Să obținem o inimă înțeleaptă
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 02/03/2021
    12345678910 0/10 X

"Anii vieţii noastre se ridică la şaptezeci de ani, iar, pentru cei mai tari, la optzeci de ani… Învaţă-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înţeleaptă!" (Psalmii 90:10,12)


Psalmul 90 a fost scris de Moise, autorul psalmului a fost inspirat de Duhul Sfânt, când a scris acest psalm. În procesul, când evreii pribegiau prin pustiu, și moartea în acea vreme, a unei generații întregi, care a ieșit din Egipt, cred, că au existat nu puține motive, de a scrie acest psalm.

 

În comparație cu anii, pe care i-a trăit Abraham (Avraam) și alți patriarhi, autorul Psalmului cu tristețe a observat, că anii vieții noastre s-au scurtat până la 70 (șaptezeci) de ani, dar pentru cei mai tari – până la 80 (optzeci) de ani. Privind la cât de rapid trec aceste zile, și la necazurile, care au năvălit în pustiu peste poporul lui răzvrătit, nesupus, Moise Îl roagă pe Dumnezeu, spre evitarea noilor necazuri, să-i învețe pe oamenii din poporul lui, și acea tânără generație, care va intra în țara promisă (făgăduită), în așa fel să numere zilele vieții lor, încât de-a lungul lor să obțină înțelepciune! De asemenea, Moise nu s-a despărțit de tot poporul, și în rugăciune a folosit cuvintele "învață-ne". Și el, omul Lui Dumnezeu, avea nevoie, ca Domnul și pe el, să-l învețe să-și numere corect zilele, care i-au mai rămas.

 

Doamne, dă-ne harul, să ne gândim corect despre cât de rapid trec zilele vieții noastre, și cât de puțin ne-a mai rămas să trăim în această lume!

 

Dacă omul are un sistem de priorități corecte, el folosește înțelept timpul său. El nu este irosit, ci cu sens se investește pentru lucrări bune. În zilele noastre, foarte des auzim așa o scuză: n-am timp! Dar aceasta nu este adevărat. Eclesiastul a zis, că este vreme pentru fiecare lucru. Deci, problema nu e, că nu este timp, ci unii oameni, nu-l administrează înțelept, corect, nu-l investesc înțelept, corect. Avem timp să vorbim cu Dumnezeu, avem timp să comunicăm cu partenerul de căsătorie și cu copii noștri, avem timp pentru serviciu, pentru slujire, și avem timp pentru somn și odihnă etc. Pentru tot ce este într-adevăr important, am primit deja timp, deaceea atât de importantă și atât de actuală este rugăciunea prorocului străvechi: "Învață-ne să ne numărăm bine zilele, ca să căpătăm o inimă înțeleaptă"!

 

Trebuie să trăim în așa fel, încât întotdeauna să înțelegem, că viața noastră este fragilă și foarte scurtă, crezând că moartea și veșnicia se apropie de noi. Să ne rugăm, ca Dumnezeu să ne călăuzească, să mergem la Dumnezeu și să-L rugăm, ca El să ne învețe prin Duhul Său Cel Sfânt, să ne îndemne să cugetăm asupra lucrurilor importante, și să ne deie o înțelegere bună, o pricepere bună, ca să înțelegem ce, și cum trebuie să facem.

 

Cineva  a zis foarte bine, foarte precis, că timpul investit în flecării, în nimicuri nu a fost trăit, ci a fost irosit. A fost pierdut pentru totdeauna. Facă-Se Domnul, ca pierzând ceea ce este vremelnic, anii vieții noastre etc. , să obținem ceva mult mai important, și mai prețios pentru veșnicie – o inimă înțeleaptă! Dumnezeu să fie proslăvit prin așa o inimă înțeleaptă!

 

-       Dumnezeul milostiv! Îți mulțumesc, pentru că ai făcut să înțeleg cât de scurtă este viața mea, cât de mare nevoie are inima mea de înțelepciune! Învață-mă să pun corect prioritățile, să număr corect zilele pentru lucrări (fapte) plăcute Ție, înțelegând, că n-am timp pentru flecării, iar trecerea către veșnicie, poate să fie mai degrabă, decât presupun! Binecuvântează-ne, ca mai curând să ne umplem inima cu înțelepciune, și să facem lucrări demne de Tine! În numele Domnului Iisus Hristos te rog. Amin.

 

"Dă dar robului Tău o inimă pricepută…" (1 Împărați 3:9a)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 803
  • Export PDF: 4
Opțiuni