Dacă eşti într-o stare vulnerabilă
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 28/10/2020
    12345678910 0/10 X

David s-a rugat: ''Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred! '' (Psalmii 16:1)

 

Nu se ştie, ce evenimente concrete, l-au motivat pe David să ceară de la Dumnezeu protecţie şi sprijin, dar gândurile lui despre moarte, care sunt scrise mai departe în psalm, ne ajută să presupunem, că el nu era departe de moarte (din cauza vreunei boli, sau altceva), ce, probabil, l-a motivat să cugete la siguranţa personală şi la protecţia din partea Lui Dumnezeu.

 

Cuvântul tradus aici: ''păzeşte'', are un sens adânc. De fapt, David Îl roagă: ''Dumnezeule, pune în jurul meu un zid, un perete protector din spini. Pune deasupra mea un străjer şi păzeşte-mă. Veghează asupra la fiecare pas, pe care îl fac, de fiecare dată, când vin sau plec. ''

 

David pe deplin a crezut în aceea, că Dumnezeu aşa păzeşte pe aceia, care se bizuie pe El, care la El, caută adăpost. Iar Scriptura zice, că Dumnezeu l-a ajutat pe David şi l-a păzit în toate căile lui.

 

Într-adevăr, Dumnezeu se află cu noi oriunde, nu ne-am duce: la serviciu, în biserică, la magazin. El este cu noi, când mergem cu maşina, în autobus, în metro, şi păzeşte toate domeniile din viaţa noastră.

 

''Scăparea celor neprihăniţi vine de la Domnul;
El este ocrotitorul lor la vremea necazului.
Domnul îi ajută şi-i izbăveşte;
îi izbăveşte de cei răi şi-i scapă,
pentru că se încred în El. '' (Psalmii 37:39,40)

 

Probabil, în ultimele zile, te-ai îngrijorat din cauza la ceva. Dar Dumnezeu îţi zice: ''Eu protejez toate domeniile din viaţa ta, chiar şi ceea ce nu vezi. Poţi pe deplin să te încrezi în Mine. '' De aceea, încrede-te în Dumnezeu, oricare, n-ar fi situaţia ta, chiar dacă eşti tentat(ă) (ispitit(ă)) să nu faci aceasta!

 

  • Doamne! Tu – Protectorul meu, Care nu doarme, Care cu mare atenţie veghează asupra mea, oriunde nu m-aş duce! La Tine caut adăpost! Te rog în numele Lui Iisus Hristos, sprijineşte-mă, şi întăreşte-mi paşii. Fii cetăţuia mea, tăria mea, la vremea necazului, protecţia mea în vremea nenorocirii! Ajută-mă să împlinesc legea Lui Hristos, să duc sarcinile împreună cu fraţii mei, cu cei apropiaţi! Cei ce nădăjduiesc în Tine să nu rămână de ruşine în vremea necazului, iar în zilele de foame, să nu moară de foame! În numele Lui Iisus Hristos, Domnul şi Izbăvitorul meu. Amin.

 

''Păzeşte-mă, Dumnezeule, căci în Tine mă încred! '' (Psalmii 16:1)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 439
  • Export PDF: 3
Opțiuni