Dincolo
Autor: Cristina Magdalena Francu  |  Album: Iubirea inlacrimata  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de francu.cristina in 09/10/2013
Dincolo de noapte sunt zori de zi senină,
iar forme reci de moarte dispar 'n-a lor lumină.

Dincolo de mine, neantul se întinde
și mana mea plăpândă nimicul îl cuprinde.

Nimicul căci pământul din el a fost creat
iar trupul ce mă poartă e-un praf din el lucrat

Și-mi înțeleg natura că nu-s nemuritor,
ci zâmbet ce se stinge în suflul unui dor.

Și-n mersul către stele nu mă mai oglindesc
în picături străine ci-n lacrimi ce iubesc.

Cristina Magdalena Francu


"ci zâmbet ce se stinge în suflul unui dor." Atat sa fie doar fiinta umana, sufletul, duhul omenesc? Dar nespus de sensibila si frumoasa exprimare! O mare sensibilitate in versuri fragile..
Adăugat în 09/10/2013 de loredanam
Iată aceasta este Poezie! Numai așa versuri merită 10. Mulțumesc, soră Cristina.Am primit o binecuvântare citind poezia D-voastră(dacă citești ceva frumos ești binecuvântat.) Și asta din prima citire! De obicei citesc de câteva ori, apoi peste oră-două revin dacă mi-a plăcut. Dumnezeu să Vă binecuvânteze!
Adăugat în 10/10/2013 de bragagiu
Sora Loredana, ca sa intelegeti mai bine la ce m-am referit "ci zâmbet ce se stinge în suflul unui dor", redau mai jos un mic eseu scris de mine. Explicatia se intelege de la sine. Lectura placuta!
"Suferinţa…
Partea aceasta mai puţin frumoasă a vieţii pe pământ îi pune deseori pe oameni pe gânduri.
Dar suferinţa face parte din umanitate la fel ca durerea, plânsul, tristeţea, foametea, violenţa, boala, moartea, bucuria… şi asta datorită păcatului care a intrat odată în lume prin neascultarea primilor oameni de porunca Creatorului.
Generaţii la rând se nasc cu păcatul adamic dar chiar fiinţa umană se răzvrăteşte faţă de Dumnezeu şi alege calea aparent mai uşoară de a vieţui. Înstrăinat astfel de Creatorul său, omul n-ar avea nici o şansă de a se restaura dacă nu ar interveni Dumnezeu. Pentru că omul, prin puterile-i umane nu se poate mântui.
Astfel că, Dumnezeu, a făcut un plan de salvare a omenirii. L-a trimis pe Fiul Său pe pământ ca să se întrupeze prin fecioara Maria, să trăiască o viaţă fără de păcat, apoi mai târziu să moară pentru răscumpărarea omenirii. Doar o viaţă curată, doar un om sfânt putea să mântuiască lumea pierdută!"
Adăugat în 10/10/2013 de francu.cristina
Amin! Frumos, inaltator, cuvinte armonios imbinate, redand speranta vie in Acel ceva, aflat dincolo de stele, iar "zambetul ce se stinge in suflul unui dor", arata nu renuntarea, ci increderea in Adevarul Suprem, indiferent de circumstante...Lacrimile? Sunt roadele prelucrarii lutului de catre Olar si reveleaza renuntarea la sine si imbratisarea Absolutului, scopul urmarit de Tatal Dumnezeu pentru orice faptura creata dupa chipul si asemanarea Sa. O perceptie dincolo de cuvinte, reflecta un suflet minunat, daruit in intregime Domnului! Fii binecuvantata!
Adăugat în 11/10/2013 de lboltasu
Statistici
  • Vizualizări: 1211
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni