Prietenia crestina dupa standardul divin
Autor: Mihai Fisteac adaugat de Cristina si Ioan
Album: fara album
Categorie: Diverse
\"Imprieteneste-te dar cu Dumnezeu,si vei avea pace;te vei bucura astfel iarasi de fericire.\" Iov 22:21 Text biblic - 1 Timotei 4:12 Cand sa ma imprietenesc?
Raspunsuri corecte: cand l-am gasit/am gasit-o (exemplu Samson si Dalila);cand am tot ce-mi trebuie (casa,masina,bani,apartament,etc);cand am gasit un partener/o partenera cu bani;cand imi termin studiile.
Raspunsuri corecte: cand sunt un om matur (maturitatea nu depinde de varsta);cand sunt pregatit sa fac acest pas;cand am inteles ca e voia lui Dumnezeu sa fac acest lucru.
Cu cine sa ma imprietenesc?
Raspunsuri gresite: cu o persoana frumoasa,stralucita,cu o persoana care are talente extraordinare;cu o persoana care are un anumit aspect fizic (exemplu par blond,ochi albastri).
Raspunsuri corecte: cu un copil al lui Dumnezeu (vezi 2 Corinteni 2:16);cu o persoana serioasa;cu o persoana care citeste si iubeste Biblia;cu un om al rugaciunii.
Cum sa procedez?
Raspunsuri gresite: ma imbrac mai provocator (vezi Proverbe 7:10);imi cumpar o masina luxoasa;caut sa am un corp cu muschi;folosesc minciuni;vorbe goale.
Raspunsuri corecte: roaga-te cu credinta si cere-l/cere-o de la Dumnezeu;asteapta-l/asteapt-o de la Dumnezeu:fii un model,fii credincios/credincioasa promisiunii lui Dumnezeu;nu iesi din voia Domnului.

Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/39991/prietenia-crestina-dupa-standardul-divin