Fii credincios(-oasă) până la moarte
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/03/2021
    12345678910 0/10 X

Biserica din Smirna, adunarea creștinilor primari, care îndura prigoane din cauza Lui Hristos, trebuia să rămână credincioasă până la moarte. Suferințele lor nu erau ascunse de Capul Bisericii, Iisus Hristos."Știu necazul tău și sărăcia ta (dar ești bogat), și batjocurile... " (Apocalipsa 2:9)

Probabil acești sfinți au așteptat, ca și unii dintre noi astăzi, izbăvirea de aceste împrejurări foarte neplăcute (necazuri, sărăcie, batjocuri), dar Domnul i-a avertizat, că încercările se vor intensifica, ba chiar unii dintre ei vor fi martiri (vor muri pentru credința lor). Domnul a lăsat celor credincioși Lui, acest Cuvânt, despre dedicarea duhovnicească, pe care o aștepta de la ei:

"Nu te teme nicidecum de ce ai să suferi. Iată că diavolul are să arunce în temniță pe unii dintre voi, ca să vă încerce. Și veți avea un necaz de zece zile. Fii credincios până la moarte și-ți voi da cununa vieții". (Apocalipsa 2:10)

Domnul știe prin ce trecem, și ce ne așteaptă în viitor. Măcar că în lume există multă suferință și diavolul este activ. El promite că le va da cununa vieții la cei credincioși Lui. În puterea Lui și noi putem să fim credincioși până la moarte. Apostolul Pavel a scris: "Știu să trăiesc smerit și știu să trăiesc în belșug. În totul și pretutindeni m-am deprins să fiu sătul și flămând, să fiu în belșug și să fiu în lipsă. Pot totul în Hristos, Care mă întărește (Pot totul datorită Lui Hristos, Care îmi dă putere)". (Filipeni 4:12-13) Domnul iubitor ne conduce printr-o asemenea experiență, ca să punem la încercare puterea Lui, în necazurile, neplăcerile vieții. El face aceasta, pentru a ne învăța, ca în slăbiciuni să nu căutăm atât izbăvirea de probleme, de suferințe, ci  puterea Lui, ca să trecem corect prin ele!

Doamne, de Tine nu sunt ascunse nici împrejurările mele, nici planurile viclene și rele ale vrăjmașului sufletului meu. Aștepți de la mine să-ți fiu credincios(-oasă) până la sfârșit și îmi dai putere să trec corect prin toate necazurile din prezent și din viitor. Numele Tău să fie binecuvântat din cauza aceasta! Ajută-mă, ca aici, pe pământ, să Te slujesc până la capăt cu credincioșie!

Credința noastră este încercată, ca noi să putem încerca că Hristos ne este credincios!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 776
  • Export PDF: 3
Opțiuni