Ce o să-mi dați?
Autor: Charles Spurgeon  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 12/08/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Ce vreţi să-mi daţi, şi-L voi da în mâinile voastre? Ei i-au cântărit treizeci de arginţi.”

(Matei 26:15)

 

Iuda s-a dus la Marele Preot și l-a întrebat: „Ce vreți să-mi dați?” Ce puteau ei să-i dea? De ce avea nevoie Iuda? El nu avea nevoie de mâncare; el nu trăia mai rău decât Învățătorul său, și decât ceilalți ucenici. Nevoile lui erau împlinite, și totuși el a întrebat: „Ce vreți să-mi dați?”

 

Da, credința unor oameni se bizuie doar pe această întrebare. Ei vin la biserică, dacă acolo se distribuie careva milostenii. Iar dacă în altă parte se dă mai mult, atunci s-ar fi dus acolo.

 

Unii dintre ei nu sunt atât de „pricepuți” ca Iuda. Cunosc bărbați, care L-ar fi vândut pe Domnul pentru cinci mărci poștale. Există chiar așa oameni, care L-ar fi predat pentru cea mai mică monedă de argint, pe care o poți găsi la noi la adunare. Ei sunt ispitiți să se lepede de Domnul, chiar dacă profitul este foarte mic.

Fiecare dintre noi este ispitit în așa fel, nu nega aceasta! Tuturor ne place să câștigăm ceva. Fiecare dintre noi are o astfel de înclinare; dar dacă aceasta reprezintă un pericol pentru credincioșia noastră față de Învățătorul nostru, atunci trebuie să învingem această ispită, sau vom muri. În viață, întotdeauna vor exista momente, când va trebui să alegem: Dumnezeu sau profitul, Hristos, sau 30 de arginți.

 

Te rog, nu-L părăsi pe Învățătorul nostru, chiar dacă lumea îți propune tot ce este mai bun, doar avantaje, inclusiv slavă, cinste și respect din partea celor din jur.

Charles Spurgeon

 

 

Doamne, este groaznic de privit, când din cercul Tău apropiat de ucenici, s-a găsit unul, care Te-a privit ca pe un produs, care se află la el în mâini, și pentru care putea să câștige ceva bani. Satana Te-a ispitit, Salvatorule, cu această momeală „Toate aceste lucruri Ţi le voi da Ţie... ” (Matei 4:9), dar Tu l-ai alungat. Iuda de sinestătător a căzut în această ispită și a devenit un instrument al răutății în mâinile diavolului. Doamne, păzește-mă azi de o astfel de atitudine față de Tine, ajută-mă ca să nu Te „folosesc” pentru scopurile mele egoiste, în loc să mă supun Ție și să Te slujesc pe Tine, împlinind scopurile Tale dumnezeiești! Ajută-mă să caut mai întâi Împărăția Ta și neprihănirea Ta! În numele Tău mă rog, Domnul meu prețios. Amin.

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autorul rugăciunii: Igor Opinca

 

„... Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine însuşi, să-şi ia crucea şi să Mă urmeze.” (Marcu 8:34)

 

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 604
Opțiuni