La picioarele Împăratului
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 06/06/2023
    12345678910 0/10 X

                            La picioarele Împăratului

                                   Zaharia 3:1-4

            „El (îngerul) mi-a arătat pe marele preot Iosua, stând în picioare înaintea Îngerului Domnului, și pe Satana stând la dreapta lui, ca să-l pârască.

           Domnul a zis Satanei: „Domnul să te mustre, Satano! Domnul să te mustre, El care a ales Ierusalimul! Nu este el, Iosua, un tăciune scos din foc?”

        Dar Iosua era îmbrăcat în haine murdare, și totuși stătea în picioare înaintea Îngerului.

           Iar Îngerul, luând cuvântul, a zis celor ce erau înaintea Lui: „Dezbrăcați-l de hainele murdare de pe el!” Apoi a zis lui Iosua: „Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea, și te îmbrac cu haine de sărbătoare!”

            În Evanghelia după Marcu, 11 stă scris faptul că un cărturar a venit la Isus și L-a întrebat: „Care este cea dintâi dintre toate poruncile?”

            Și Domnul Isus, îi răspunde: „Cea dintâi poruncă, este aceasta: „Ascultă Israele! ... ”

        Cea mai importantă poruncă și cel mai frumos lucru pe care poți să-l faci pentru Dumnezeu, este: „să asculți de El!”

         Noi ne dorim tare mult binecuvântările lui Dumnezeu și bine facem; pentru că numai ce binecuvântează Dumnezeu rămâne nealterat și neschimbat pe vecie!

          În binecuvântarea lui Dumnezeu este bogăție de har (iertare, mântuire, izbăvire, vindecare și toate celelalte lucruri de trebuință), de aceea fiecare ne dorim să fim binecuvântați de El.

Ne dorim vindecare, izbăvire de datorii și din necazuri; dorim foarte mult să ne dea El pace și bunăstare în familii. Ne dorim numai lucruri frumoase și bune; până aici nimic nu este rău. Numai că, pe toate acestea le cerem după regulile noastre: Doamne, dă-ne! Doamne, fă-ne! Doamne, ține-ne! Și atât!

Nu cerem după regulile lui Dumnezeu, nu vrem să ascultăm și să ne însușim dorințele pe care le are El, față de noi.

De cele mai multe ori nu ne interesează ce cere Domnul Dumnezeu de la fiecare; noi vrem ca El să lucreze și să facă ceea ce cerem fără să ascultăm și să împlinim dorințele sale.

Suntem ca și copilul acela care în fața raftului cu jucării se tăvălește pe jos și plânge, se dă cu fundul de pământ și țipă în gura mare să-i cumpere mama jucăria; dar nu ar vrea să asculte și să fie cuminte, nu vrea să învețe, nu vrea să facă nimic din ce îi cere mama.

            Domnul Dumnezeu ne cere trei lucruri simple: ascultare, pocăință și credință. Nimic mai mult nu ne cere Domnul, ca apoi, să ne dea din belșugul Său de binecuvântări.

            Deuteronom 10:12-13 „Acum, Israele, ce alta cere de la tine Domnul, Dumnezeul tău, decât să te temi de Domnul, Dumnezeul tău, să umbli în toate căile Lui, să iubești și să slujești Domnului, Dumnezeului tău, din toată inima ta și din tot sufletul tău, să păzești poruncile Domnului și Legile Lui pe care ți le dau astăzi, ca să fii fericit?”

        Trei lucruri atât de ușor de împlinit stau și astăzi înaintea noastră: ascultare, pocăință și credință. Dacă le împlinim, pe acestea trei măcar, Domnul va asculta rugăciunile noastre și ne va da ceea ce cerem.

            El va deschide ușa binecuvântărilor pentru fiecare dintre noi.

         Suntem generația din urmă și trăim vremea în care Satan stă la pândă, ca să ne prindă în cursa lui și apoi să ne pârască înaintea Domnului, ca pe marele preot Iosua, care purta pe umeri, păcatele poporului său.

Sunt atâtea pericole astăzi în lume și se petrec atâtea grozăvii pe pământ, încât oamenii de pretutindeni, aproape că nu mai găsesc un adăpost, sau loc unde să stea liniștiți și fără griji.

     Unii caută să îndulcească amarul vieții în băutură, alții caută averile, alții caută plăcerile de-o clipă. Dar așa cum spune Eclesiastul, toate acestea, sunt „deșertăciuni și goană după vânt”.

Nu tot același lucru se întâmplă cu cei ce sunt mântuiți prin jertfa Mielului lui Dumnezeu, pentru că pentru ei există un loc sigur, un loc liniștit, un loc în care nici măcar săgețile celui rău nu pot pătrunde.

