Rugăciune făcută cu credință
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 19/01/2024
    12345678910 0/10 X

                           Rugăciune pentru bolnavi

                                   Iacov 5:13-15

            „Este vreunul printre voi în suferință? Să se roage! Este vreunul cu inimă bună? Să cânte cântări de laudă!

           Este vreunul printre voi bolnav? Să cheme pe prezbiterii Bisericii și să se roage pentru el, după ce-l vor unge cu untdelemn în Numele Domnului.

            Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va însănătoși și, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.”

            Ce minunat ne vorbește Domnul Dumnezeu în Cuvântul Său, arătându-ne beneficiul și frumusețea unei vieți trăite în acord cu voia Lui, prin practicarea credinței sfinte.

          Prin credință, oamenii Scripturii, au astupat gura leilor, au dărâmat zidurile Ierihonului, au trecut prin mare ca pe uscat; prin credință s-au vindecat de boli grave.

         Prin credința în Fiul, noi astăzi am ieșit(prin har), din lume și am pornit în cel mai mare și mai frumos „exod”, spre o Țară pe care ne-a promis-o Domnul Dumnezeu.

          Tot așa ca și poporul lui Dumnezeu, avem nevoie în „călătorie”, de „pâine”, de „apă”, de protecție, de ajutor, de sănătate trupească și duhovnicească. În toate aceste privințe și în călătoria noastră, suntem dependenți de Dumnezeu. Prin urmare, nu trebuie să facem nici un pas fără El și în toate zilele să cerem cu credință: pâinea cea de toate zilele și hrană duhovnicească, să putem birui greul călătoriei. Matei 6.

         Prin credință, după cuvintele fratelui Iacov, să cerem de la Domnul: sănătate trupească și duhovnicească pentru ca să putem înainta pe Cale.

         Domnul Dumnezeu promite că rugăciunea făcută cu credință, va fi ascultată și va primi răspuns.

           În anul 2020, anul „pandemiei”, mama mea care împlinise 98 de ani s-a îmbolnăvit de cancer. Timp de o lună de zile nu a mâncat nimic, iar apă lua doar pe buze, pentru că nu putea să înghită.

            Am o nepoată doctoriță și a fost pe la mama, care era în grija fratelui meu și i-a spus că mama: „mai are trei zile de trăit.”

           În urmă am mers și eu cu soția în vizită la ei și ne-am rugat Domnului să aibă milă de mama și să o vindece.

          În timp ce ne rugam în jurul mamei, mi-a venit un gând să-i fac ungerea. Dar nu-mi luasem sticluța cu untdelemn la mine.

          Îmi curgeau lacrimile pe obraz de mila mamei și m-a străfulgerat gândul că lacrimile mele au cel puțin valoarea untdelemnului. Pentru că de fapt, nu untdelemnul vindecă, ci Domnul. Versetul 15.

         Am luat cu degetele, lacrimi de pe față și i-am făcut ungerea cu ele, în timp ce ne rugam.

         Mărturisesc, că după două zile mama a început să mănânce și să bea apă și a mai trăit doi ani până la vârsta de 100 de ani și 22 de zile.

           Domnul Isus, Cristos înaintea căruia ne-am rugat, a vindecat-o pe mama de cancer și a plecat la Domnul „sătulă de zile”.

               Versetul 15: ”Rugăciunea făcută cu credință va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va însănătoși și, dacă a făcut păcate, îi vor fi iertate.”

        Da, este adevărul, adevărat: Dumnezeu ascultă rugăciunea făcută cu credință și lucrează într-un mod miraculos.

          Naaman, căpetenia oștirii împăratului Siriei, fiind lepros, a venit la prorocul Elisei cu zece talanți de argint, 6ooo de sicli de aur și zece haine de schimb, ca să plătească pentru vindecarea lui de lepră.

            Dar le-a adus în zadar, pentru că Dumnezeu nu vindecă pe bani și nu vindecă pe ochi frumoși.

            El vindecă pe baza credinței, curate.

