Nu există ocean să spele
Autor: Câmpeanu Cezar  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de symohsn in 21/07/2012
Nu există ocean în măsură să spele,
Slăbiciunea de-a fi o fiinţă sub stele,
Nu trăim în profit, ci în ură cu toţii,
Ne suntem duşmani, trăim ca roboţii.
*
Ne e dor de iubire, ce viaţa să-ncheie,
Pentru orişicine, bărbat sau femeie,
Căci trăit-am multe amare dezastre,
Isus doar, rezolvă problemele noastre.
*
Mulţi trec azi prin lume, ca şi figuranţi,
Fac orice să pară mai interesanţi,
Parcă nu au suflet, totu-n ei e frânt,
Şi viaţa le trece, ca un fulg în vânt.
*
Trec zilele iute, şi multe-s deşarte,
Ne aflăm mereu aproape de moarte
Nu exist' ocean, păcate să spele,
Doar sângele sfânt, vărsat pentru ele.
*
Nădejdea-izbăvirii, îmi este mie stâncă,
Doar în Isus eu am încredere adâncă,
Oricât e valul lumii de-nalt şi furios,
Îmi pun nădejdea toată, în Domnul meu Hristos .
*
( 21.07.2012).
http://cezar59cmp.wordpress.com/2013/03/04/nu-exista-ocean-sa-spele/
Frumoasa poezie,scrisa cu maturitate spirituala,fi binecuvintata!
Adăugat în 22/07/2012 de sanda_tulics
poezia e scrisă de tatăl meu,nu de mine. Multumesc de aprecieri,totu-i numai har..
Adăugat în 22/07/2012 de symohsn
a da! Mi-aduc aminte!Cum se simte tatal tau?
Adăugat în 22/07/2012 de sanda_tulics
la fel, se tratează cu de toate,aşteaptă şi el,aşteptăm şi noi,vremuri mai bune..
Adăugat în 22/07/2012 de symohsn
Inceputul poeziei e promitator, rime selecte, dar pe parcurs poezia isi pierde din taria poetica, rimele raman in picioare, insa masura si ritmul se mai clatina.
Har si pace!
Adăugat în 23/07/2012 de doubtzero81
Într-o poezie creştină, ca şi importanţă, primează mesajul..
Dumnezeu să vă dea o inimă înţeleaptă şi mai smerită !
Adăugat în 23/07/2012 de symohsn
In slavirea Lui Dzeu nu trebuie sa facem rabat de la calitate. Daca e vorba de mesaj acesta se poate scrie in proza, dar cand tendinta este de a scrie poezie clasica atunci trebuie sa ne supunem regulilor ei. Sfatul meu e sa studiezi aceste reguli pentru ca nu sunt grele. Aplicarea lor va aduce armonie cuvintelor si melodicitate. Da, toti trebuie sa ne smerim daca dorim Har.
Adăugat în 25/07/2012 de doubtzero81
Aţi putea totuşi, în loc să criticaţi, mai bine să vă rugaţi pentru sănătatea celui ce a scris aceste versuri. Poeziile sunt scrise de un om, ce e bolnav "la pat" de mai bine de un an de zile, mi se pare de prost gust atitudinea dv. Nu v-a pus nimeni nici judecător, nici critic peste aceste versuri. Daca nu vă plac, nu înţeleg de ce le citiţi? Dacă nu puteţi spune un cuvânt de mângâiere sau încurajare, ce sens ar avea orice altceva aţi spune? Când ne interesează cu adevărat "slavirea Lui Dzeu ", nu ne preocupăm să dăm în cap fraţilor.. mulţumesc pentru sfaturi..
Adăugat în 25/07/2012 de symohsn
E păcat că în loc să căutăm unitatea şi să avem în noi felul Domnului Isus, ne preocupăm cu lucruri de nimic. Aveţi dreptate, Dumnezeu ne mângâie şi ne vorbeşte în multe feluri, bine ar fi ca noi să fim receptivi şi să ne lăsăm lucraţi de El..
Mulţumesc pentru gândurile frumoase şi pentru încurajare.Multă pace şi binecuvântare de la Tatăl Luminii şi peste viaţa dv. şi peste toţi cei dragi!
Adăugat în 25/07/2012 de symohsn
Desigur, doresc multa sanatate autorului acestui poem. Nu cred ca e o aroganta din partea mea si nici o chestiune de bun simt faptul ca atrag atentia asupra greselilor care sunt, intentia mea fiind de a ajuta autorul sa se perfectioneze si nicidecum de a-l umili. Am avut incursiuni pe unele siteuri literare necrestine si acolo am fost de multe ori atentionat, la inceput nu mi-au placut criticile, dar pe parcus am observat ca sunt bune, le-am aplicat si mi-am imbunatatit scrierile. Din pacate cei care nu au cunostinte despre Dumnezeu, cei care traiesc in felul lumii scriu poezie de mare calitate si daca ar arunca o privire peste ceea ce se publica pe un site crestin nu ar ramanea tare incantati. Sunt convins ca daca am avea rabdare si am persevera am ajunge sa inaltam pe Domnul prin poezii de mare valoare, pentru aceasta ar fi indicata moderarea textelor de catre cei din conducerea siteului.
