Care este modelul tău?
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 04/08/2023
    12345678910 0/10 X

                                        Care este modelul tău?

           

            1 Din Scriptură, prin credință, cunoaștem că lumea a fost făcută la cuvântul plin de putere creatoare și de viață al lui Dumnezeu.

            În mod deosebit omul a fost creat, după un model, unic ceresc.

       Geneza 1:26 "Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul și asemănarea noastră... ” și așa a fost. Domnul Dumnezeu a luat țărână din pământ, a modelat omul și i-a dat chipul Său, adică l-a făcut trinitar: duh și suflet, pe care le-a pus într-o „casă”, numită trup.

       Însă, după ce oamenii au început să se înmulțească pe pământ, și-au schimbat modelul de la început și fiecare a căutat un alt chip după care să se formeze.

       Astfel că, oamenii caută mereu modele de viață, modele de îmbrăcăminte, de mobilă, mașini și așa mai departe.

        Unii își caută model printre actori, alții printre sportivi, alții printre politicieni; copiii vor să fie ca părinții și oamenii sunt într-o continuă căutare de modele.

       Trist este faptul că și în Biserică, acolo unde oamenii ar trebui să se modeleze după Isus, Fiul lui Dumnezeu, caută modele de slujire, de manifestare, de slujbe, de predicare, însă toate aceste modele nu duc prea departe, pentru că oamenii sunt limitați în tot ce fac și în tot ce sunt, de aceea, Domnul  Dumnezeu ne-a trimis din cer pe Fiul Său, pe Singurul Său Fiu ca model de viață.

         Luca 9:35 „Și din nor s-a auzit un glas, care zicea: „Acesta este Fiul Meu prea iubit: de El să ascultați.”

        De două mii de ani Duhul Domnului ne cheamă la o cunoaștere personală și intimă a lui Isus și să ni-L facem model de viață.

       De aceea, zic împreună cu Duhul: alege-L pe Isus ca model; El a umblat pe pământ, „blând și smerit cu inima.”

          Alege-L pe Isus ca model: El a iertat și a iubit până la capăt.

         Alege-L pe Isus ca model: El este gata să răspundă nevoilor tale.

          2 Adeseori ne punem întrebări: Mai este mult?

             Cât mai este până ajungem la locul dorit?

            Când se va rezolva problema, sau situația în care mă aflu?

            Chiar și în ceea ce privește pe credincioși, pun întrebări.

            Când mă va vindeca Domnul?

         Când va interveni, când va răspunde rugăciunilor mele... și tot punem întrebări, pentru că nu înțelegem faptul că timpul nostru pe care îl măsurăm în secunde, minute, ore sau zile, nu coincide cu timpul lui Dumnezeu.

       Nu putem să înțelegem de ce Domnul Dumnezeu, parcă nu ne mai aude, nu mai intervine în viața noastră, ca să ne facă bine și din cauza aceasta, ne pierdem răbdarea, ne pierdem identitatea, intram în panică: pe mine nu mă mai ascultă; mie nu-mi mai răspunde Domnul; cu mine nu mai stă de vorbă.

           Ne-am învățat cu toate lucrurile „instant”.

         Supă instant, cafea instant, rugăciuni instant, dacă se poate chiar și slujbe, sau predici instant. Și mai mult avem pretenția ca Dumnezeu să ne răspundă instant, pentru că, nu-i așa? Aceasta este treaba Lui.

         Este treaba lui Dumnezeu să răspundă, să intervină și să-mi rezolve cauza.

        Însă nu trebuie să uităm nici odată faptul că Dumnezeu nu întârzie; Domnul Dumnezeu are timpul Lui în toate situațiile și în toate încercările vieții.

            Dacă te găsești într-o situație grea, dacă strigi de multă vreme către Domnul și simți că cerul este închis pentru tine; nu descuraja(primește cuvintele acestea, din partea unui om încercat în multe feluri); gândește-te la faptul că Domnul Dumnezeu a putut să închidă gura leilor ca să nu-l „pape” pe Daniel;

            Gândește-te că Dumnezeu din cer, a putut să despice marea Roșie ca să treacă ca pe uscat, un popor numeros, cu copiii și împreună cu turmele de animale;

       Gândește-te că, dacă Domnul, a putut să oprească soarele deasupra Aialonului, la rugăciunea lui Iosua, un muritor ca și tine, ca și mine; dacă a putut să deschidă porțile temniței ca să-l elibereze pe Petru la rugăciunea bisericii;

             Și dacă a putut să-l învieze din morți pe Lazăr, (... și minunile pot continua, am putea să vorbim ore întregi de minunile lui Dumnezeu). Atunci cu siguranță același Dumnezeu care este viu și prezent în orice loc, te poate scăpa și pe tine din strânsoarea în care ai ajuns dintr-un motiv sau altul.

