departez de Domnul in fiecare zi mai mult.traiesc o viata zbuciumata imi cistig pinea facind lucruri necrestinesti iar ceea ce am citit mai sus nu face decit sa confirme trairile mele de zi cu zi,e cu totul si cu totul adevarat.ma voi ruga Domnului sa nu ma lase in voia mea ci sa ma ajute sa revin pe calea Lui
Adăugat în 05/03/2008
Pentru Costin
Draga frate Costin
Imi pare rau ca te-ai oprit doar asupra ultimei fraze din ceea ce am scris si mai cu seama asupra cuvintului niciodata .Scopul predicii mele nu a fost acela de a arata ca nu vom experimenta necazuri , greutati atunci cind ascultam de Dumnezeu ,deoarece Biblia arata contrariul
Nu uita ca Dumnezeu ne ofera fiecaruia posibilitatea de a lua decizii,chiar si orbului de care amintesti,a trebuit sa i-a decizia sa ii permita Domnului ca sa il unga cu ,,tina si scuipat''...
Intentia mea a fost sa arat ca atunci cind ne sustragem de la responsabilitatile pe care ni le da Dumnezeu , vom suferi .
Sugestia mea este sa predici si despre Iona si despre Iov ,iar la final poti folosi afirmatia ,,asculta si nu vei regreta’’
Adăugat în 05/03/2008
Nu vreau sa fiu pe post de moderator, dar bag de seama ca nu s-a inteles bine ceva. Oamenii pun intrebari, si vor sa afle raspunsuri la ceea ce li se pare lor paradoxal. Indemnurile din predica sint corecte si binevenite. Dar sint situatii care parca merg paralel cu aceste indemnuri. Daca "- marinarii care erau pagini recunosc: Caci Tu Doamne, faci ce vrei\" (Iona 1:14b), si daca "nu omul detine controlul absolut", inseamna ca este "Altul care detine puterea absoluta, si ca se intimpla doar ceea ce El decide", vedm ca nu se potriveste expresia "-Tu decizi de cine sa asculti !". Voia Domnului se face chiar daca totul pare paradoxal. La rugaciunea lui Ezechia, care era ingrijorat privitor la darimarea Ierusalimului, Domnul ii raspunde: "N-ai auzit ca Eu de mult am pregatit aceste lucruri, si ca le-am hotarit din vremurile vechi? Acum insa am ingaduit sa se implineasca, sa prefaci cetati intarite in mormane de darimaturi" (2 Imparati 19:25). Adica El l-a pregatit pe Sanherib in acest sens, si tot El, dupa ce vede implinita lucrarea Lui, se descotoroseste de uneltele pe care le-a folosit astfel: "Voi pune in el (imparatul Asiriei) un duh care il va face ca, la auzul unei vesti pe care o va primi, sa se intoarca in tara lui; si-l voi face sa cada ucis de sabie in tara lui" (2 Imparati 19:7). "In noaptea aceea, a iesit ingerul Domnului, si a ucis 185000 de oameni. Si cind s-au sculat dimineata, iata ca toti erau niste trupuri moarte" (2 Imparati 19:35). Asa ca oamenii sint indreptatiti sa intrebe. Nu toti au invatat o scoala teologica. Ei vad in moartea lui Lazar ca fiind ceva necesar in metoda de demonstrare a felului cum se face invierea. Si cum despre saracul Lazar, Biblia nu ne spune ca ar fi fost credincios sau nu, oamenii pot sa-si inchipuie ca, din cauza saraciei, el era prea preocupat cu cersirea bucatii de piine decit sa-L mai observe si pe Dumnezeu prin preajma. Eu nu cred ca fr. Costin predica despre neascultare. Lui i s-au pus niste intrebari la care nu gasea argumentele necesare pentru a da un raspuns plauzibil. Si daca "nu omul detine controlul absolut", inseamna ca nu Iona cu de la el putere a luat decizia sa fuga departe de fata Domnului. El doar a simtit indemnul sa fuga, executind intocmai. Planul Domnului trebuia sa se implineasca, fiind prevazuta si aceasta fuga, si botezul prin scufundarea in fundul marii, si botezatorul in persoana balenei, si desertarea pe mal, tocmai ca sa aiba greutate cuvintele pe care urma sa le rosteasca Iona in Ninive. Adica trebuia sa se demonstreze ca cu Dumnezeu nu-i de glumit. Adica daca Dumnezeu a pedepsit impotrivirea lui Iona, tot asa de bine putea sa pedepseasca si impotrivirea Ninivitenilor, daca nu se pocaiau in sac si cenusa.
Adăugat în 06/03/2008
Pt Costin
Iti doresc har si binecuvintare in lucrarea pe care o faci pentru Domnul ,dar te rog sa fii atent la ceea ce gindesti si scrii .
Exista o greseala fenomenala in ceea ce ai scris , redau exact.. ,,Poate ca nici nu-L cunostea pe Domnul, dar asta nu l-a impiedicat sa ajunga in sinul lui Avraam '' Nu putem face astfel de afirmatii , despre cineva care nu-L cunostea pe Domnul si totusi sa spunem ca a ajuns in cer , in prezenta Lui Dumnezeu
Citeste te rog pasajele Mat7.21-23,25.12
Iar in ce privesc aspectele neplacute cu Iona , nu uita ca exista si voia permisiva a Lui Dumnezeu ,prin care El permite anumitor lucruri sa se intimple , nu pentru ca El le-a dorit ci in urma deciziilor noastre , care deseori nu sunt cele mai bune .
