Vindecat prin credință
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 30/04/2024
    12345678910 0/10 X

                                        Vindecat prin credință

                                             Matei 8:14-17

            „Isus S-a dus apoi în casa lui Petru și a văzut pe soacra acestuia zăcând în pat, prinsă de friguri.

        S-a atins de mâna ei și au lăsat-o frigurile; apoi ea s-a sculat și a început să-I slujească.

            Seara, au adus la Isus pe mulți îndrăciți. El, prin cuvântul Lui, a scos din ei duhurile necurate și a tămăduit pe toți bolnavii,

            Ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaia, care zice: „El a luat asupra Lui neputințele noastre și a purtat bolile noastre.”

            Matei 14:36 „Bolnavii Îl rugau să le dea voie numai să se atingă de poala hainei Lui. Și toți câți s-au atins s-au vindecat.”

            Cuvântul lui Dumnezeu ne descoperă faptul că la orice întâlnire a noroadelor cu Isus, se întâmplau minuni.

         Erau vindecați bolnavii, erau eliberați cei îndrăciți, erau săturate cu pâine și pește mulțimile, iar cei flămânzi după neprihănire, găseau în cuvintele Mântuitorului o hrană grasă și miezoasă.

            Oare să se fi schimbat Dumnezeu în zilele noastre?

            Dumnezeul zilelor noastre, nu mai este Dumnezeul zilelor lui Petru, sau al lui Pavel?

            Să nu se mai întâmple nimic astăzi la întâlnirea cu Domnul Isus?

          Este prea greu de crezut un astfel de lucru, pentru că în Dumnezeu nu este nici măcar umbră de schimbare. El este și rămâne același: ieri, astăzi, mâine și în vecii vecilor.

         Însă, de multe ori, în clipele de slăbiciune căutăm un sprijin, sau un ajutor de nădejde oriunde în altă parte.

            Alergăm la un „ajutor” care ar avea putere să ne ridice, să ne susțină într-o situație, sau alta; însă de orice lucru și de oricare om te-ai agăța pe pământ, vei constata la un moment dat că toate au puteri limitate.

        Omul este limitat în putere, în știință și la un moment dat va ridica din umeri, spunându-ți: atât am putut. Mașinile cu caii lor putere sunt limitate și ele și nu pot să facă mai mult decât sunt proiectate să lucreze.

          Unul singur este fără limită: Domnul Dumnezeu, a cărui putere nimeni nu o poate măsura.

          Eu nu pot să țin în mână, de multe ori nici cinci kilograme, dar Domnul Ține universul întreg.

            De El trebuie sa ne agățăm cu credință.

           Observăm în vindecarea slăbănogului de la Scăldătoarea Betesda ceva deosebit și din experiența acestui slăbănog, învățăm faptul că, dacă nu te ridici pe picioarele tale atunci când auzi chemarea lui Dumnezeu și dacă rămâi mereu la îndemâna omului nu ai multe șanse de izbăvire.

         Pentru că omenii sunt limitați și de cele mai multe ori nu se pot ajuta nici pe ei înșiși. Sunt neputincioși în fața dificultăților care apar în viață.

         Ba, dimpotrivă, omul în care îți pui încrederea și nădejdea, s-ar putea ca la un moment dat să te atragă spre un rău și mai mare îndepărtându-te tot mai mult de adevărata sursă de izbândă și de viață.

          De aceea, nu trebuie să te minunezi că vei rămâne tot cu starea ta, sau chiar mai rău, în timp ce alții îți vor lua înainte și anume, cei ce stau lângă Domnul care poate totul în toți.

            Vrei să fii vindecat?

            Agață-te de poala hainei lui Isus.

          Așa a făcut femeia bolnavă, care nu mai avea nici bani să mai meargă la doctori și nici speranță de vindecare. Doisprezece ani de chin, doisprezece ani de suferință; dacă stai să te gândești, omenește parcă este prea mult!

            Uneori chiar și o zi este chinuitoare…

          Eram în pat cu oasele piciorului zdrobite; mă rugam seara și îi spuneam Domnului: Mulțumesc frumos că m-ai ajutat să trec ziua cu bine, iar dimineața mă rugam și spuneam: mulțumesc frumos, Domnul meu, că m-ai ajutat să trec și noaptea aceasta.

            Și în felul acesta am trecut biruitor prin suferință.

            Fără El, fără Domnul, nu știu ce aș fi făcut!

            Câte zile? Câte nopți? Multe, foarte multe!

Poate că nu înțelegi lucrurile acestea, pentru că nu ai trecut printr-o astfel de stare. Mă rog să te ocolească orice necaz și orice suferință!

            Domul nu vine din cer ca să asculte o cântare, sau un îndemn la rugăciune; pe acestea le poate asculta, stând la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, pe Tronul veșniciei; ci El vine întotdeauna ca să lucreze, și să te întrebe cu drag:

            Vrei să-ți fac bine?

            Vrei să pleci acasă vindecat?

         Sau poate acum când citești aceste rânduri te dor oasele, sau coloana, sau genunchii…apropie-te în rugăciune și spune-I lui Isus toată durerea ta.

           Poate suferi cu inima, cu ficatul…eu știu că Domnul poate să te vindece, pentru că m-a vindecat și pe mine (fără medicamente din farmacie).

          Domnul Isus S-a atins de mine și mi-a vindecat inima de carne fără medicamente; mi-a vindecat ficatul fără medicamente; mi-a vindecat durerea de ochi fără medicamente.

         Închide ochii și privește-L pe Isus care stă cu mâna întinsă spre tine chiar și acum când citești aceste rânduri și te întreabă: vrei să te faci sănătos?

            Eu obișnuiesc să închid ochii de carne și să-i deschid pe cei ai credinței, ca să privesc spre Golgota.

            Acolo, Îl văd, prin credință, pe Domnul meu Isus, țintuit pe cruce, dar mai văd și „rețeta” vindecării mele: „Totuși El suferințele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit.

            Dar El era străpuns pentru păcatele noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.” Isaia 53:4-5.

            Prin credință, văd „firul roșu”, al sângelui care curge din rănile Mântuitorului meu; și în el, în „firul roșu”, eu sunt salvat, sunt eliberat din păcat, sunt vindecat de orice boală și primesc viața veșnică.

            Eu cred în vindecările divine…

         Te încurajez, suflete drag, să crezi la rândul tău și să te apropii de Domnul Isus cu credință.

      Da, poți fi vindecat de orice boală, dacă îți pui nădejdea în Isus și te încrezi cu tărie în El.

            Domnul Dumnezeu să te binecuvânteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 154
Opțiuni