            Femeii care și-a purtat boala doisprezece ani, cerând vindecare de la medicii vremii, Domnul Isus i-a zis, atunci când, cu credință s-a atins de poala hainei Lui: „Fiică, credința ta te-a tămăduit.”

            Slăbănogului de asemenea i-a zis: „Du-te, facă-ți-se după credința ta.” Și slăbănogul a fost vindecat.

          Credința este răsplătită de către Domnul Dumnezeu, cu răspuns favorabil la rugăciuni.

            Aveam în casa noastră un cerc de rugăciune, odată pe săptămână și în una din zilele acelea, a venit împreună cu o familie care participa la cercul acesta, o soră de undeva din Moldova. Fusese internată în spital cu durere de ureche.

         Când a intrat în casă, se ținea de ureche, pentru că o durea, după ce, tocmai fusese externată.

            Fără alte cuvinte, ne-am plecat pe genunchi, câțiva care eram strânși și ne-am rugat ca Domnul Isus să o vindece. După rugăciune, ne-am ridicat și am cântat o cântare spre slava Domnului și în timp ce cântam, sora și-a luat mâna de la ureche, pentru că nu o mai durea. Domul Isus se atinsese de urechea ei.

            Naaman, fiind un om de seamă, credea că va ieși însuși împăratul lui Israel înaintea lui și îi va face o primire ceremonială; credea că se vor „ploconi” toți, înaintea lui, sau că i se va face o primire triumfală, dar Elisei trimite pe slujitorul său să-i spună: „du-te și te scaldă în Iordan de șapte ori și vei fi vindecat de boala ta și vei fi curățit.” Fără altă ceremonie, sau protocol.

            O vindecare deplină doar cu o baie în Iordan?

            Atât de ieftin? Atât de simplu?

            Da! Dumnezeu lucrează uimitor de simplu.

            Tu te rogi și El te vindecă.

            „Este vreunul printre voi în suferință? Să se roage!” Versetul 13.

        Tu te rogi mijlocind înaintea Domnului și cel pentru care mijlocești este mântuit, eliberat și vindecat, după cuvântul Domnului.

            Dumnezeul nostru este Mare, Bun, plin de milă și de îndurare.

           Inițial, Naaman nu a vrut să accepte lucrul acesta; s-a lăsat greu înduplecat. Pentru că este greu să primești mântuirea când trebuie să lași lumea înapoi, să te lași de vicii și de anturaj.

            Este greu să te dai jos din carul mândriei tale, chiar dacă este „hodorogit” și să te smerești înaintea Domnului.

          Dar, atunci când te încrezi în Domnul Dumnezeul care a plătit prețul răscumpărării tale din robia păcatului și chiar pe cel al vindecării de orice boală, atunci ești mântuit și vindecat fără bani și fără plată.

            „În Sângele Lui suntem salvați și în rănile Lui am fost vindecați.” Isaia 53:5 „Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiți.”

          La Cruce, Domnul Isus, a scris „rețeta” vindecării a oricărei boli. Fără bani și fără plată.

            Dacă te duci la medic, îți pune o taxă.

        Pentru consultație o sumă, pentru intervenție medicală altă sumă, pentru medicamente altă taxă; pentru toate lucrurile plătești.

            Dacă privim în lume, observăm că așa ca și Naaman, sau ca și femeia bolnavă timp de doisprezece ani, trebuie să aduci averea cu tine când mergi la „oameni” ca să-ți rezolvi problemele.

         La Domnul, trebuie să vii gol, sărac, fără bagaje, dar cu credință mare și pleci de lângă El (împreună cu El), îmbrăcat cu o haină nouă a neprihănirii, curățită, albită în sângele prețios al Mielului, cu inelul de logodnă pe deget și mai bogat decât toți bogații lumii.

            Dacă Îl ai pe Isus ca Domn al inimii tale, ai totul deplin. El este averea noastră.

            Domnul Dumnezeu să ne dea o măsură îndoită de credință!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 402
Opțiuni