Mãrturie Petru Bobu - Anul 2020
Autor: Simona Lacatus  |  Album: Mãrturii  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de SimonaLcT in 21/06/2022
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot

Slavit sa fie Domnul!

  In urmatoarele rânduri, vom relata cum Dumnezeu ne-a înstiintat despre plecarea celui care a calatorit printre noi, Bobu Petru. Si totodata dorim sa vestim minunile si lucrarile lui Dumnezeu.

  La sfarsitul lunii Ianuarie 2020, Duhul Sfânt a îndemnat-o pe una dintre nepoatele fratelui Petru sa scrie o poezie în amintirea lui.

Aceasta, a ascultat soapta Duhului Sfânt desi bunicul ei era înca în putere si nu prezenta niciun semn de vreo boala avansata.

Totodata stim ca batranetele nu sunt lipsite de neputinte, si la fel, nici fratele Petru Bobu nu a fost scutit de ele.

  In noaptea de 23 Februarie 2020, nepoata respectiva a avut urmatorul vis: " Acasa la familia Bobu, erau adunati o multime de oameni imbracati in negru." In urmatoarea noapte de 24 Februarie 2020,"A visat ca bunicul ei a murit. Inainte sa moara, a lasat in fiecare familie ( a copiilor si nepotilor) cate un steag si alte daruri, si a zis despre nepoate ca ele sunt fetele lui. Apoi la finalul visului, l-a vazut în sicriu".

  Timpul s-a scurs, iar in data de 23 Aprilie 2020, Petru Bobu a implinit frumoasa varsta de 88 de ani. Apoi au urmat si insoritele zile de vara in care el si-a gasit activitati de facut pe langa casa. Pe langa acestea, s-a bucurat de copii, nepoti si stranepoti.

  Undeva la mijlocul lunii Iulie, sora Bodale Domnica, vecina acestuia a avut urmatorul vis: "Se facea ca la ea a venit Silvia Tarniceriu sa intrebe unde este casa surorii Olga Tapardau. Dupa ce matusa Domnica a aratat cu mâna spre casa acelei surori, a venit Doina Cornea, fata lui Petru Bobu si a rugat-o sa intre si in casa tatalui ei."Si astfel visul s-a incheiat. In urma acelui vis, la cateva zile, sora Olga Tapardau s-a imbolnavit foarte grav. Apoi, in ultima saptamana din luna Iulie, si neputintele lui Petru Bobu au inceput sa se accentueze tot mai mult. Se simtea foarte slabit si nu mai avea pofta de mancare ca altadata. In acelasi timp, nepoata sa a inceput sa auda o soapta spunând "14" atunci cand il vedea pe bunicul sau, si nu numai. Aceasta soapta cu numarul "14" a auzit-o aproximativ, in decurs de o luna si jumatate. Ea a crezut atunci ca intr-o zi de 14, bunicul ei va pleca la Domnul. Însa, nu a spus la nimeni despre aceasta.

  In data de 01 August 2020, Petru Bobu s-a simtit foarte rau iar spre seara a sunat doctorul. El avea probleme cu prostata, astfel cativa ani la rand a fost nevoit sa poarte sonda, care trebuia schimbata la 3 saptamani. In acea seara, doctorul respectiv ne-a spus ca trebuie dus de urgenta la spital pentru ca avea apa in corp iar inima lui era dereglata. Ne-am panicat putin deoarece nu ne asteptam la o asemenea veste. In acea seara am mers sa-l vedem, iar el era foarte linistit. Chiar a si glumit putin cu noi, spunandu-ne: "Ce a dat peste voi, moartea?"

  In urmatoarea zi de 02 August 2020, fiul sau Liviu a mers sa-l interneze in Spitalul Municipal "Sf Doctori Cosma si Damian" din Radauti. Petru Bobu a mers pe picioarele lui la spital si a ramas acolo pentru patru zile. Desi era perioada cu pandemia, personalul medical i-a oferit toata atentia si ingrijirea de care a avut nevoie, chiar el marturisind aceasta.

