Plecare
Autor: Victor Bragagiu  |  Album: Cărare de suflet  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de bragagiu in 20/01/2014
Plecările devin ușoare
Când despărțirile sunt grele,
Dar înainte e un Soare,
În urmă - grindine de stele.

Cu pașii ce-și pierdură frâul
Mă duc unde mă-ndreaptă dânșii
Prin ziua ce și-a spart pârâul
În pietre și în ascunzișuri.

Se duc la vale, trag în munte
Și eu mă țin de ei cu dorul
Împrăștiind prin flori minute
Și risipind pe ape zborul.

Trecând cadranul de busolă
Cu-un ac încolo și încoace
Când văzurile în cupolă
Vor să întrezărească pace.

Crezând și necrezând finalul,
Oftând și hohotind trecutul
Pe sub licheni rămâne planul
Se deapănă prin mușchi tot multul.

Și parcă undeva am casă,
Și parcă-n urma mea rămâne,
Iar ziua cea mai norocoasă
Îmi râde-n ie și în mâine.

Ce mi-a căzut o să rămâie,
Ce am să am încă-o să vină
Și calea-mi gâdilă călcâie
Cu iepurașii de lumină.

Plin în frunzișul de aramă
Și în podoabe de cristale
Trec încă-o poartă, încă-o vamă
Să vin în Țara de petale.
Puțin înainte de Anul Nou Dumnezeu m-a îndreptat spre alte pagini de poezie. După Anul Nou o soră chiar m-a înscris pe o programă de versuri. N-am căutat niciodată de când postez versuri(trei ani și ceva) noi putințe de a face cunoscute versurile mele în alt loc. Am știut că Resurse Creștine pentru mine sunt o clasă într-o școală în care eu sunt doar un elev. Nimic mai mult. Se vede că examenul clasei e dat. Percep că încep a mă îndepărta de Resurse Creștine. Simt nevoia de creștere, îmi trebuiesc cunoștințe stricte de literatură și gramatică. Unii poate vor răsufla ușurați, dar, se vede că, voi posta tot mai rar. Niciodată n-am mulțumit redactorilor acestui site și-mi cer scuze: Dumnezeu să vă binecuvânteze, fraților!!! Iar pentru cei care s-au bucurat sincer împreună cu mine de darul lui Dumnezeu - VĂ MULȚUMESC și Dumnezeu să vă binecuvânteze!!! Cred că am pe „Resurse” frați și surori, dacă nu mulți - dragi. Iar de întâlnit ne vom mai întâlni. Numaidecât. Se înțelege că eu voi mai posta aici, dar am simțit nevoia de a scri aceste cuvinte. Nu am iubit acțiunile din umbră niciodată. Amin.


Frate Victor...poezia ta este si va ramane poezie oriunde ar fi postata! Trebuie sa fim realisti, sunt departe de viziunea ta ca poet, ai un stil aparte, profund, cunostinte poetice pe care mi-as dori sa le am si eu dar din pacate...nu toti avem acest har... Foloseste darul primit spre slava Domnului, mult ti s-a dat, mult trebuie sa dai!!! Fiecare cu cat i s-a dat, sa slujeasca! Dumnezeu te iubeste! Resurse Crestine este pentru mine locul in care mi-am putut deschide sufletul si va ramane un site imporrant si drag. Ca nu suntem toti la inaltime, multumim fondatorului, administratorului, ca este ingaduitor cu noi si ca ne accepta cu bune si rele...Suntem novici, plini de ravna pentru slujire, insa uneori ne lipseste intelepciunea...Domnul sa ne ierte si sa se indure de noi toti. Multumim frate Laurentiu, multumim celor care ne corecteaza greselile, multumim tuturor acelora ce slujesc in tacere...O munca deosebita, grea, care poate nici nu e observata de multi. Fii binecuvantat frate Victor!
Adăugat în 20/01/2014 de lboltasu
"Plecările devin ușoare
Când despărțirile sunt grele,
Dar înainte e un Soare,
În urmă - grindine de stele."
..........................................
"Trec încă-o poartă, încă-o vamă
Să vin în Țara de petale."

