Prietenia crestina dupa standardul divin
Autor: Mihai Fisteac adaugat de Cristina si Ioan  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 15/11/2007
    12345678910 0/10 X
\"Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu,si vei avea pace;te vei bucura astfel iarasi de fericire.\" Iov 22:21 Text biblic - 1 Timotei 4:12 Cand sa ma imprietenesc?
Raspunsuri corecte: cand l-am gasit/am gasit-o (exemplu Samson si Dalila);cand am tot ce-mi trebuie (casa,masina,bani,apartament,etc);cand am gasit un partener/o partenera cu bani;cand imi termin studiile.
Raspunsuri corecte: cand sunt un om matur (maturitatea nu depinde de varsta);cand sunt pregatit sa fac acest pas;cand am inteles ca e voia lui Dumnezeu sa fac acest lucru.
Cu cine sa ma imprietenesc?
Raspunsuri gresite: cu o persoana frumoasa,stralucita,cu o persoana care are talente extraordinare;cu o persoana care are un anumit aspect fizic (exemplu par blond,ochi albastri).
Raspunsuri corecte: cu un copil al lui Dumnezeu (vezi 2 Corinteni 2:16);cu o persoana serioasa;cu o persoana care citeste si iubeste Biblia;cu un om al rugaciunii.
Cum sa procedez?
Raspunsuri gresite: ma imbrac mai provocator (vezi Proverbe 7:10);imi cumpar o masina luxoasa;caut sa am un corp cu muschi;folosesc minciuni;vorbe goale.
Raspunsuri corecte: roaga-te cu credinta si cere-l/cere-o de la Dumnezeu;asteapta-l/asteapt-o de la Dumnezeu:fii un model,fii credincios/credincioasa promisiunii lui Dumnezeu;nu iesi din voia Domnului.

pretenie intre crestini
prietenia intre doi tineri trbuie sa apara atunci cind au suficienta maturitate si cind sunt in deplina siguranta ca Dumnezeu ia unit.
Adăugat în 10/06/2008
Binecuvantarea
Cred ca sotia este o binecuvantare de la Dumnezeu, iar,,binecuvantarea este atunci cand intelegem ca ceea ce ne daruieste Dumnezeu e mult mai bun decat ceea ce neam dorit noi''.
Adăugat în 14/01/2010
Statistici
  • Vizualizări: 5361
  • Export PDF: 8
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni
Ioan 20:15 „Femeie”, i-a zis Isus, „de ce plângi? Pe cine cauţi?” Ea a crezut că este grădinarul şi I-a zis: „Domnule, dacă L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus şi mă voi duce să-L iau.”