Dacă fugi de Dumnezeu, atunci Dumnezeu te va pune în cea mai adâncă groapă, pe care o cunoaște omul
Autor: David Wilkerson  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/11/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Apoi au luat pe Iona şi l-au aruncat în mare. Şi furia mării s-a potolit... Domnul a trimis un peşte mare să înghită pe Iona şi Iona a stat în pântecele peştelui trei zile şi trei nopţi.”

 

(Iona 1:15-17)

 

Dacă vei fugi de Dumnezeu, vei fi înghițit(ă) la fel ca Iona – vei ajunge în burta încercării mărețe! Încercarea din viața ta poate să fie starea ta de sănătate, finanțele tale, familia ta. Dar aceasta va avea loc nu din cauza, că Dumnezeu dorește să te ucidă, dar din cauza că – Îi aparții Lui.

 

Răzvrătitule (Răzvrătito), primește aceasta chiar acum: niciun bărbat și nicio femeie, care fuge de Dumnezeu, nu va evita furtuna. Și nicio putere omenească nu poate să te izbăvească de ea! Dacă fugi de Dumnezeu, persoanele dragi ție, și prietenii tăi vor încerca să te protejeze de furtună, dar oricât de mult nu s-ar strădui, nu vor reuși.

 

„... Iona a stat trei zile şi trei nopţi în pântecele chitului” (Iona 1:17). După furtună vine cel mai sumbru și cel mai critic moment din viața ta. Aceasta se numește groapa întristării. Necazul l-a dus pe Iona în locul tainic al pământului, unde n-a fost lumină. El mărturisea: „M-am coborât până la temeliile munţilor... ” (Iona 2:7) În ce condiții groaznice a ajuns Iona: întuneric bezdnă, algele i-au înfășurat trupul, iar apele constant emiteau sunete. Iar presiunea fizică trebuia să fie incredibilă. Chiar și submarinele trebuie să fie închise hermetic, pentru ca să se coboare la adâncime. Timpanele din urechile lui Iona, trebuiau să treacă printr-o durere constantă.

 

Răzvrătitule (Răzvrătito), poți să-ți imaginezi, cum e să fii în așa o murdărie urât mirositoare, și sumbră? Analizează atent – căci aceasta este imaginea locului, spre care te îndrepți!

 

În groapa sa a disperării, Iona avea de ales din două variante, și aceste oportunități le are fiecare răzvrătit(ă), care se coboară în groapa fără fund a crizei sumbre.

 

  1. Poți să cazi în plasa mâhnirii și disperării, convins(ă), că Dumnezeu te urăște pentru neascultarea ta. Poți să zici: „Am căzut atât de jos, niciodată nu voi putea să mă întorc la Dumnezeu. N-am nicio speranță!” Viața ta va fi condusă de disperare, și te va scufunda mai adânc în depresie.

 

Preiubitule (Preaiubito), care ești un (o) răzvrătit(ă), de asemenea poți să renunți în furtuna ta! Când totul este împotriva ta, când te-ai coborât în cel mai adânc punct al suferințelor, care te chinuie, simțind, că te înghite disperarea – vei gândi, că Dumnezeu te-a părăsit. Vei fi ispitit(ă) să zici: „În zadar. Lui Dumnezeu nu-I pasă. Este imposibil, ca El să mă iubească, pentru că El a permis ca toate aceste necazuri să vină în viața mea.”

 

Când vei ajunge la acest moment al disperării, vei avea de făcut o alegere, ce să faci. Aceasta pune în fața ta a doua variantă de alegere:

 

2. Poți să te rogi Domnului, pentru ca El să aibă milă de tine. Poți să te întorci la Dumnezeu, oricât de departe n-ai fugit de El!

 

Mulțumiri Lui Dumnezeu, Iona a luat o decizie corectă: Iona s-a rugat Domnului Dumnezeului său din pântecele peştelui: „În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi m-a ascultat; din mijlocul Locuinţei morţilor am strigat şi mi-ai auzit glasul.” (Iona 2:2)

 

Tot scopul furtunii tale – să te îndemne să faci ceea ce-a făcut Iona – să apelezi la Dumnezeu! Dumnezeu te îndeamnă să te întorci la dragostea dintâi – să te întorci din nou la casa Lui, să te rogi Lui, să te încrezi în El și să te rogi, ca El să te scoată din necaz. Acesta este unicul lucru, pe care trebuie să-l alegi!

 

Iona a făcut alegerea corectă, rugându-se: „Când îmi tânjea sufletul în mine, mi-am adus aminte de Domnul, şi rugăciunea mea a ajuns până la Tine... Mântuirea vine de la Domnul” (2:7,9).

 

Dar în cazul tău cum este? Ai căzut și ai refuzat să te întorci la Iisus? Poți să zici: „Frate David, nu știi, ce-am făcut, cât de departe m-am dus.” Permite-mi să-ți spun prietene: dacă vei permite să te scufunzi în frica ta, în vinovăția ta și în osândă, vei fi zdrobit de acestea – și vei termina cu o inimă împietrită!

 

Dar ai posibilitatea să faci o altă alegere. Poți zice: „Nu! Am citit știrea speranței – cuvântul despre puterea și autoritatea Lui Iisus. Pot să mă duc acasă, la Domnul meu. Pot să mă întorc la El!”

 

Eu cred, că în momentul, când Iona a început să se roage în burta peștelui, Dumnezeu a direcționat acest pește, prin Marea Mediterană, aducându-l aproape de mal, și punându-l să-l verse pe Iona. Afară a ieșit omul Lui Dumnezeu – eliberat, uns, și din nou urma orarul Duhului Sfânt!

 

Dumnezeu a restabilit totul pentru Iona, și El dorește să restabilească tot ce-a luat diavolul de la tine. El dorește să-ți întoarcă înapoi tot cu măsură bună. Iată de ce El a lăsat următoarea făgăduință minunată, pentru copiii Săi răzvrătiți: „Dar, cum este necredincioasă iubitului său o femeie, aşa Mi-aţi fost necredincioşi voi, casa lui Israel”, zice Domnul... Întoarceţi-vă, copii răzvrătiţi, şi vă voi ierta abaterile.” – „Iată-ne, venim la Tine, căci Tu eşti Domnul Dumnezeul nostru” (Ieremia 3:20-22).

 

Tot, ce trebuie să faci - pur și simplu să te întorci. Este lucrarea Lui Dumnezeu – să-ți ierte abaterile, să-ți vindece abaterile... ” (v. 22). Întoarce-te la Salvatorul tău milostiv, iubitor. El îți promite să te conducă de-alungul la toată calea ta, înapoi la El! Aleluia (Lăudați pe Domnul)!

 

- Dumnezeul, măreț în milă! Ajută acel om, care a ajuns în necaz, în «închisoarea sumbră, » din cauza că a fugit de Tine, recunoscând vina, păcatul său, imprudența faptelor sale, să nu se scufunde în disperare, să nu stingă duhul, ci să se smerească și să înceapă sincer să se roage Ție, pentru ca să-l salvezi, pentru ca să-l întorci pe calea datoriei față de Tine, și mai mult niciodată să nu mai privească spre „Tars!” Ascultă, Dumnezeule, glasul suferinței lui, glasul cererilor lui! La Tine este mântuirea, ajutorul și mângâierea! În numele Lui Iisus Hristos. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

„În strâmtorarea mea, am chemat pe Domnul şi m-a ascultat; din mijlocul Locuinţei morţilor am strigat şi mi-ai auzit glasul.” (Iona 2:2)

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1003
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
Opțiuni