Este locul pe care și-l dorea așa de mult împăratul David, când zice în Psalmul 91: „cel ce stă la umbra aripilor lui Dumnezeu, se odihnește…”

El se uita cu jind spre Chivotul lui Dumnezeu, acoperit de aripile celor doi Heruvimi și ar fi dorit foarte mult să poată ajunge ca să stea la umbra lor.

        Acolo, la umbra aripilor lui Dumnezeu, chiar lângă Chivot, ca și Samuel copil fiind, își găsește tihna, răcorirea sufletului, chiar și mângâierea, un copil de Dumnezeu.

Însă nu poți intra în prezența Domnului cu hainele murdare și nu poți intra sub aripile Sale până când nu ai aruncat de pe tine „zdrențele” păcatului, ca și orbul Bartimeu care și-a lepădat haina de cerșetor, la chemarea lui Isus.

Marcu 10:49-50 „Isus S-a oprit, și a zis: „Chemați-l!” Au chemat pe orb, și i-au zis: „Îndrăznește, scoală-te, căci te cheamă.”

Orbul și-a aruncat haina; a sărit, și a venit la Isus.”

Nu poți fi vindecat de boala ta, până când nu ai lepădat mantaua mândriei din inimă. Naaman este un exemplu clar în sensul acesta. Până când nu a coborât din carul mândriei sale și până când nu s-a smerit înaintea Dumnezeului adevărat, nu a fost vindecat de lepra lui.

2 Împărați 5:9,14 „Naaman a venit cu caii și cu carul lui, și s-a oprit la poarta casei lui Elisei…

S-a pogorât atunci și s-a scufundat de șapte ori în Iordan, după cuvântul omului lui Dumnezeu; și carnea lui s-a făcut iarăși cum este carnea unui copilaș, și s-a curățit.”

Nu poți avea parte de îmbrățișarea caldă a Mântuitorului, până când nu ai îmbrăcat ca și Petru la „pescuirea minunată”, haina smereniei.

Ioan 21:7 „Atunci ucenicul, pe care-l iubea Isus, a zis lui Petru: „Este Domnul!” Când auzit Simon Petru că este Domnul și-a pus haina pe el, și s-a încins, căci era dezbrăcat, și s-a aruncat în mare.”

Nu poți să te apropii de Domnul oricum, ci numai prin ascultare, pocăință și credință!

Împărățiile pământului vin şi trec, structurile puterii omenești vin şi trec, ideologiile omenești vin şi trec; dar cei mântuiţi, cei spălați în jertfa de la Calvar, cei acoperiţi cu haina neprihănirii lui Cristos, nu trec niciodată. Ei sunt veșnici!

„Dezbrăcați-l de hainele murdare de pe el!”

Când vii înaintea Domnului cu pocăință, credință și în ascultare de El, te dezbracă de hainele zdrențuite ale nelegiuirii, te spală în Sângele Sfânt, de toată murdăria păcatului și apoi ca pe marele preot Iosua te îmbracă cu o haină pregătită pe măsura și pe talia ta, din garderoba cerului.

Apoi, Îngerul a zis lui Iosua: „Iată că îndepărtez de la tine nelegiuirea, de acum ești curat și te îmbrac cu haine de sărbătoare!”

Satana stă la pândă, este şi el acolo, gata să-i acuze, să aducă dovezi împotriva pocăinţei credincioșilor, a dorinţei lor după schimbare şi a dorinţei lor de a primi mila şi harul lui Dumnezeu. Însă, el este fără nici o izbândă atâta vreme cât stai în ascultare lângă Isus.

Satana nu este preocupat de bani, de putere, de politică, ci de oameni; este interesat ca tot mai mulţi să piară împreună cu el. Marea luptă stă în decizia fiecărui om de a alege fie viaţa, fie moartea.

Omule, decizia este la îndemâna ta; alege astăzi să slujești Dumnezeului adevărat, sau să slujești dumnezeului veacului acestuia. Deuteronom 30:15. „Iată, îți pun astăzi înainte viața și binele, moartea, și răul.” Tu omule, alege!

Iosua slujitorul lui Moise a luat hotărârea fermă, clară, curată: „Eu și casa mea vom sluji Domnului…”

Cea mai frumoasă slujbă, cea mai bine plătită muncă și cea mai folositoare este slujirea în ogorul Domnului.

El nu-ți ia impozit pentru plată, nu-ți ia taxe pentru sănătate, pentru pensie… toate intră în răsplată: și sănătatea și pâinea cea de toate zilele și bucuria și fericirea și viața.

Doamne ajută! Doamne, Binecuvântează!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 476
  • Export PDF: 1
Opțiuni