Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos
Autor: Adrian Cosma  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Adaugata in 23/12/2006
    12345678910 0/10 X
Text: Epistola catre Evrei 2:1-4
Introducere: nu v-ati gandit niciodata care sunt caracteristicile lucrarii glorioase a Lui Cristos pe Pamant?? Pe cat de importanta , pe atit de de spectaculoasa , la inceputul veacului 1 , un tinar evreu pe nume Isus incepe o lucrare care avea sa schimbe cursul istoriei , si mai important vietiile oamenilor .
Acest tinar asa de deosebit pe care Ap Petru il numeste Cristos , Fiul Dumnezeului Celui Viu( Matei 16:26) , avea sa inceapa o lucrare care sa aduca mantuirea prin credinta pe Pamant . Venit in lume in calitate de Imparat , Mare Preot si Prooroc( cele 3 proorogative ale puterii executive in Israel) , Isus Cristos implineste Planul Lui Dumnezeu pt omenire .
1 Lucarea mantuitoare a Lui Cristos este: MARE(vs3) : venit in lume in calitate de Mare Preot , Cristos ispaseste pacatele noastre prin propriul Sau Sange ( Evrei 9:11,12) , implinind astfel toate profetiile din Vechiul Testament .Cristos imbracat in chip de rob intra in Sfinta Sfintelor , intra in calitate de Mare Preot in veac dupa randuiala lui Melhisedec, El face ispasire pt noi...Atributul de Mare este acordat in Scriptura , lucrarii mantuitoare a Lui Cristos datorita complexitatii ei , dimensiunilor ei , valorii Sangelui Prea Sfant..
2 Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos : VESTITA (vs 3): continutul lucrarii Lui Cristos este marcat de importanta vestirii a faptului ca Dumnezeu gasise un pret de rascumparare a omenirii. Practic legatura partasiei intre om si Dumnezeu rupta in Eden putea fii din nou refacuta.....si acest lucru trebuia si trebuie vestit.
-Isus Cristos a fost uns si trimis ca sa vesteasca Evanghelia ( Isaia 61.1,2 ) si interesant Domnul Cristos a marturisit acest lucru si cei din Nazaret nu l-au crezut( Luca 4:28-30).
-Sfarsitul vietii Domnului Cristos in trup omenesc este marcat de insusi porunca Lui , MAREA TRIMITERE, cand Mantuitorul trimitea un grup de 12 oameni ca sa vesteasca , Mantuirea prin credinta ( Marcu 16:15)
Cineva spunea ca atunci cand Domnul Isus s-a inaltat , El ajunge in Ceruri si un inger indrazenste si il intreaba: Doamne ai lasat toata responsabilitatea vestirii Evangheliei pe umerii a 12 oameni... si daca dau gres?? CARE II PLANUL DE REZERVA?? Si Domnul Cristos raspunse:NU MAI ESTE ALT PLAN.....
3 Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos:ADEVERITA(vs 3): in timpul ce Cristos a facut de cunoscut indurarea Domnului, Mantuitorul in acelasi timp transforma oamenii obisnuiti (pescari, vamesi , doctori...) in profesionisti de ai Sai , tocami ca ei sa vesteasca inaintea oamenilor Mantuirea prin Credinta, ei sa aduca la cunostinta omaneilor o neprihanire data prin credinta si care duce la credinta.La inaltarea SA , Domnul Cristos rostea ultimile Sale cuvinte care au adus la lumina o alta responsabilitate si in acelasi timp o onoare pentru ucenioci: MARTORI A LUI CRISTOS( F.Ap 1:8). Acesti martori aveau sa adevereasca celor din jurul lor si pina la marginea lumii, Mantuirea prin credinta; asadar apostolii o fac prin evanghelii ,epistole , calatorii misionare...
4 Lucarea mantuitoare a Lui Cristos : INTARITA (vs 4): odata ce Cristos s-a inaltat la dreapta Tatalui , Dumnezeu intareste lucrarea mantuitoare a Lui Cristos , de acum vestita de apostoli si putem observa asa de clar cum Dumnezeu isi intinde mina prin semne si minuni (F.Ap 4:31-32, F. Ap 5.12-16) si apoi prin miraculoasele daruri ale Duhului Sfant .Bunul Dumnezeu intareste clar lucrarea mantuitoare a Lui Cristos , inceputa de Isus si care astazi se desfasoara si astazi este plina de putere si mila. O lucare care cere si daruirea noastra.

Concluzie: lucarea mantuitoare a Lui Cristos , are un impact extraordinar si azi , dovada suntem noi insine.Dar Harul oferit de Dumnezeu ne cheama si al slujba , este vremea sa luam si noi parte la LUCRAREA MANTUITOARE A LUI CRISTOS.. AMIN!!
SLUJITORI DOMNULUI
Slujitori Domnului ,sunt cei care implinesc Sinta Scriptura,Dumnezeu nu asculta la cei ce nu implinesc CUVINTUL degeaba plingem si ne rugam in Biserici si cand iesim afara ne certam,birfim si nu ne ajutam frati si surorile cu sfaturi duhovnicesti,ne purtam exact ca lumea ,si cu haine,si cu vorbe care nu duc la mantuire si la zidire in trupul lui ISUS.TOTUL ESTE IN ZADAR.Dar Domnul sa aiva MILA de ei.caci sunt slujitori fatarnici doar de ochii lumii
Adăugat în 23/12/2007
adevaratii slujitori ai lui ISUS
Adevarati slujitori,sunt cei pe care ISUS ia ales inainte de intemeierea lumii,Ii recunoastem dupa purtarea lor,vorbele lor si in afara biserici ,in familile lor si acolo unde enevoie de ei. ascultati de EI,si nu va impotriviti si cautatii in necazuri si bucurii.Un sfat duhovnicesc va poate salva de la un pacat ce duce la moarte.NECREDINTA.
Adăugat în 23/12/2007
Statistici
  • Vizualizări: 4340
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 2
Opțiuni