Mă iubești?
Autor: Charles Spurgeon  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

... Simone, fiul lui Iona, Mă iubeşti?”

(Ioan 21:17)

 

Petru a fost un ucenic perseverent, Cât de spontan a exclamat, când erau pe Marea Galilee: „Doamne! Dacă ești Tu, poruncește-mi să vin la Tine pe ape.” Ce curaj! Ce credință! Ce râvnă! De asemenea și în cazul, care a avut loc înainte ca Domnul să-i pună această întrebare, Petru în râvna lui nu a putut să aștepte, până când barca o să ajungă la mal, s-a îmbrăcat în haine, și s-a aruncat în apă, pentru ca să vină la Învățătorul său iubit. Dar indiferent de aceasta, Domnul, care i-a văzut râvna, i-a pus această întrebare provocatoare: „Mă iubești?”

 

Da, tinere, serios te atârni față de truda ta la școala duminicală, dorești pocăința copiilor, încurajezi pe alții, inspiri viață în toate lucrările, la care participi. Dar totuși, indiferent de toate acestea, trebuie să te întrebi: „Îl iubești într-adevăr pe Domnul, sau nu?”

 

Probabil drag frate, stai afară printre oameni, și îți aduce bucurie să le spui despre Domnul: indiferent de aceea, dacă se râd de tine, sau nu; dar totuși ești convins că Îl iubești pe Domnul Iisus?

 

Dragă soră, tu îi vizitezi pe cei săraci, le porți de grijă celor slabi, te stărui să faci bine tinerilor, emani căldură în toate lucrurile legate de lucrarea Domnului. Suntem bucuroși de râvna ta, și sperăm, că ea nu se va răci. Dar totuși, trebuie să-ți pun această întrebare: „Îl iubești într-adevăr pe Domnul?”

 

Există o râvnă, care este influențată de părerea altor oameni, și trăiește cu dorința de a avea reputația unei persoane serioase și folositoare. Există perseverență care vine mai degrabă din căldura firească, decât din focul sfânt al harului. Această perseverență i-a făcut pe mulți, să fie în stare să facă fapte mărețe. Și totuși, după ce au făcut totul, ei au fost doar o aramă sunătoare, și un chimval zângănitor, căci nu L-au iubit pe Domnul.

Charles Spurgeon

 

 

Domnul meu drag! Îți mulțumesc că mi-ai adus aminte, că fluxul mare, râvna și energia mare în slujire, nu întotdeauna este o exprimare a dragostei față de Tine! Doamne, Tu cunoști totul despre mine! Ajută-mă să văd, care este intenția inimii mele, care este intenția inimii mele, când fac acea lucrare, pe care am primit-o de la Tine! Iar dacă omnisciența Ta dumnezeiască, va mărturisi împotriva mea, atunci dă-mi posibilitatea să am o inimă zdrobită și să mă întristez din cauza intențiilor incorecte ale inimii mele, din cauza fățărniciei, și să caut la Tine, milă, curățire și să mă predau pe deplin intereselor Tale, și pentru slava Ta, și ajută-mă să am temelia pusă pe o dragoste sinceră față de Tine! Harul Tău salvator, și care mă învață, să facă aceasta în mine! În numele Lui Iisus Hristos te rog. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

 

Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta.’ Iată porunca dintâi. (Marcu 12:30)

 

 

 

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 710
Opțiuni