Cum să nu te îngrijorezi? (a 7-a parte)
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 11/02/2021
    12345678910 0/10 X

"Împrieteneşte-te dar cu Dumnezeu, şi vei avea pace; te vei bucura astfel iarăşi de fericire." (Iov 22:21) Când trecem prin necazuri, prin împrejurări foarte neplăcute, pacea vine în inima noastră doar dacă ne împrietenim cu Dumnezeu, doar dacă ne apropiem de Dumnezeu!

 

Deodată după ce, Ioan Botezătorul L-a botezat pe Iisus în râul Iordan, când Iisus a ieșit din apă, Duhul Sfânt S-a pogorât peste El, în chip de porumbel, și Dumnezeu Tatăl "S-a aplecat de pe balconul ceresc", pentru a zice: "Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea." (Matei 3:17). Imaginează-ți un minut, că ai fost botezat(ă) în ziua aceea, și despre tine, s-ar fi zis din cer: "Acesta (Aceasta) este fiul (fiica) mea preaiubit(ă), și în el (ea) îmi găsesc plăcerea"! Cât de minunată ar fi așa o zi, nu-i așa? Ți-ai imaginat? Dacă aceasta s-ar fi întâmplat cu tine, atunci unii, care ar fi fost martori, ar fi crezut că:

 

1. ești cel mai apropiat om de Dumnezeu;

2. ar fi crezut, din cauza că ești atât de aproape de Dumnezeu, nu poți să fii ispitit(ă).

 

Dar în conformitate cu acel loc din Scriptură, pe care l-am citit cu foarte puțin timp în urmă, înțelegem, după ce Iisus a fost proclamat ca Fiu preaiubit de Dumnezeu. Nu o singură dată El a fost ispitit de satana. Dacă cu Fiul Lui Dumnezeu a fost așa, atunci este evident, că trebuie să înțelegem un adevăr foarte important."Nu importă cât de aproape ești de Dumnezeu, totuși vei fi ispitit(ă)!"

 

Cu un Cuvânt, Care S-a răsunat tare din cer, Dumnezeu Tatăl a pregătit inima Fiului Său pentru una din cele mai mărețe încercări, din viața Lui pământească – ispite din partea diavolului în pustie. Dumnezeu Tatăl a reînnoit simțământul că El este aproape de Fiul Său, și are o legătură strânsă cu El. Fiind Însuși Dumnezeu, în chip de om, Iisus avea nevoie să fie întărit. El a obosit fizic, și sufletesc, precum noi. Întărirea Lui nu avea loc automat, dar venea din cuvântul Lui Dumnezeu din cer. Este scris: "Omul nu trăieşte numai cu pâine, ci cu orice cuvânt care iese din gura lui Dumnezeu." (Matei 4:4) Iar aceasta reprezintă un exemplu evident, cum Dumnezeu Tatăl se poartă cu noi. El ne dăruiește prezența Sa (El este aproape de noi) prin Cuvântul Său, la vreme de nevoie. Această prezență i-a dat putere Lui Iisus, ca să fie în stare să se întâlnească cu ispitele vrăjmașului, și tot această prezență ne va face în stare să nu cădem în ispitele vieții.

 

Cauți să te întâlnești cu Dumnezeu, să te apropii de El, la fel cum El caută să se apropie de tine? Dorești foarte tare să auzi glasul Lui? Petreci regulat timp în Cuvântul Lui, închinându-Te Lui și întărindu-te pentru vreme de nevoie? Ce fel de întărire ai primit ultima dată pentru ca să fii în stare să treci prin necazurile vieții?

 

Timpul în liniște petrecut cu Dumnezeu în Cuvântul Său, Care dă iarași viață – aceasta e prioritate! Pentru aceasta părăsește totul. Lucrările pot să aștepte. Găsește timp pentru Dumnezeu, până când este timp.

 

-       Tată Ceresc! Ești aproape de fiecare dintre noi, copiii Tăi. Ești aproape de noi. Avem nevoie de Tine, și de Cuvântul Tău, pentru a trăi. Avem convingerea deplină, așa cum L-ai întărit pe Fiul Tău, Iisus, zicându-I despre dragostea Ta, exprimându-I bucuria Ta cu privire la El, așa ne vei da Cuvântul Tău și putere, nouă, copiilor Tăi preaiubiți. Nimic altceva nu este în stare să ne întărească inima. Dorim cuvântul Tău pentru "pustiul" vieții noastre. Toarnă-L în inimile noastre însetate și umple-ne cu Tine, pentru biruință asupra ispitelor din partea vrăjmașului. În numele Lui Iisus Hristos, amin.

 

"căci numai Tu, Doamne, îmi dai linişte deplină în locuinţa mea." (Psalmii 4:8b)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 513
  • Export PDF: 4
Opțiuni