- Contrastele, frumos asezate, pot forma imagini superbe. Dar cand aceste "contraste" sunt versuri bine scrise ele au forta sa redea cu aceeasi usurinta un tablou viu, un tot unitar. Iar pentru a gusta aceste versuri ce va poarta semnatura, frate Victor, se cade sa fie citite si rascitite - altfel, nu pot fi "gustate".
Adăugat în 20/01/2014 de francu.cristina
Apă curată să-ți iei în ulcioare,
Când simți că puterea te lasă
Să nu bei, cumva, din ape amare,
Să bei din izvorul de-acasă.
Domnul să te binecuvânteze, frate Victor, să aduci rod bogat „în țara de petele”, eu sincer, îmi pare rău că voi fi lipsită de bucuria de a-ți citi versurile, pentru că eu nu urmăresc decât R.S. Dom-
nul să te însoțească și aici și oriunde vei scrie spre lauda Lui.
Adăugat în 21/01/2014 de ana_haz51
Pace frate Victor ! Nu pot să stau departe de dulceața versurilor D-voastră, [ fie lăudat Cel Sfânt pentru harul primit de la El ] în schimb, m-am întristat nespus de mult, să aud de retragerea D-voastră. Personal, sunteți un stâlp de susținere a poeziei creștine, fără versurile D-voastră, poezia în general, va fi mai săracă. La fel, sunt și eu aici ; un elev ce învață a scrie , a citi, a învăța ce înseamnă ,, versul în poezie ''. Sper că înțelegeți ce vreau să spun. Sper, să nu fie mulți care se vor bucura de plecarea D-voastră, iar dacă da, atunci Domnul să le prefacă această bucurie ,, necontrolată '' în dor și sete de poezia D-voastră ! Vă mărturisesc un lucru ;

Visul meu, este ca într-o bună zi să public o carte cu poezii. Am primit acest dar de sus, și vreau să-l împart și cu alții. Toți scriem , după măsura primită de Dumnezeu.Ași foarte fericit, ca într-o zi, să vă trimit un exemplar. Am să mă retrag, cu un gând care îmi vine acum în minte și anume ;

Nichita Stănescu aspus cândva următoarele ; Eu cred că nu există poeți, în schimb, cred că există poezie,,,,,Avem nevoie de poezie, spre Slava Lui Hristos ! Vă doresc numai bine, la umbra Domnului Isus !
Adăugat în 21/01/2014 de viorel1977
Poeţii, ca şi cititorii îndrăgostiţi de frumuseţea poeziei, vor fi peste tot unde paginile web găzduiesc versuri. Aşa că drumurile noastre se vor întâlni mereu în lumea virtuală şi, ar fi de dorit, şi ...altfel. Aşa că...mereu alături, frate Victor!
Adăugat în 21/01/2014 de Felix
Sincer sunt mișcat de cuvintele calde care mi-au fost scrise. Dar eu nu fug sau părăsesc Resursele. Pur și simplu, nu voi fi în stare să postez atât de intens cum am făcut-o. Bineînțeles nu voi putea(fizic) să fiu atât de activ cum am fost. Dar Resurse Creștine vor fi tot timpul în inima mea ca întâia iubire: aici am pornit, aici am crescut până acum, aici m-am învățat să-mi deschid sufletul fără frică.Și-apoi nu eu, de capul meu îmi construiesc Calea. Este Cel care mă conduce. Și dacă Isus a hotărât ca versurile mele să fie și pe alte pagini, vreau eu, nu vreau - vor fi! Îl voi repeta pe fratele Felix - ne vom întâlni unde va fi poezie! Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Adăugat în 21/01/2014 de bragagiu
Statistici
  • Vizualizări: 1627
  • Export PDF: 6
  • Comentarii: 6
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni