Dumnezeu le dă o mână de ajutor celor, care cad
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/10/2020
    12345678910 0/10 X

''Împărăţia Ta este o împărăţie veşnică şi stăpânirea Ta rămâne în picioare în toate veacurile. Domnul sprijină pe toţi cei ce cad şi îndreaptă pe cei încovoiaţi. '' (Psalmul 145:13-14)

 

Aceste versete ne descoperă, că Domnul împărățește veșnic, și conducerea Lui – în toate veacurile (v. 13)! Cu alte cuvinte, Dumnezeu niciodată nu încetează să împărățească! El nu părăsește tronul și nu-Și împarte puterea cu cineva. Domnia Lui nu poate fi zdrobită și toate se supun Lui. Domnia împăraților pământești cade, monarhiile merg spre sfârșit, dar împărăția Domnului – o împărăție veșnică, în toate veacurile!

 

Și în acest fapt, prietenilor, pentru noi este o mare mângâiere! Una din virtuțile împărătești ale Lui Dumnezeu – Domnul are un caracter milostiv. Dumnezeu iubește pe oamenii, care au căzut sub presiunea împrejurărilor foarte neplăcute, și pe cei răsturnați (doborâți).

 

Aici se vorbește, că împărățind Dumnezeu se îndură de cei slabi, sprijină pe toți aceia, care cad sub povara necazurilor din viață, îndreaptă pe cei încovoiați (v. 14), ridică pe cei răsturnați (doborâți), și îi ajută să se ridice din nou pe picioare. Domnul este sprijinul lor! Hristos a eliberat-o pe fiica lui Abraham (Avraam), pe care satana a legat-o în așa fel, încât ea s-a aplecat sub povara grea și nu avea putere să se ridice.

 

Dar noi știm, că nu toți cei încovoiați s-au îndreptat, nu toți cei, care au căzut s-au ridicat din nou pe picioare. Oare înseamnă aceasta, că Domnul n-a putut să-i sprijine în necaz și să-i ridice? La aceasta Ioan Gură de Aur a răspuns: ''dacă alții din cei, care stau culcați nu s-au sculat, atunci, aceasta depinde nu de Acela, Care dorește să-i ridice, dar de aceia, care nu doresc să se ridice. Așa a dorit Domnul, și a întreprins toate măsurile față de Iuda, care a căzut, ca el (Iuda) să se ridice, dar el (Iuda) n-a dorit. Ci dimpotrivă, pe David, care a căzut, l-a restabilit și l-a întărit, iar când Petru avea să cadă, l-a ținut, căci Iisus a zis: m-am rugat pentru tine (Petru), ca să nu se răcească credința ta. '' De aceea, cei credincioși pot cu tărie să nădăjduiască în aceea, că Domnul Dumnezeu în împrejurările foarte neplăcute, nu-i va părăsi, ci îi va ajuta, pentru că El vede necazurile lor, și îi ajută pe aceia, care nădăjduiesc în Dumnezeu!

 

Și ochii tăi cu speranță să privească la Domnul, care este milostiv, și are putere să te sprijine, când te-ai încovoiat sub presiunea poverei, și să te ridice, dacă ai căzut, iar dacă Îl asculți pe Domnul, El te întărește în omul tău dinnăuntru prin Duhul Sfânt, îți dă har (dar nemeritat) suficient, pentru orice situație din viață. Să nu mai fii deprimat(ă), și nemângâiat(ă)! Împăratul Măreț și Minunat se îndură de cei, care au căzut, de cei doborâți și de cei încovoiați! Prin aceasta să fie mângâiată inima ta, și Dumnezeu să te ajute! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Domnul sprijină pe toţi cei ce cad

(Psalmul 144:14a)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 478
  • Export PDF: 4
Opțiuni