În lupta pentru curăția inimii tale! Partea 2.
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 07/12/2019
    12345678910 0/10 X

 

După materialul lui Bob Sorge, despre legământul cu ochii

 

„Făcusem un legământ cu ochii mei, şi nu mi-aş fi oprit privirile (n-am privit cu intenții rele în inimă, cu fantezii sexuale, n-am mâncat cu ochii o femeie în floarea vârstei) asupra unei fecioare (femei în floarea vârstei).” (Iov 31:1)

 

Observă: cine dorește să-și păzească inima în curăție, acela nu trebuie să privească unde nu trebuie, căci ochii reprezintă „poarta inimii,” intrarea și ieșirea oricărei necurății. Unii privesc femeile, ca să-și aprindă dorințe rele (Matei 5:28). Unii ademenesc cu privirea și seduc (Isaia 3:16), la unii ochii sunt plini de lăcomie, de pofte rele, și le scapără ochii de preacurvie (2 Petru 2:14). Ochii și inima la astfel de oameni, sunt pline de păcate și nu se satură de păcătuit!

 

Dar știm, că Sfânta Scriptură ne poruncește să fim sfinți (1 Petru 1:15-16), să umblăm în curăție, „să nu mai trăim după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu” (1 Petru 4:2-3). De aceea, în lupta pentru curăția inimii noastre, este foarte important să înțelegem rolul legământului, „încheierii legământului cu ochii” înaintea Lui Dumnezeu. Legământul există pentru aceea, ca atunci, când va veni ispita, și te va atrage să privești cu pofte rele, să te temi să păcătuiești în mintea ta, să păzești intrarea în interiorul tău, și inima în siguranță. De aceea „încheie” legământ cu ochii tăi în privința aceasta! Aceasta este foarte actual, când în lumea noastră a gadjeturilor, și a diferitor lucruri, este suficient doar un click, pentru ca să ajungem în „necurăție.”

 

Pentru ca să înțelegi mai bine, cum poți să păzești „legământul cu ochii tăi” înaintea Lui Dumnezeu, imaginează-ți viața ca o mașină. Pentru ca să conduci în siguranță mașina, este nevoie de accelerator și frână. Dacă dorim să umblăm în curăție, avem nevoie de două lucruri în inimă:

  1. O dragoste fierbinte față de Hristos;

  2. Frica (respectul deosebit față) de Domnul în inimă, ca un foc mistuitor.

 

Când te îndrepți spre o direcție corectă, dragostea față de Hristos, te va conduce în curăție. Când te vei abate de la calea cea dreaptă – frica (respectul deosebit față) de Domnul, să fie frâna ta.

 

Dacă ai doar accelerator, și n-ai frână, atunci mai degrabă, că vei face un accident. Trebuie să ai pasiune față de Iisus, dar aceasta nu este suficient, avem nevoie de frână.

 

Ce frâne te vor opri întotdeauna, când va veni ispita? Frica de consecințe rele – nu este o frână suficient de puternică. Va veni vremea, când nu va funcționa. Există doar o singură frână, care te va opri de fiecare dată, este frica (respectul deosebit față de) absolută de Domnul. Află mai multe din Biblie despre ea!

 

Deci, gândește-te la „legământul tău cu ochii înaintea Lui Dumnezeu,” de-a lungul la o vreme. Analizează-ți relația ta personală cu Domnul, cât de mult Îl iubești, te temi să-L întristezi prin gânduri și acțiuni rele. Ia decizia să crești în dragostea ta față de Dumnezeu, și în respectul deosebit față de El, și acționează în această direcție.

 

Desigur, aceasta este foarte serios, să închei un legământ cu ochii pentru toată viața, și să nu-l încalci. Dar ai dori să închei un legământ cu ochii pentru 24 de ore, de exemplu? Pentru început. Apoi pentru 3 zile, apoi pentru o săptămână, o lună, un an, iar apoi pentru toată viața. Începe cu puțin, iar calea ta în curăție, îți va aduce o satisfacție duhovnicească foarte enormă, va fi o binecuvântare pentru oamenii dragi ție, și va fi o bucurie pentru inima Lui Dumnezeu!

 

Însuși Domnul să te sprijine cu Harul Său în această năzuință de a trăi sfânt înaintea Lui! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

 

„Să nu mai trăim după poftele oamenilor, ci după voia lui Dumnezeu.”

 

“Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei... Voi avea ochii îndreptați asupra credincioșilor din țară... " (Psalmul 101:3,6)

 

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 542
  • Export PDF: 3
Opțiuni