            Ai credință în Dumnezeu!

       Gândește-te la faptul că El a avut un timp hotărât pentru mântuirea omului și abia după patru mii de ani de la facerea omului, L-a trimis pe Fiul Său în lume, ca Miel de jertfă.

         Însă de două mii de ani, Dumnezeu din cer strigă pe pământ: „pocăiește-te, omule!” Și omul nu mai caută fața lui Dumnezeu; nu mai vrea modelul de la început; caută alte modele…

          Ciudat este faptul că lumea religioasă nu-L mai caută pe Isus!

            Și totuși Domnul Dumnezeu a trimis în lume niște „uriași” prin care să ne cucerească.

            Un preț uriaș pe care Domnul Dumnezeu L-a plătit pentru salvarea noastră din robia păcatului.

       A trimis pe Fiul Său, făcându-L Miel de jertfă pentru salvarea noastră din robia păcatului.

            Un cadou uriaș pe care Dumnezeu Tatăl ni L-a făcut și pe care L-a așezat într-un loc sigur. L-a așezat în inimă, acolo unde nimeni nu poate pătrunde fără voia noastră.

            Un fel de safe închis pe dinlăuntru.

            De aceea, zice Domnul: „Iată, Eu stau afară și bat; aude cineva ca să deschidă…?

            Apoi, un final uriaș, pe care ni L-a pregătit ca moștenire veșnică. Împărăția cerului, cu frumuseți și bogății pe care încă nu le putem pricepe cât timp suntem pe pământ.

            3 Exod 3:1 „Moise păștea turma socrului său Ietro, preotul Madianului. O dată a mânat turma până dincolo de pustie, și a ajuns la muntele lui Dumnezeu, Horeb.

           Acolo, „Îngerul Domnului i s-a arătat într-o flacără de foc, care ieșea din mijlocul unui rug... "

         Ce ne spune Duhul Sfânt și ce ne învață prin cuvintele acestea, este faptul că niciodată nu trebuie să rămânem la lucrurile începătoare, ci dimpotrivă, trebuie să mergem de fiecare dată mai departe, în cele spirituale.

            Să ne apropiem cu credință de „muntele" lui Dumnezeu. Și dacă ieri ne-am rugat un timp, astăzi să-l dublăm.

            Să nu rămânem la aceleași cuvinte; să adăugăm alte noi, ca să ne bucure sufletul și să-I facă plăcere lui Dumnezeu, să ne asculte.

         Dacă ieri am citit o pagină din Scriptură, astăzi să citim două, și mâine mai mult. Pentru că, cu cât vom merge mai departe, și cu cât ne vom apropia mai mult de Domnul Dumnezeu, cu atât Îl vom cunoaște mai bine ca să ne formăm un caracter ca al Său și vom lua iar chipul și modelul pe care ni-L oferă Dumnezeu.

            Cu cât vom merge mai departe și cu cât ne vom apropia mai mult de Dumnezeu, cu atât, credința noastră va crește, ca să nu ne mai clătinăm de pe cale.

         Domnul Isus Cristos, a coborât pe pământ, S-a întrupat și știa foarte bine calea pe care o are de urmat de la naștere și până la moarte pe cruce, dar  n-a dat înapoi. A mers până la capăt!

       Alege-L pe Isus ca model și mergi înainte cu credință, pășind pește „șerpi” și peste „scorpii”, coborând în „văi” adânci cu dureri și suferințe și urcând „munți” înalți de probleme pentru că, într-o zi se vor termina toate și atunci te vei bucura că ai crezut în Cel ce Și-a dat viața pentru tine.

          Te vei bucura că L-ai luat pe El ca model de viață și ai rămas statornic pe cale.

            Dumnezeu să te binecuvânteze!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 557
Opțiuni