Dorinţele tale se vor ţine după soțul tău (mai detaliat)
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 26/01/2020
    12345678910 0/10 X

Femeii i-a zis: „Voi mări foarte mult suferinţa şi însărcinarea ta; cu durere vei naşte copii, şi dorinţele tale se vor ţine după soțul tău, iar el va stăpâni peste tine.”

(Geneza 3:16)

 

Ca să înțelegem acest pasaj, să studiem împreună cuvântul dorință: definiție: o dorință fierbinte; sau: a se întinde după;

 

rădăcina cuvântului înseamnă: „a da peste” (de exemplu o apă care dă peste maluri);

 

Cum este folosit în Vechiul Testament: cuvântul „dorință” este folosit numai de trei ori în Vechiul Testament. Într-un caz cuvântul înseamnă o puternică atracție între sexe. În Cântarea Cântărilor (7:10) este folosit în contextul dragostei și bucuriei și în alt context este folosit cu privire la păcat și judecată (Gen. 3:16).

 

„Eu sunt a iubitului meu, şi el doreşte de mine.” Cântarea Cântărilor 7:10

 

Al treilea text descrie păcatul personificat, ca un animal, care stă lângă ușă și pândește gata să intre înlâuntru (Gen. 4:7).

 

„Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti.” (Geneza 4:7)

 

Geneza 3:16 – contextul - păcat și judecată;

Geneza 4:7 – contextul – păcatul personificat, ca un animal, care stă lângă ușă și pândește gata să intre înlâuntru;

Cântarea Cântărilor 7:10 – contextul – dragoste și bucurie;

 

Expresia: „dorințele tale se vor ținea după soțul tău, iar el va stăpâni peste tine” semnifică că soția va fi ispitită să-l cârmuiască pe soțul ei, va fi ispitită să facă tot ce dorește, chiar dacă este păcat, va fi ispitită să trăiască în conformitate cu dorințele inimii ei nespus de rele și înșelătoare, dar Dumnezeu a hotărât ca soțul să fie capul nevestei, de aceea a zis, că soțul ei va stăpâni (a da o direcție precisă, a conduce) peste ea. Ea trebuie să-și întrebe soțul, dacă se permite ca ea să facă cutare și cutare lucru.

 

După căderea lui Adam și Eva în păcat, fiecare om are o fire pământească, care este robită de păcat, care dorește păcatul, de aceea fiecare om este ispitit să facă rău. Doar prin credință în Domnul Iisus obținem Duhul Sfânt, Care ne eliberează de robia păcatului, și ne împuternicește să fim în stare să luptăm zilnic împotriva păcatului, iar noi avem de ales dintre păcat și neprihănire. Trebuie să nu păcătuim.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1568
  • Export PDF: 3
Opțiuni