CÂND CELOR CARE TE-AU SUPĂRAT LE MERGE BINE, DAR ȚIE RĂU
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 18/03/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

“Pieirea nu-i oare pentru cel rău şi nenorocirea pentru cei ce fac fărădelege? N-a cunoscut Dumnezeu căile mele? Nu mi-a numărat El toţi paşii mei?” (Iov 31:3,4)

 

Uneori amărăciunea din cauza suferințelor, ne face să ne pară că Dumnezeu nu este drept, ni se pare că acei oameni, care ne-au pricinuit suferințe, sau nu au avut milă de noi, scapă ușor din situații dificile.

 

“Pentru ce trăiesc cei răi? Pentru ce îi vezi îmbătrânind şi sporind în putere? Sămânţa lor se întăreşte cu ei şi în faţa lor, odraslele lor propăşesc sub ochii lor. În casele lor domneşte pacea, fără umbră de frică; nuiaua lui Dumnezeu nu vine să-i lovească... Şi totuşi ziceau lui Dumnezeu: ‘Pleacă de la noi. Nu voim să cunoaştem căile Tale. Ce este Cel Atotputernic, ca să-I slujim? Ce vom câştiga dacă-I vom înălţa rugăciuni?’” (Iov 21:7-9,14-15)

 

 

Amărăciunea din cauza suferințelor noastre, poate să se mărească, din cauza că vedem cum cei mândri par a fi fericiți, reușesc în toate, și nu sunt răniți.

 

(Maleahi 3:15) “’Acum fericim pe cei trufaşi; da, celor răi le merge bine; da, ei ispitesc pe Dumnezeu şi scapă!’”

 

Inima ne spune: “Sunt rănită, sufer, și de ce trebuie să plătesc prețul, pe care trebuie să-l plătească persoana, care m-a întristat?” Aceasta este problema crucii. Deseori “este răstignită” persoana care nu merită o astfel de pedeapsă. Dar în cărțile Lui Dumnezeu se păstrează totul pentru Ziua Judecății: “Şi morţii au fost judecaţi după faptele lor, după cele ce erau scrise în cărţile acelea.”  (Apocalipsa 20:15)

De aceea, precum Avraam să credem: “Să omori pe cel bun împreună cu cel rău, aşa ca cel bun să aibă aceeaşi soartă ca cel rău, departe de Tine aşa ceva! Departe de Tine! Cel ce judecă tot pământul nu va face oare dreptate?” (Geneza 18:25)

Dumnezeu ne vorbește prin prooroci: „Căci Eu, Domnul, iubesc dreptatea, urăsc răpirea şi nelegiuirea; le voi da cu credincioşie răsplata lor şi voi încheia cu ei un legământ veşnic” (Exod 61:8). “Vai de cel ce strânge câştiguri nelegiuite pentru casa lui, ca să-şi aşeze apoi cuibul într-un loc înalt şi să scape din mâna nenorocirii!” (Habacuc 2:9)

 

Este posibil ca în viața aceasta, oamenii, care au rănit pe ceilalți, o să plătească un preț mare. Iar noi trebuie să observăm aceasta. Oricum nu s-ar îndreptăți, totuși strigătul celor, care au suferit din cauza lor, nu vor fi în stare să-l oprească. Precum sângele lui Abel, care striga din pământ, tot astfel strigă către Domnul oștirilor și cei care au inima rănită, și aceste strigăte ajung la urechea Lui, și răsplata este aproape. (Iacov 5:4,1)

 

Deci, există vreun balsam pentru inimile zdrobite? Există vreun leac pentru rănile adânci duhovnicești? Este posibil să restabilești ceea, ce a fost stricat, și să faci inima mai puternică decât a fost la început? Da, și încă o dată da! Dacă n-ar fi fost așa, atunci cuvântul Domnului ar fi fost o minciună, și Dumnezeu ar fi fost un mincinos. Dar nu este posibil ca Dumnezeu să spună minciuni.

 

Să ne rugăm folosind rugăciunea lui David: Sufletul mi-e îngrozit de tot.
Şi Tu, Doamne, până când vei zăbovi să Te înduri de mine? (Psalmii 6:3)

 

Să urmăm cuvântul din Scriptură: ‚Preaiubiţilor, nu vă răzbunaţi singuri, ci lăsaţi să se răzbune mânia lui Dumnezeu, căci este scris: „Răzbunarea este a Mea; Eu voi răsplăti”, zice Domnul. Dimpotrivă, „dacă îi este foame vrăjmaşului tău, dă-i să mănânce; dacă-i este sete, dă-i să bea; căci, dacă vei face astfel, vei grămădi cărbuni aprinşi pe capul lui (o să-i fie rușine de faptele rele, pe care ți le-a făcut).”’ (Romani 12:19-20) Faptul că nu te vei răzbuna și facerea de bine îl va face pe vrăjmaș să se rușineze atât de mult, încât poate să se schimbe și să se întoarcă la Dumnezeu! Să te ajute Dumnezeu să scapi de toate supărările și prin bine să biruiești răul!

 

Judecătorul Cel drept! Ajută-mă ca să nu mă răzbun pe cineva, căci vei corecta orice rău prin judecata Ta cea dreaptă! Mai mult de atât, ajută-mă să am milă și răbdare față de persoana, care mi-a făcut rău, privind la mila Ta! „Căci Tu faci să răsară soarele Tău peste cei răi şi peste cei buni şi dai ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi.” (Matei 5:45)! În numele Lui Iisus te rog, amin.

 

Traducere: Repalov Veaceslav

Autor: Igor Opincă

 

Locul de odihnă al diavolului:

 

Supărările tale, mândria ta, neiertarea ta...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 764
  • Export PDF: 4
Opțiuni