MANDRIA DUCE LA CADERE
Autor: MIHAI AGAPI  |  Album: PREDICI MIHAI AGAPI  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Misa11 in 11/09/2020
    12345678910 0/10 X

 

 
MANDRIA O MATEMATICA CE TE DUCE LA FALIMENT
“-Nici macar un ied?” – a fost intrebarea intaiului nascut din familia fiului risipitor, ce nu putea sa se bucure de revederea fratelui mai mic. Invidia i-a patruns ca un pumnal in inima asa cum Cain a implantat cutitul in Abel avand la origine acelasi pacat.
Mandria un pacat nascut inainte de oameni cand Lucifer din conducator al unei treimi din ostirea ingerilor lui Dumnezeu se revolta si doreste sa-si insuseasca titlul de Domn al universului si transforma ingerii de lumina in demoni spurcati ce maltrateaza zilnic pamantul.
Invidia si mandria ca doua surori siameze pasesc in inima celui ce se doreste mai mult decat este si intr-un trio nefast aluneca spre portile iadului. Din primele zile ale Edenului a cautat timpul oportun ca sa rupa legatura omului cu Dumnezeu.
Mandria este inceputul si radacina tuturor pacatelor.
Saul il invidiaza pe David si mandria lui il duce la pierderea tronului, in loc sa ii cumpere prastii lui David pe care sa le foloseasca in lupte cu alti goliati. Umple sufletul de otrava si mintea de nebunie.
Cel ce are despre sine o pretuire peste masura uita ca desi exista o impartire universala a talantilor, Dumnezeu are o matematica ce tine de potentialul fiecaruia. Deci “cunoaste-te pe tine insuti” ramane totusi un gand nascut din geniul divin.
Nu degeaba spune Pavel in Romani “plangeti cu cei ce plang”, cunostea probabil destui ce faceau asta, dar era mai greu cu cei ce trebuiau sa se bucure de bucuria altora si atunci inversau rolurile bucurandu-se cu cei ce plang si plangand cu cei ce se bucurau. De aici cred ca s-a nascut plansul “de ciuda” care nu are ca rasplata mangaierea spusa de Isus in predica de pe munte.
Mandria si pe ingeri i-a facut diavoli.
Invidia l-a pus pe Hristos pe cruce pentru ca fariseii desi aveau teologie nu aveau Duh Sfant si dracii ii conduceau nu li se supuneau.
Mandria si invidia nasc monstii nu biserici si nici ucenici iar noi trebuie sa multiplicam Roada Duhului in noi si in cei de langa noi.
“Dumnezeu stă împotriva celor mândri, dar celor smeriţi le dă har”, pentru ca “Numai Domnul va fi inaltat in ziua aceea”.
Dumnezeu sa rosteasca peste noi cuvinte de binecuvantare! ! !
Fii slavit Imparatul gloriei!
Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1388
Opțiuni