Multumesc
Adăugat în 06/03/2008
Corecta predica!
Printre f.f. multele predici ascultate si citite, predica fr. Nita Constantin, pe care nu-l cunosc nici macar dupa nume, este dupa umila mea parere buna sau chiar f. buna. Domnul sa va binecuvanteze, frate. Cat despre unele comentarii, sa fim atenti la duhurile de care au fost inspirate.
Adăugat în 11/03/2008
Nici eu nu-l cunosc pe NC, dar 'umila ta parere' nu-l ajuta cu nimic. Duhul de laudarosenie duce la plafonarea predicatorului, si-l face sa creada ca ar fi ajuns la o anumita culme, de unde poate privi pe oricine doar de sus. Citez din incheierea predicii: "-Ne nastem in lumea aceasta , o lume care este campul de batalie intre Dumnezeu si diavol" fara sa ne punem intrebarea; ce ar avea de impartit Dumnezeu cu diavolul ca sa mai fie nevoie si de o batalie? Uitam atit de usor Cine l-a creat pe diavol, si-l punem pe diavol la egalitate cu Dumnezeu. De cind Creatorul este pus in dificultate de o creatie a Sa? Daca Dumnezeu si-a supus toti ingerii (1Petru 3:22), o fi uitat sa-l supuna si pe satan? Este scris: "Toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine!" (Evrei 1:6). Cind a fost creat diavolul, a fost prevazuta atit razvratirea lui, cit si zabala din gura pentru a fi strunit, dar si sfirsitul lui, atunci cind "Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii Sale, si-l va prapadi cu aratarea venirii Sale" (2Tesaloniceni 2:8). Ca sa vezi doar un cimp de batalie, fara sa vezi scopul crearii diavolului, nu este suficienta panorama. Dumnezeu nu greseste niciodata, si n-a gresit nici cind l-a creat pe satan. Planurile lui Dumnezeu se implinesc chiar daca se foloseste inclusiv si de cel rau.
Adăugat în 13/03/2008
NU MI SE PARE DESTUL DE INTELEPT CA DOI FRATI SLUJITORI SA AIBA ASEMENEA DISCUTII PE UN SAIT VIZITAT DE NECREDINCIOSI DACA NU ESTI DEACOR CU CEVA FR COSTIN DUMNEZEU ZICE SA TE ROGI CA PRIN DUHUL SFANT SA DESCOPERI ADEVARUL SI DACA NU POTI STA FATA IN FATA CU CEALALTA PERSOANA SA DISCUTATI , FATA DE CEI NECREDINCIOSI SA NU AJUNGETI LA ASTFEL DE CONTRAZICER IAR DESPRE RASPUNSURILE PE CARE TREBUIE SA LE DAI ,CELOR CARE TE INTREABA ,DUMNEZEU ZICA ,CA DACA CREDEM CU ADEVARAT NUMAI NE VOM CASCA GURA SI VOM AVEA RASPUNSURILE PRIN DUHUL SFANT . LASA LUCRAREA DUHULUI SFANT IN VIATA TA SI VEI AVEA RASPUNSURI LA TOATE INTREBARILE DUMNEZEU SA TE BINECUVANTEZE
Adăugat în 22/03/2008
Ai dreptate sora Lucia.Normal ca si necredinciosii pot sa citeasca. Si daca sint discutii intre credinciosi, este in interesul adevarului.De ce s-ar poticni necredinciosii? Vor pune si ei mina pe Biblie sa studieze. Daca fr Costin ar fi procedat asa cum zici, ar fi aflat doar el raspunsul. Eu daca am citit predica, n-am ajuns la o asemenea intrebare ca sa ma mai intereseze un raspuns. Si-or fi si altii ca mine. Consider necesare comentariile in corectarea predicilor, altfel se pot strecura greseli care pot fi luate de bune. Sint greseli care dainuiesc din cauza ca nu s-a gasit nimeni sa le corecteze. Parte dintre ele devin obisnuinta, fiind puse in practica [ca ceva firesc si normal], din generatie in generatie. Si in loc sa mergem spre bine... Eu nu cred ca Dumnezeu zice sa pastrez pentru mine tot ce aflu prin Duhul Sfint. Daca zice asa, inseamna ca doar eu voi fi luminata, iar ceilalti ramin in intuneric. As fi egoista daca nu le-as spune si fratilor mei ce mi sa dat sa aflu. Cum te-ai simti tu, sa stii ca-s sora ta si sa afli ca inadins ti-am ascuns ceva care te-ar fi scos dintr-un necaz? Domnul sa te lumineze prin Duhul Sfint!
Adăugat în 22/03/2008
Statistici
  • Vizualizări: 4413
  • Export PDF: 5
  • Comentarii: 10
Opțiuni
De același autor
Din același album
Daniel 3:18 Şi, chiar de nu ne va scoate, să ştii, împărate, că nu vom sluji dumnezeilor tăi şi nici nu ne vom închina chipului de aur pe care l-ai înălţat!”