Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos
Autor: Adrian Cosma
Album: fara album
Categorie: Diverse
Text: Epistola catre Evrei 2:1-4
Introducere: nu v-ati gandit niciodata care sunt caracteristicile lucrarii glorioase a Lui Cristos pe Pamant?? Pe cat de importanta , pe atit de de spectaculoasa , la inceputul veacului 1 , un tinar evreu pe nume Isus incepe o lucrare care avea sa schimbe cursul istoriei , si mai important vietiile oamenilor .
Acest tinar asa de deosebit pe care Ap Petru il numeste Cristos , Fiul Dumnezeului Celui Viu( Matei 16:26) , avea sa inceapa o lucrare care sa aduca mantuirea prin credinta pe Pamant . Venit in lume in calitate de Imparat , Mare Preot si Prooroc( cele 3 proorogative ale puterii executive in Israel) , Isus Cristos implineste Planul Lui Dumnezeu pt omenire .
1 Lucarea mantuitoare a Lui Cristos este: MARE(vs3) : venit in lume in calitate de Mare Preot , Cristos ispaseste pacatele noastre prin propriul Sau Sange ( Evrei 9:11,12) , implinind astfel toate profetiile din Vechiul Testament .Cristos imbracat in chip de rob intra in Sfinta Sfintelor , intra in calitate de Mare Preot in veac dupa randuiala lui Melhisedec, El face ispasire pt noi...Atributul de Mare este acordat in Scriptura , lucrarii mantuitoare a Lui Cristos datorita complexitatii ei , dimensiunilor ei , valorii Sangelui Prea Sfant..
2 Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos : VESTITA (vs 3): continutul lucrarii Lui Cristos este marcat de importanta vestirii a faptului ca Dumnezeu gasise un pret de rascumparare a omenirii. Practic legatura partasiei intre om si Dumnezeu rupta in Eden putea fii din nou refacuta.....si acest lucru trebuia si trebuie vestit.
-Isus Cristos a fost uns si trimis ca sa vesteasca Evanghelia ( Isaia 61.1,2 ) si interesant Domnul Cristos a marturisit acest lucru si cei din Nazaret nu l-au crezut( Luca 4:28-30).
-Sfarsitul vietii Domnului Cristos in trup omenesc este marcat de insusi porunca Lui , MAREA TRIMITERE, cand Mantuitorul trimitea un grup de 12 oameni ca sa vesteasca , Mantuirea prin credinta ( Marcu 16:15)
Cineva spunea ca atunci cand Domnul Isus s-a inaltat , El ajunge in Ceruri si un inger indrazenste si il intreaba: Doamne ai lasat toata responsabilitatea vestirii Evangheliei pe umerii a 12 oameni... si daca dau gres?? CARE II PLANUL DE REZERVA?? Si Domnul Cristos raspunse:NU MAI ESTE ALT PLAN.....
3 Lucrarea mantuitoare a Lui Cristos:ADEVERITA(vs 3): in timpul ce Cristos a facut de cunoscut indurarea Domnului, Mantuitorul in acelasi timp transforma oamenii obisnuiti (pescari, vamesi , doctori...) in profesionisti de ai Sai , tocami ca ei sa vesteasca inaintea oamenilor Mantuirea prin Credinta, ei sa aduca la cunostinta omaneilor o neprihanire data prin credinta si care duce la credinta.La inaltarea SA , Domnul Cristos rostea ultimile Sale cuvinte care au adus la lumina o alta responsabilitate si in acelasi timp o onoare pentru ucenioci: MARTORI A LUI CRISTOS( F.Ap 1:8). Acesti martori aveau sa adevereasca celor din jurul lor si pina la marginea lumii, Mantuirea prin credinta; asadar apostolii o fac prin evanghelii ,epistole , calatorii misionare...
4 Lucarea mantuitoare a Lui Cristos : INTARITA (vs 4): odata ce Cristos s-a inaltat la dreapta Tatalui , Dumnezeu intareste lucrarea mantuitoare a Lui Cristos , de acum vestita de apostoli si putem observa asa de clar cum Dumnezeu isi intinde mina prin semne si minuni (F.Ap 4:31-32, F. Ap 5.12-16) si apoi prin miraculoasele daruri ale Duhului Sfant .Bunul Dumnezeu intareste clar lucrarea mantuitoare a Lui Cristos , inceputa de Isus si care astazi se desfasoara si astazi este plina de putere si mila. O lucare care cere si daruirea noastra.

Concluzie: lucarea mantuitoare a Lui Cristos , are un impact extraordinar si azi , dovada suntem noi insine.Dar Harul oferit de Dumnezeu ne cheama si al slujba , este vremea sa luam si noi parte la LUCRAREA MANTUITOARE A LUI CRISTOS.. AMIN!!
Preluat de la adresa: https://www.resursecrestine.ro/predici/39888/lucrarea-mantuitoare-a-lui-cristos