În casa Marelui olar
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 20/08/2022
    12345678910 0/10 X

În casa Marelui Olar

                                               Ioel 2:16

            „Strângeți poporul, țineți o adunare sfântă! Aduceți pe bătrâni, strângeți copiii și chiar pruncii de la țâtă”. Să iasă mirele din camera lui și mireasa din odaia ei!”

            Ați auzit expresia? : „Cine se aseamănă se adună!”

            Am văzut atâtea cupluri de soț și soție care seamănă unul cu celălalt, chiar dacă vin din familii diferite, din localități diferite, sau chiar din țări diferite. Cei doi seamănă unul cu altul, pentru că „cine se aseamănă se adună” și numai în felul acesta, dacă doi se aseamănă unul cu altul în vorbire, în gândire, în umblare, nu mai vorbim de fizionomie…numai așa, dragostea este reciprocă și căsnicia durează…

            Nu este întâmplător faptul că, Domnul Dumnezeu l-a creat pe Adam, după chipul și asemănarea Sa, pentru că a vrut ca omul făcut, să fie una cu Dumnezeul necreat; să fie nedespărțiți, în fiecare zi „în răcoarea ei”, să se întâlnească în Grădină și lucrul acesta să dureze până în veșnicie. Însă prin păcatul neascultării, am pierdut chipul și asemănarea cu Creatorul, și am pierdut și părtășia de zi cu zi.

            Și Harul lui Dumnezeu ne strânge mereu, în casa Marelui Olar (Casa Tatălui), unde Duhul Domnului vrea să ne prelucreze și să ne modeleze după chipul și asemănarea Domnului Isus Cristos ca să ne pregătească pentru nunta cerească.

            Aici îți probezi „rochia de mireasă”, aici te uiți în oglinda Scripturii ca să îți speli „petele”, în sângele Mielului. Aici în prezența Domnului Isus, îți ungi fața și inima cu untdelemnul Duhului Sfânt ca să-ți scoți „zbârciturile” din suflet.

Pentru că nu poți fi mireasa Fiului lui Dumnezeu, dacă „haina” nu ți-e curată, dacă nu ești spălat în Sângele Mielului, sau dacă nu-ți iubești Mirele. Și dacă tu care ești mână nu iubești pe fratele tău care este picior și tu care ești ochi, nu iubești pe sora ta care este ureche în trupul Domnului. Nu te înșela singur! Nu poți fi mireasă! Mireasa iubește, iartă, acoperă totul, trăiește cu intensitate dragostea.

Pentru nunta Fiului lui Dumnezeu, îți trebuie o pregătire specială; ca să fii mireasă, trebuie să ai o haină specială și o purtare aleasă, gingașă așa cum a avut Mirele pe când era pe pământ. Pentru că, o astfel de nuntă nu a mai fost vreodată și nu va mai fi nici odată, nici în cer și nici pe pământ. De aceea trebuie să ne pregătim cu toții, să ne străduim, să ne luptăm ca să ne asemănăm cu Mirele ca să nu ratăm „mariajul”. Ar fi o mare jale și durere nesfârșită.

            Ar fi o mare tragedie, să nu fii invitat la nunta Mirelui ceresc, în calitate de mireasă, aleasă, iubită de către Cel ce Și-a dat viața ca preț de răscumpărare, pentru că nu ai vrut să te lași schimbat, nu ai vrut să lași pe Duhul Sfânt să te modeleze și nu ai devenit mireasa pe care Și-o dorește Mirele.

            De aceea te sfătuiesc și te încurajez în Numele Domnului Isus, lasă-L pe El, Marele olar să pună „lutul” trupului tău pe „roată” și lasă-te modelat după chipul și asemănarea Sa, pentru că se apropie Mirele.

            Nu mai este mult ă vreme până când începe Nunta. Domnul Isus să te ajute să-I fii mireasă. Amin!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 524
  • Export PDF: 2
Opțiuni