De vorbă cu Isus
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 24/01/2024
    12345678910 0/10 X

                                              De vorbă cu Isus

                                                 Luca 9:18-22

            Într-o zi, pe când Se ruga Isus singur deoparte, având cu El pe ucenicii Lui, le-a pus întrebarea următoare: „Cine zic oamenii că sunt Eu?”

            Ei I-au răspuns: „Unii zic că ești Ioan Botezătorul; alții zic că ești Ilie; alții zic că a înviat un proroc din cei din vechime.”

            „Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceți că Sunt?” „Cristosul lui Dumnezeu!” I-a răspuns Petru.

            Isus le-a poruncit cu tărie să nu spună nimănui lucrul acesta.

         Apoi, a adăugat că Fiul omului trebuie să pătimească multe, să fie tăgăduit de bătrâni, de preoții cei mai de seamă și de cărturari, să fie omorât și a treia zi să învieze.”

            Toți oamenii își doresc bucurii în viață și caută anturaje în mijlocul cărora să se simtă bine. Însă și anturajele și bucuriile vieții sunt trecătoare și se risipesc de parcă nu au fost.

            Cea mai mare bucurie, care nu trece nici odată, ci dimpotrivă, se înnoiește zi de zi, este starea de vorbă cu Isus și „anturajul” Lui.

         Am învățat din experiență, că este frumos, bine și omenesc să stai de vorbă cu semenii apropiați, tovarăși de călătorie, sau de suferință, însă cu totul alta este să stai de vorbă cu Domnul Isus, Mântuitorul.

            Am avut multe ocazii să stau de vorbă cu oameni, dar nu întotdeauna am fost înțeles corect și nu întotdeauna i-am înțeles eu, pe cei de lângă mine. Însă când stau de vorbă cu Domnul meu, simt că mă înțelege, simt că mă îmbărbătează, simt că mă mângâie și mă încurajează să mă ridic și să vin mereu mai aproape de El.

            Am vorbit și cu tovarășii de suferință care erau în salon împreună cu mine, și fiecare își spunea necazul lui, durerile, suferințele prin care trece dar nici unul nu puteam să facem pentru celălalt ceva ca să-l vindecăm, sau să ne ameliorăm cumva suferința unii altora.

         Dar când ai pe Cineva acolo sus, în cer și știi că veghează zi și noapte, după cum spune psalmistul: „El nici nu dormitează nici nu doarme”, este cu totul altceva. Ai siguranța izbăvirii…

         Când Îl chemi pe Domnul Isus, ca să stai de vorbă cu El, coboară lângă tine, te ascultă și în același timp te cercetează, te „scanează” și intervine cu răspuns de vindecare și înviorare.

        Marta și Maria I-au trimis vorbă Lui Isus, să vină degrabă că Lazăr este bolnav. Dar Scriptura ne arată că în adins Isus a întârziat, pentru ca oamenii să vadă că El este Domnul vieții.

          Părtășia cu El, înseamnă bucurie și viață din belșug.

         Nu există părtășie mai frumoasă și mai înălțătoare, decât o întâlnire și o stare de vorbă cu Isus, Domnul. Aceasta era de la început și rămâne în veac, plăcerea lui Dumnezeu, Creatorul, să stea de vorbă cu creația și mai ales, are mare plăcere să stea de vorbă cu omul, făcut după chipul și asemănarea Sa.

        Nu întâmplător, în fiecare zi, în răcoarea ei, cobora în Grădina Edenului ca să vorbească pe îndelete cu Adam și cu Eva.

        Și astăzi, Domnul Dumnezeu dorește să intre în casa ta, în familia ta și să stea de vorbă cu: tata, cu mama, cu fiul, cu fiica…

       Este foarte interesat Domnul Dumnezeu de starea ta de sănătate, de nevoile tale, de dorințele pe care le ai și chiar de așteptările pe care le ai de la El.

          Dumnezeu din cer este interesat și vrea să știe care este părerea oamenilor despre El. Mai ales este foarte interesat să știe care este părerea credincioșilor despre El și lucrarea Sa de mântuire prin Fiul.

            „Într-o zi, pe când Se ruga Isus singur deoparte, având cu El pe ucenicii Lui, le-a pus întrebarea următoare: „Cine zic oamenii că sunt Eu?”

            Sunt foarte mulți oameni care nici nu vor să audă despre Domnul Isus. Când rostești Numele Lui în dialogul cu oameni, aceștia, trag „obloanele”, se închid în ei înșiși. Alții Îl batjocoresc.

            „Dar voi”, i-a întrebat El, „cine ziceți că Sunt?”

           Da, Doamne, Tu ești Fiul Dumnezeului celui Prea Înalt, Mântuitorul sufletelor noastre.

            El îți spune în zori de zi: Bună dimineața, te ridică în capul oaselor și te întreabă duios: „Adam”, „Eva”, unde vrei să călătorim astăzi? Ce îți lipsește? Cum te simți? Să nu pleci la drum, fără credință și fără nădejdea că Eu te însoțesc, ca să te scap de orice primejdie.

          Și apoi, așteaptă să-I spui Lui tot: dacă ești bolnav, dacă duci lipsă de ceva, dacă ești fericit…

Se bucură Domnul de dialogul pe care îl ai cu El.

            Poetul cântării spune: „Ridică-ți privirea-n sus, stai de vorbă cu Isus.”

            Când stai de vorbă cu Isus, simți o stare de bine, o liniștire a sufletului și eliberare de orice stres.

            În prezența Domnului Isus este bucurie și desfătare în Duhul Sfânt.

            Domnul Dumnezeu este interesat de ceea ce spun oamenii, în general, despre El, dar mai mult Îl interesează ce spun „copiii” credincioși despre El.

        Lumea spune că e unul dintre profeți, sau un Dumnezeu departe, cu „treburi” în univers, iar ucenicii, cei care au gustat din „bunătățile” Împărăției cerești, recunosc că Isus, este Fiul lui Dumnezeu, Mesia.

            Vorbeam adesea cu Domnul Isus, stând pe pat în spital, așa cum stau de vorbă doi prieteni, și-I spuneam: Tu, Mântuitorul meu, ai trecut prin Văi mai adânci decât valea aceasta prin care trec eu și totuși Duhul Sfânt Te-a ridicat până acolo unde de fapt, Îți este locul.

        Locul Domnului Isus, Fiul, este pe Tronul de milă și de îndurare la dreapta lui Dumnezeu Tatăl.

            Ce minunat este faptul că avem în cer, lângă Tatăl, Un Mijlocitor și un Apărător.

            Mă încred, am zis, în Tine Doamne și sunt sigur că nu mă vei lăsa în „valea” aceasta a suferinței, ci mă vei ridica și pe mine, din nou pe Stâncă. Și cred cu tărie că Domnul Isus, mă va ridica. Și chiar dacă nu mă va ridica, stau de vorbă cu El în fiecare zi, pentru că este plăcut și frumos să ai părtășie cu El.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 364
Opțiuni