Vino la Isus
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 01/10/2023
    12345678910 0/10 X

                                     Vino la Isus

                                   Matei 11:28-29

            „Veniți la Mine, toți cei trudiți și împovărați, și veți găsi odihnă. Luați jugul Meu asupra voastră și învățați de la Mine, căci Eu sunt blând și smerit cu inima; și veți găsi odihnă pentru sufletele voastre.”

            Frații mei, am văzut în viața mea printre multe altele faptul că, dacă te duci într-o casă unde se folosește prea mult cocolino, la plecare vei mirosi a cocolino; dacă intri intr-o cocină de porci, ți se vor umple hainele de mirosul porcilor; dacă intri într-un staul de oi, vei mirosi a oaie negreșit.

            Nu va mirați de ce vă spun: dacă te lipești de om, vei mirosi a pământ, vei lua miros țărână, dar dacă te vei lipi de Isus, vei mirosi a cer.

            Depinde de plăcerea fiecăruia; însă Cuvântul Sfânt ne cheamă să ne lipim de Domnul Isus, ca să primim de la El mireasma vieții pe care să o emanăm în jurul nostru, după cum spune Scriptura: „În adevăr, noi suntem înaintea lui Dumnezeu o mireasmă a lui Cristos printre cei ce sunt pe calea mântuirii și pentru cei ce sunt pe calea pierzării.”

           Cu adevărat, suntem mireasma de la viață spre viață, dacă venim La Isus și rămânem lângă El.

            Am văzut de atâtea ori frați alergând la oameni. Alergând după predicatori veniți de afară ca să îi atingă, să caute la ei vindecare, să caute izbăvire din necaz, ieșire din probleme.

            Frați și surori, Suflete dragi Domnului! Unul singur te poate scăpa din greul în care ai ajuns, și Unul singur te poate vindeca de orice boală: Isus Cristos care este Domnul.

       Să alergăm la El, să dăm navală și să ne lipim tare, cu toată ființa de Sfântul Dumnezeu.

            El nu se grăbește la tren și nici la aeroport, ca să prindă cursa.

            Îmi aduc aminte că într-o duminică a venit un pastor din zona în care m-am născut eu și a predicat. Când și-a încheiat predica, a coborât de la amvon și a trecut pe lângă mine; eu, am vrut să dau mâna cu el și să-i spun că am apreciat predica lui, dar foarte supărat mi-a zis: mă duc să-mi schimb cămașa și a zbughit-o afară. M-a lăsat cu mâna întinsă...

            Însă mă gândesc că Domnul nu se grăbește nici odată. El are răbdare să te asculte și să-ți răspundă la întrebările pe care le ai și să-ți risipească neliniștea din suflet. El este gata să îți mângâie sufletul și să-ți dea odihna de care ai atâta nevoie...

            Domnul Isus nu te va respinge, dimpotrivă îți spune duios: „Vino la Mine, trudit, împovărat și Eu îți voi schimba starea…îți voi da odihnă pentru toată ființa ta”

            Lasă-L să te atingă și nu vei pleca acasă cu întristarea cu care ai venit, ci vei pleca plin de bucurie, slăvind și preamărind pe Domnul.

            În Psalmul 3:4 omul lui Dumnezeu, încredințat că nu se roagă în van spune: „Eu strig cu glasul meu către Domnul și El îmi răspunde din muntele Lui cel sfânt".

            Fraților, vocile noastre sunt diferite, aproape ca amprentele de la degete.

            Unii au voci deosebite și pot să laude pe Domnul în cântare, alții cu vocile lor recită poezii deosebite, alții pot să înalțe rugăciuni minunate către cer. Nu ne asemănăm unii cu alții!

         Eu nu am o voce ca unii dintre ei, dar nici nu vreau să imit pe cineva, sau să împrumut vocea cuiva, ci așa cum spune psalmistul: cu vocea mea, cu glasul meu vreau să aduc din toata inima laudă Domnului Isus.  Și știu că Domnul mă ascultă și ia seama la „strigătele” mele.

         Pentru că am strigat către El, am chemat Numele Domnului și am zis, așa cum rostește psalmistul în Psalmul 116:4,5: „…am chemat Numele Domnului și am zis: „Doamne, mântuiește-mi sufletul!” Domnul este milostiv și drept și Dumnezeul nostru este plin de îndurare.”

       Adevărat este cuvântul acesta, Domnul care este veșnic drept, milostiv și plin de îndurare, El, care păzește pe cei neprihăniți, mi-a ieșit în cale și m-a mântuit din necazul meu.

         Și mă rog, ca El, Domnul prezent în adunare și oriunde se cheamă Numele Lui, să audă fiecare glas care se înalță către cer...

        Chiar dacă nu ai glas; poate că te îneacă plânsul durerii, sau al necazului, al neputinței, sau poate că astăzi când citești cuvintele acestea. ai numai suspine în inima ta. Te sfătuiesc să nu stai mut.

            Strigă către Domnul în inima ta, orișice te apasă și vei vedea că Domnul Isus, care te iubește cu o iubire jertfitoare, nu te lasă niciodată la greu.

            Vino la Isus cu îndrăzneală!

            Vino să iei miros de cer!

            El este gata să-ți ierte orice păcat și să te spele în sângele jertfei Sale.

            Ți-a pregătit un loc frumos, nespus în cerul Său, împreună cu toți sfinții.

Domnul Dumnezeu să te binecuvânteze suflete drag.



Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 440
Opțiuni