O metodă bună de a preveni bârfele
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 05/03/2020
    12345678910 0/10 X

Bârfele – păcat! Păcătuiește nu doar persoana, care bârfește, dar de asemenea și cea, care ascultă bârfa. Oamenilor le este incomod să adreseze această întrebare: Cutare vorbă este o bârfă, sau nu? Mulți oameni păcătuiesc în așa fel – ascultă ceea ce nu trebuie să cunoască; participă acolo, unde nu trebuie să participe.

Desigur, Nu trebuie să bârfim. Nu trebuie să aprindem focul (vorbind la figurat), care la urma urmei va ieși de sub control (Iacov 3:6,8). Nu trebuie să fim printre aceia, care aprind focul (vorbind la figurat), ca să distrugă oameni și biserici.

Trebuie să fim gata să depistăm bârfa, atunci când apar primele simptome, și trebuie să luăm măsuri ca s-o oprim. O metodă de a face aceasta – să adresăm întrebările. „Mai înainte ca să continui... Cutare vorbă este o bârfă?” sau: „Permite-mi să-ți adresez o întrebare rapidă... Cutare vorbă este o bârfă?” sau: „Oare într-adevăr trebuie să cunosc aceasta?” sau: „El (ea) ți-a dat voie să-mi zici aceasta?” Aceste întrebări sunt incomode, dar ele nu permit să turnăm motorină într-un foc puternic. Trebuie să nu păcătuim.

Trebuie să stingem acest foc, cât mai rapid posibil. Precum un loc uscat ușor se aprinde, la fel și o inimă nelegiuită ușor bârfește. Trebuie să recunoaștem, că inima noastră – un pom uscat, care dorește arzător să aprindă focul, și trebuie să fugim de bârfe. Inima sfântă – nu este un loc favorabil pentru răspândirea păcatului.

Cineva a zis, că regretă că a zis multe cuvinte nedrepte, nefolositoare despre alții. Dar calea sfințeniei merge doar înainte, cu ajutorul harului Lui Dumnezeu să aduci zidire, ci nu distrugere, să-ți păzești gura și urechile, să faci ca bârfele să fie imposibile.

  • Doamne, Îți mulțumesc, pentru cuvântul: «Când nu mai sunt lemne, focul se stinge;
    şi când nu mai este niciun clevetitor, cearta se potoleşte» (Proverbe 26:20). Doamne, ajută-mă să veghez, ca să nu bârfesc și să nu ascult bârfa, să evit certurile, ca să nu aduc consecințe rele în viața mea. Ajută-mă să-mi înfrânez limba și urechile! Ajută-mă să nu bârfesc, să mustru pe bârfitori! Mulțumesc pentru toate! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

„Să nu umbli cu bârfeli în poporul tău. Să nu te ridici împotriva vieţii aproapelui tău. Eu sunt Domnul!” (Leviticul 19:16)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 532
  • Export PDF: 4
Opțiuni