Nu pot întotdeauna să birui păcatul – o minciună, în care cred mulți oameni
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 30/11/2019
    12345678910 0/10 X

Probabil, orice creștin din propria experiență cunoaște, ce-a experimentat femeia pe nume Hizer:

 

În viața mea există atât de multe păcate! Cum pot să devin liberă? Mi se pare, că nu există vreo speranță pentru mine. Atât de mult doresc să mă izbăvesc de păcate, dar ele continuă să cârmuiască trupul meu. Îmi este rușine, din nou și din nou să vin înaintea Lui Dumnezeu, cu aceleași păcate. Când vărs înaintea Lui toate odată, mi se pare, că totul devine mai deznădăjduit. Cum să mă eliberez de minciună? Doresc să mă schimb.

Aceste cuvinte îmi aduc aminte, de strigătul sufletului apostolului Pavel: „Găsesc dar în mine legea aceasta: când vreau să fac binele, răul este lipit de mine. Fiindcă după omul dinăuntru îmi place Legea lui Dumnezeu, dar văd în mădularele mele o altă lege, care se luptă împotriva legii primite de mintea mea şi mă ţine rob legii păcatului, care este în mădularele mele. O, nenorocitul de mine! Cine mă va izbăvi de acest trup de moarte? …” (Romani 7:21-24)

 

Mai mult de jumătate dintre femeile, pe care le-am întrebat, au recunoscut, că au crezut în minciună, că nu pot întotdeauna să biruiască păcatul. Devine evident, că satana folosește această minciună, pentru ca să-i robească pe credincioși.

 

În textul din Epistola către Romani, putem observa, că orice copil a Lui Dumnezeu are o nouă natură – natură, care dorește să se supună Lui Dumnezeu. În adâncul sufletului, fiecare credincios adevărat dorește să trăiască în așa fel, ca să-I fie plăcut Lui Dumnezeu. (Omul, care n-are o astfel de dorință, trebuie să pună la îndoială pocăința sa)

 

Dar în conformitate cu Scriptura, chiar și după ce ne naștem de sus,”firea” noastră (înclinațiile noastre naturale) continue să lupte împotriva Duhului Sfânt, Care locuiește în noi (credincioșii adevărați).

 

-       Duhul zice: Iartă. Firea zice: Nu ierta.

-       Duhul zice: Înfrânează-te. Firea zice: Mănâncă, ce dorești și când dorești.

-       Duhul zice: Dăruiește banii aceștia celor nevoiași. Firea zice: Cheltuie banii aceștia pe tine.

-       Duhul zice: Petrece acest timp în Cuvânt și în rugăciune. Firea zice: Ai avut o zi grea, relaxează-te acum înaintea televizorului.

-       Duhul zice: Înfrânează-ți limba. Ceea ce dorești să zici, este crud sau nefolositor. Firea zice: Spune totul cum este!

De fiecare dată, când facem alegerea în folosul firii, și nu-I permitem Duhului Sfânt, noi permitem păcatului să domnească asupra noastră. Dintr-o altă parte, de fiecare dată, când Îi zicem Duhului “da”, Îi dăm mai multă autoritate asupra vieții noastre.

 

Întotdeauna când ne supunem păcatului, ci nu Lui Dumnezeu, ne înrădăcinăm obiceiuri rele, și ni se pare că este greu să le distrugem, alegem robia păcatului. O vreme, încercăm să procedăm corect, falimentăm, încercăm – și din nou falimentăm. Iar atunci, diavolul începe să ne convingă, că nu putem să schimbăm ceva, că întotdeauna vom fi robii acestui obicei păcătos. Ne gândim: “Ce rost are aceasta? Oricum o să pierd. Toată viața voi pierde această bătălie.” Și renunțăm. Ce s-a întâmplat? Satana a biruit, ne-a impus să credem, că nu putem să biruim permanent păcatul și ispita. Măcar că la Kristina și Cheryl au fost diferite probleme, dar în esență, au avut parte de același lucru:

 

-       M-am luptat cu această ispită, atracția față de femei, și eram sigură, că aceasta este o imoralitate. Indiferent de felul cum m-am luptat cu gândurile mele, totul a devenit mai rău. Mă gândeam, că nu-mi pot controla gândurile mele. Știam, că sunt necurată înaintea Lui Dumnezeu, dar pur și simplu nu puteam să mă eliberez de aceasta.

 

-       Mulți ani sufer de îmbuibare. Mă lupt cu aceasta zilnic. Permanent simt, că nu pot să mă schimb, că niciodată nu pot să obțin biruința. O vreme mă înfrânez, dar apoi minciuna se întoarce, și totul se începe de la început.

 

Noi trebuie să trăim prin credință ci nu prin simțuri.

Ține minte: gândurile noastre determină felul nostru de trai. Dacă credem, că vom păcătui cu siguranță, atunci vom păcătui. Dacă credem, că vom trăi în robia păcatului, atunci vom trăi în această robie. Dacă credem că nu putem birui păcatul, atunci nu-l vom birui.

 

Cheryl a făcut o remarcă foarte importantă. Ea crede că nu poate să se schimbe. Oricât de straniu n-ar părea, dar înțelegerea acestui fapt – primul pas, spre biruință asupra păcatului.

 

Nici tu și nici eu nu suntem în stare să ne schimbăm pe noi înșine, căci Iisus a zis: “... fără Mine nu puteți face nimic” (Ioan 15:5).

 

Deci, ce să facem? Cum să ne eliberăm de păcat? Ne poate elibera doar adevărul.

 

Datorită jertfei Lui Iisus, putem să biruim păcatul. Satana mai mult nu ne este stăpân, și noi nu mai trebuie să fim robii lui. Dacă ești în Hristos, dacă ai crezut din toată inima ta în El, te-ai lepădat de sine și ai decis să-L urmezi, atunci adevărul constă în aceea, că...

 

“prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de sub păcat, v-aţi făcut robi ai neprihănirii... În adevăr, legea Duhului de viaţă în Hristos Isus m-a izbăvit de legea păcatului şi a morţii.” (Romani 6:18,8:2)

 

-       Dumnezeul Neprihănit și Credincios! Recunosc înaintea Ta, că am păcătuit împotriva Legii Tale și nu pot să mă salvez pe mine însumi. Renunț la păcatele mele și nădăjduiesc doar în Tine, Domnul Iisus, pe Tine Te recunosc ca pe Împăratul vieții mele. Locuiește în mine și puterea Ta să acționeze în slăbiciunea mea și să biruiască poftele rele, care fac război cu sufletul meu. În numele Tău mă rog, amin.

 

1 Ioan 5:3

Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele...


Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 698
  • Export PDF: 3
Opțiuni