Cum trebuie să se îmbrace femeile?
Autor: Repalov Veaceslav  |  Album: fara album  |  Tematica: Atentionari si Sfaturi
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 16/07/2019
    12345678910 0/10 X

 

„Vreau, de asemenea, ca femeile să se roage îmbrăcate în chip cuviincios, cu ruşine şi sfială; nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.” (1 Timotei 2:9)

 

 

  1. “Nu cu împletituri de păr, nici cu aur, nici cu mărgăritare, nici cu haine scumpe, ci cu fapte bune, cum se cuvine femeilor care spun că sunt evlavioase.”

 

Aici se are în vedere ca femeile să nu pună mai mult accent pe aspectul exterior decât pe omul dinăuntru. Aici Pavel nu interzice femeilor să poarte haine scumpe, aur, mărgăritare, împletituri de păr.

 

Unele femei creștine nu cunosc ce înseamnă să te îmbraci cuviincios, deoarece unele se îmbracă în fuste scurte, iar sânii își acoperă, sau invers se îmbracă în fuste mai lungi, iar sânii sunt dezgoliți în partea de sus.

 

Femeiele au fost create altfel de Dumnezeu.

Dumnezeu a făcut femeia în așa fel, încât ea când privește un bărbat foarte frumos, este de parcă un bărbat privește o casă foarte frumoasă, sau o mașină foarte frumoasă, iar bărbatul când vede o femeie foarte frumoască, el se aprinde din punct de vedere sexual, dacă îi place această femeie, începe în minte să vină gânduri erotice, pe care un fiu de Dumnezeu trebuie să le răstoarne prin Duhul Sfânt. La multe femei nici prin cap nu le trece ce ispite vin în mintea bărbaților, și cum ei se aprind, atunci când văd femei, care nu se îmbracă așa cum dorește Dumnezeu.

 

Matei 5:28

Dar Eu vă spun că oricine se uită la o femeie ca s-o poftească a şi preacurvit cu ea în inima lui.

 

Porunca aceasta este dată bărbaților ci nu femeilor.

 

Dumnezeu dorește ca soția să-l ademenească pe soț prin aspectul exterior, iar soțul să se bucure de ea, dar în secolul 21 multe femei ademenesc bărbați străini prin aspect.

 

De ce femeile se îmbracă necuviincios?

 

  1. Mândria;

  2. Doresc să ademenească vreun bărbat;

  3. Doresc să se laude altora cu aspectul exterior;

  4. S-au potrivit chipului veacului acestuia;

  5. Doresc să facă faptele tatălui lor, diavolul, să ispitească.

 

 

Cum o femeie să cunoască ce înseamnă să te îmbraci cuviincios, cu rușine și sfială?

Acest cuvânt „cu rușine,” semnifică în acest loc - îi este rușine să-și arate trupul dezgolit în fața altora. Aceasta include renunțarea la așa tipuri de haine, care atrag foarte multă atenție spre trupul celui, care poartă astfel de haine, și care sunt în afara limitelor a ceia ce este cuviincios.„Sfială” - în general, semnifică controlul poftelor sexuale. Femeile evlavioase își controlează poftele lor, pentru ca să nu ispitească alți oameni.

 

 

1. Să întrebe 2 bărbați înțelepți dacă felul în care s-a îmbrăcat, este cuviincios. De ce? Pentru că: Ieremia 17:9

Inima este nespus de înşelătoare şi deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?

 

„Funia împletită în trei nu se rupe uşor.” (Eclesiastul 4:12)

 

 

Foarte important – înțelepți!

Bărbații mai bine știu ce înseamnă când o femeie se îmbracă cuviincios, femeiele nu pricep acest subiect așa de bine ca bărbații.

 

2. Să ceară înțelepciune de la Dumnezeu, ca să înțeleagă clar ce înseamnă cuviincios și ce nu! Înțelepciune – înseamnă abilitatea de a aplica cunoștințele din Biblie în viața reală, în situația ta, în împrejurările de care ai parte...

 

5 Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. 6 Dar s-o ceară cu credinţă, fără să se îndoiască deloc, pentru că cine se îndoieşte seamănă cu valul mării, tulburat şi împins de vânt încoace şi încolo. 7 Un astfel de om să nu se aştepte să primească ceva de la Domnul, 8 căci este un om nehotărât şi nestatornic în toate căile sale. (Iacov 1)

 

3. Intenția inimii.

 

În primul rând dacă intenția inimii este dragostea agape (necondiționată), atunci o femeie se va îmbrăca cuviincios, ca să nu ispitească bărbații din jur, dacă intenția inimii este mândria și lauda, atunci, femeia se va răzvrăti și va zice că nu-i nimic groaznic, dacă se vede partea de sus a sânilor.

 

Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Şi chiar dacă aş avea darul prorociei şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic. Şi chiar dacă mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.

(1 Corinteni 13:1-3)

 

4. Părerile îndoielnice.

 

Romani 14: 1-3

Primiţi bine pe cel slab în credinţă şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice. Unul crede că poate să mănânce de toate, pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri. Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.

 

Să nu nimiceşti pentru o mâncare lucrul lui Dumnezeu. Drept vorbind, toate lucrurile sunt curate. Totuşi a mânca din ele, când faptul acesta ajunge pentru altul un prilej de cădere, este rău. Bine este să nu mănânci carne, să nu bei vin şi să te fereşti de orice lucru care poate fi pentru fratele tău un prilej de cădere, de păcătuire sau de slăbire. Încredinţarea pe care o ai, păstreaz-o pentru tine, înaintea lui Dumnezeu. Ferice de cel ce nu se osândeşte singur în ce găseşte bine. Dar cine se îndoieşte şi mănâncă este osândit, pentru că nu mănâncă din încredinţare. Tot ce nu vine din încredinţare e păcat. (Romani 14:20-23)

 

5. Să-și pună aceste întrebări după ce se îmbracă: La tronul de judecată a Lui Hristos, îmi voi pierde răsplata din cauza felului cum mă îmbrac sau nu? Dumnezeu dorește să mă îmbrac așa sau nu?

 

Matei 5:37

Felul vostru de vorbire să fie: ‘Da, da; nu, nu’; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rău.

 

6. Dacă ți se pare că felul în care te-ai îmbrăcat este rău, atunci nu te îmbrăca așa. Dacă altor creștini li se pare că felul în care te-ai îmbrăcat este rău, atunci nu te îmbrăca așa.

 

1 Tesaloniceni 5:22

Feriţi-vă de orice se pare rău.

 

 

7. Să nu intre în extreme.

Trebuie să fim cumpătați așa cum ne învață Biblia.

 

Nu este bine când femeia este impusă să-și astupe fața, precum fac musulmanii, dar de asemenea nu este bine când femeia poartă fustă scurtă. Nici o extremă nu este bună, și nici alta.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 626
  • Favorită: 1
Opțiuni