Pe tine însuți păstrează-te curat
Autor: Ionascu Paul  |  Album: Sfaturi practice pentru tineri  |  Tematica: Atenționări și sfaturi
Resursa adaugata de paullidia in 06/05/2014
    12345678910 5/10 X
Media 5 din 1 vot
Referințe

Pe tine însuți păstrează-te curat 3

 

Psalmul 119:9 ”Cum își va ținea tânărul curată cărarea? Îndretându-se – după Cuvântul Tău

 

După cum am specificat în dățile trecute, pentru curăția noastră avem nevoie de Cuvântul lui Dumnezeu. Acest Cuvânt a lui Dumnezeu are rol purificator, de curăție. Domnul Isus a făcut următoarea afirmație și spunea: ”Acum voi sunteți curați, din pricina cuvântului, pe care vi l-am spus„ (Ioan 15:3); și acum atenție vs. 4a: ”Rămâneți în Mine, și Eu voi rămânea în voi„ dar ce înseamnă aceasta? Înseamnă următorul lucru: pentru a te menține curat trebuie să rămâi în Cuvânt. Lucrul acesta ne face liberi: ”Și a zis Iudeilor care crezuseră în El: ”Dacă rămâneți în cuvântul Meu, sunteți în adevăr ucenici Mei; veți cunoaște adevărul, și adevărul vă va face slobozi„ (Ioan 8:31-32). Aici Domnu se adresează celor care crezuseră, adică credincioșilor și nu necredincioșilor, deoarece numai credincioși, cei care au primit deja Cuvântul pot să rămână în el (Cuvânt) și să se curățească.Domnul Isus se roagă și cere Tatălui: ”Sfințe-i prin adevărul Tău: Cuvântul Tău este adevărul„ (Ioan 17:17). 

Dar cum se face lucrul acesta?

Să mergem după după cum este scris; așa se face. Apostolul Ioan spune: ” M-am bucurat foarte mult când am aflat pe unii din copiii tăi umblând în adevăr, după porunca pe care am primit-o de la Tatăl... Și dragostea stă în viețuirea după poruncile Lui. Aceasta este porunca în care trebuie să umblați, după cum ați auzit de la început.„ (2 Ioan 4,6). Iar apostolul Pavel scria corintenilor: ”..să învățați să nu treceți peste ce este scris„ (1 Corinteni 4:6). Ioan scrie în cartea apocalipsei: ”Ferice de cine citește și de cei ce ascultă cuvintele acestei proorocii și păzesc lucrurile scrise în ea!„ (Apocalipsa 1:3).

 A aplica în viața practică de zi cu zi tot ce este scris în cartea sfântă Biblia. Ea este Cuvântul lui Dumnezeu pentru noi oameni. Domnul Isus a dat următoarea poruncă înainte de înălțarea Lui la cer: ”Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile .. Și învățați-i să păzească tot ce vam poruncit„ (Matei 28:19-20).

”Să ascultăm dar încheierea tuturor învățăturilor: Teme-te de Dumnezeu și păzește poruncile Lui. Aceasta este datoria fiecărui om. Căci Dumnezeu va aduce orice faptă la judecată și judecata aceasta se va face cu privire la tot ce este ascuns, fie bine, fie rău„ (Eclesiastu 12:13-14).

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 4194
  • Export PDF: 3
Opțiuni