„Am fost orb, dar acum văd”
Autor: Puchea Dorel  |  Album: Predici personale  |  Tematica: Trezire
Resursa adaugata de pucheadorel in 09/10/2020
    12345678910 0/10 X
Referințe

-         Marcu 10:46-52-

Introducere: V-ați jucat vreodată când ați fost mici de-a „Baba Oarba”? ce senzație ați simțit când aveați ochii acoperiți? Când omul are ochii închiși se spune că nu vede nimic. După părerea mea, nu este adevărat. El vede ceva, și anume vede ÎNTUNERICUL. Nu poate vedea altceva decât întunericul. Cu ochii spirituali, omul care nu-L cunoaște pe Dumnezeu nu poate vedea decât întunericul spiritual. M-am întrebat de multe ori cum își imaginează oamenii orbi lucrurile din jurul lor. Cum își imaginează ei culorile obiectelor, ale florilor, cum își imaginează ei când cineva le spune că a răsărit soarele, cum își imaginează cerul, cum se imaginează chiar pe ei. Încă nu am reușit să găsesc un răspuns. Noi înșine am fost ca niște orbi când eram în lume. Nu reușeam să vedem bunătatea și dragostea Domnului. Acum știm, iar lumina aceasta pe care am primit-o de la Domnul trebuie s-o împărtășim cu cei din jurul nostru.

În dimineața aceasta vom vorbi despre destinația noastră, despre orbire, despre vedere, despre întuneric și despre lumină.

1. Destinația

În acea situație, destinația lui Isus și a ucenicilor a fost cetatea Ierihon. Mai târziu destinația lor finală a fost Cerul. Cât trăim pe pământ avem diferite destinații. Mergem la serviciu, acasă, la biserică, la cumpărături, la plimbare, la distracții, la conferințe, în câte și mai câte locuri. Dar după ce vom sfârși alergarea noastră pe pământ vom ajunge într-una dintre cele două destinații finale: iadul sau raiul. Unde vrem să ajungem?

2. Orbirea

Când eram în lume, eram orbi. Mai orbi ca acest Bartimeu. Marea întrebare este: cum suntem acum? Ne-am căpătat vederea, ca acest orb, pe baza credinței noastre, sau trăim tot în întuneric? Matei 6:22-23 Când un om este orb, el trăiește într-un întuneric total. La fel este și cu cel ce trăiește sub influența păcatului. Din punct de vedere spiritual, păcatul este întuneric.

3. Vederea

Pentru Saul recăpătarea vederii a însemnat vindecare spirituală. Fiecare dintre cei ce suntem aici cred că am avut o experiență asemănătoare cu a lui Saul. Am fost orbi, dar acum vedem.

4. Întunericul

Întunericul înseamnă, practic, absența luminii. Când întunericum intră în inima noastră, el nu se mulțumește doar cu o parte din ea, ci o cotropește pe toată. – Luca 11:34,35 Ai grijă de inima ta și izgonește întunericul din ea!

5. Lumina

Lumina îți inundă și ea toată inima. Diferența este că lumina vindecă, pe când întunericu îmbolnăvește. Isus Însuși este Lumina. – Ioan 1:7-9 Dacă Isus este lumina, atunci ghici cine este întunericul? Omul din toate timpurile a avut posibilitatea de a alege între Lumină și întuneric. Cu atât mai mult omul modern, care are posibilități infinit mai mari de a se informa și de a afla adevărul despre Lumină. Alegi să primești Lumina, sau alegi să o respingi? Alegerea este a ta!

CONCLUZIE: Ai grijă ce destinație îți alegi ca să nu mai fii orb, ci să ai vedere, ca să nu trăiești în întuneric, ci să trăiești în Lumina-Isus Hristos! Alege cerul ca să fii fericit!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1965
  • Export PDF: 5
Opțiuni