Adăugat în 25/07/2012 de doubtzero81
Ceea ce am scris in urma cu cateva zile nu se referea la tatal dvoastra, ci strict la poezie. Respect si compatimesc un bolnav, dar poezia este poezie si a veni cu niste argumente pertinente nu este un gest de nesimtire si nici un "lucru de nimic", precum scriati. Eu nu desfiintez acest text, nu e un text scris rau, dar sunt multi autori care posteaza texte care necesita slefuiri si daca nu este cine sa vina cu sugestii vor ramane in urma texte slabe care nicidecum nu Il vor evidentia pe Dumnezeu. Va rog mult sa intelegeti intentia mea si sa nu o interpretati gresit. "Pe intelept mustrarea il face si mai intelept", desi aici nu este vorba de o mustrare si nici de o "judecata".
Adăugat în 25/07/2012 de doubtzero81
Parerea mea este că greşiţi. După cum scrieţi dv. ar însemna ca de fiecare dată când cineva scrie câteva versuri, sau ne predică ceva, noi în loc să fim atenţi la mesajul în sine, mai degrabă să vânăm posibile greseli.. Oameni suntem, toţi oamenii greşesc, dv. nu? Nu ne aflăm aici pentru a face analiză literară, mai bine să purtăm discuţii constructive, decât comentarii acide, nu duc la nimic bun. De fapt, dv. ce doriţi? Dacă atât de mult vă deranjează această poezie, o şterg şi gata. Nu cred totuşi că este atât de nereuşită, nu văd greşeli majore.. Ştiţi, eu nu mi-l imaginez, pe Pavel, un om extrem de învăţat şi pregătit în vremea lui, corectându-l şi luându-l pe sus, de exemplu, pe Petru, un simplu pescar, pentru greşeli gramaticale, sau pentru că nu sună bine nu stiu ce frază.. În sensul acesta am spus că sunt lucruri de nimic, există totuşi lucruri cu mult mai importante şi cu adevărat grave, care necesită acut atenţia noastră, şi totuşi nu ne preocupă atât de tare. Dacă aş fi considerat această poezie aşa o mare catastrofă, sincer, nu o postam..
Adăugat în 25/07/2012 de symohsn
Cititi din Costache Ioanid, admirati cat de bine suna poeziile lui. Repet, poezia nu e scrisa rau, poezia e mult peste ceea ce se scrie pe site, nu isi au rostul supararile si nici interpretarile. Ce urmaresc? Nu cred ca sunt singurul care doreste sa citeasca poezii scrise cu suflet, dar si cu talent. Avand placuta si ziditoarea experienta de a citi autori crestini care au inteles taina poeziei si care, prin Harul Domnului, ne-au incantat cu poeziile lor, am ajuns, poate, sa fiu pretentios si nu cred ca e rau lucrul acesta. Nu iau pe nimeni de sus, doar atrag atentia ca se poate scrie mult mai bine, depinde de vointa, dar si de putinta. Cred ca un site crestin merita poezii de calitate. Una e vorbirea si alta e poezia. Predicile au in ele reguli, bineinteles, dar poezia are regulile ei si tot poezia implica niste chestiuni literare care nu trebuie ignorate. Sanatate multa autorului, Har de la Dumnezeu si multa lumina tuturor. Cu regret constat cum o parere, un sfat, poate fi interpretat total altcumva, atac la persoana, atac acid s.a.m.d.
Adăugat în 25/07/2012 de doubtzero81
"Inceputul poeziei e promitator, rime selecte, dar pe parcurs poezia isi pierde din taria poetica, rimele raman in picioare, insa masura si ritmul se mai clatina." - nu mi-a părut chiar un sfat. Nu am spus că această poezie este perfectă din punct de vedere literar, cu siguranţă e loc de multe îmbunătăţiri; nu e o problemă că aveţi, ştiu eu nişte obiecţii, sau să le numesc mai bine completări,dar contează f mult modul cum exprimaţi o remarcă, pentru că poate de multe ori, semăna a altceva..
Cunosc în mare parte poeziile fratelui Costache Ioanid, şi le iubesc, am crescut cu ele, din păcate a scris prea puţine faţă de marele talent cu care a fost înzestrat. Este unul din poeţii pe care-i apreciez cel mai mult, alături de fratele Niculiţă Moldoveanu, Traian Dorz, Lazăr Iosif şi alţi câţiva.
Până la un punct v-am dat dreptate , am citit şi eu destule pe site, chiar adineaori m-a "frapat" nu tocmai la modul plăcut, începutul unei poezii, dar.. mă abţin.
Mulţumesc pentru urările de bine, şi pentru aprecierile din ultimul mesaj. Nu am considerat neapărat atac la persoană, doar am senzaţia că vă cunosc. Sunteţi cumva din Cluj? Vă doresc multă sănătate !
Adăugat în 25/07/2012 de symohsn
nu sunt din Cluj... doubzero81 e si id-ul meu de mess
Adăugat în 25/07/2012 de doubtzero81
Statistici
  • Vizualizări: 2226
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 15
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni