Să-I încredințăm Lui Dumnezeu calea noastră
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 13/03/2021
    12345678910 0/10 X

"Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta. Nu fiţi ca un cal sau ca un catâr fără pricepere, pe care-l struneşti cu un frâu şi o zăbală cu care-l legi ca să nu se apropie de tine!" (Psalmii 32:8-9)

 

Cântărețul de psalmi vorbește din partea Domnului, Care învață pe credincios, îl direcționează și îl cârmuiește.

 

Atrage atenția la voia Lui Dumnezeu pentru noi, în aceste verbe: "voi învăţa" "voi arăta" "voi sfătui". Aici nu este scris, că se permite să facem tot ce dorim. De aceea să nu fim ca un cal, sau ca un măgar (catâr) fără pricepere, revolta lor trebuie s-o stăpânești cu un frâu și cu o zăbală (imaginea necazurilor), căci altfel nu-i vei putea cârmui. Dumnezeu nu dorește să-i direcționeze cu sila pe copiii Săi, nu dorește să ne impună să împlinim poruncile Lui. Dumnezeu dorește, ca oamenii, care cunosc voia Lui, s-o împlinească îndată, fără cârtire, atunci când Dumnezeu îi îndeamnă; ca ei să-L urmeze pe Dumnezeu la fel precum oile îl urmează pe păstorul lor!"După ce şi-a scos toate oile, merge înaintea lor; şi oile merg după el, pentru că îi cunosc glasul". (Ioan 10:4) Știind glasul Lui Dumnezeu, să-L urmăm și noi cu râvnă și de bună-voie!

 

Auzi în inima ta, glasul blând, patern, care liniștește a Lui Dumnezeu? Dorești să mergi spre acea direcție, unde El te conduce?

 

-       Doamne, Îți mulțumesc, pentru că îmi dai minte, pricepere, îmi arăți calea, pe care trebuie să merg, mă călăuzești și ai privirea îndreptată asupra mea! Ochii Tăi să fie îndreptați asupra mea! Ajută-mă să nu mă asemăn cu un măgar (catâr) fără pricepere, care este atât de încăpățânat, încât trebuie să-l cârmuiești cu un frâu și cu o zăbală. Ajută-mă să fiu supus(ă) autorității Tale cerești și poartă-mi de grijă în așa fel, ca să fie spre binele meu! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

"Eu, zice Domnul, te voi învăţa şi-ţi voi arăta calea pe care trebuie s-o urmezi, te voi sfătui şi voi avea privirea îndreptată asupra ta". (Psalmii 32:8)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 879
  • Export PDF: 3
Opțiuni