  In data de 05 August 2020, acesta s-a intors acasa. Din cauza ca eliminase aproximativ 20 kg de apa, corpul lui a slabit foarte mult, astfel a fost nevoie sa il ajutam ca sa se deplaseze pana in casa.

Zilele au inceput sa se scurga. Au fost zile cand ii era mai bine, dar si zile cand se simtea foarte rau, tratamentul fiind prea tare pentru corpul lui slabit. Tot in acea seara de 05 August, nepoata lui a avut o vedenie cu privire la el: "L-a vazut pe Petru Bobu cum mergea pe un drum, iar pe spate purta o cruce albã foarte mare care îl gârbovea, dar mergea cu pas hotãrât înainte, in dreptul lui fiind o lumina mare."

  Apoi, in data de 12 August 2020, tot intr-o vedenie: "A vazut un sicriu. Dupa aceea in zona unde locuieste familia Bobu, s-a întuneacat tot. . nu se mai vedea nimic, iar o voce a rostit: DOLIU! ! ! ! Apoi, dintr-o data s-a luminat iar in fata a aparut casa bunicului ei."Aceasta, nu a spus la nimeni despre vedenia respectiva deoarece a asteptat sa vada daca se intampla ceva cu el pe data de 14 August. In urmatoarea seara de 13 August, nepoata a mai avut inca o vedenie:

 " A vazut un sul de material asezat pe un suport. Apoi acel material a fost tras si s-a format o carare alba. Dupa aceea a vazut o apa foarte curata unde misunau tot felul de vietati. Apoi, in partea dreapta a aparut o gradinã foarte frumoasa cu tot felul de copaci, palmieri."

 In acel sfarsit de saptamana, Petru Bobu s-a simtit si mai rau, iar in data de 16 August 2020, l-a chemat pe fiul sau Liviu si i-a zis ca doreste sa mearga la operatie pentru ca nu mai poate.

  In data de 18 August 2020, copiii lui, Emil si Liviu au mers cu el la Bethesda, Spitalul din Suceava. Acolo a urmat o alta consultatie. Doctorul respectiv i-a dat un tratament pentru prostata astfel, el a dorit sa intrerupa pentru cateva zile tratamentul pentru inima de la care se simtea atat de rau. In urmatoarele zile s-a simtit chiar mai bine iar oricand era intrebat ce face, el raspundea: "Slava Domnului sunt mai bine!" sau "Multumesc Domnului, sunt bine!"

  Intr-o seara dupa consultatia de la Bethesda, Petru Bobu a avut urmatorul vis:

" Se facea ca avea o casa însã niste hoti au venit si au distrus-o. Atunci a întrebat, ce facem, unde dormim la noapte? Si tot el a raspuns, asternem ceva pe jos si ne culcam."

A doua zi, a istorisit visul sotiei lui, Rodica.

Aceasta si-a dat seama de insemnatatea visului si a inteles ca, casa lui trupeasca urma sa se desfaca.

  In ziua de 30 August 2020, Petru Bobu s-a impartasit pentru ultima data cu Trupul si Sangele Domnului in Biserica Penticostala Betleem Bivolarie.

Din cauza ca nu a mai urmat tratamentul, boala a evoluat încet spre rau, chiar daca el simtea ca e mai bine. Apoi, tot el a hotarat sa ia o parte din tratamentul prescris de la Spitalul Municipal din Radauti.

  Marti, 08 Septembrie 2020 a fost ultima seara cand a mancat putin, dar cu pofta. Si tot in aceeasi zi a reluat o parte din tratamentul pe care l-a intrerupt cu aproximativ doua saptamani si ceva in urma, tratament de la care s-a simtit foarte rau.

  In noaptea de 09 Septembrie 2020, nepoata sa a avut alte doua vedenii cu privire la el:

"Pe cer zburau un fel de avionase foarte mici. Intre timp cerul s-a intunecat a furtuna. Apoi a aparut o mana alba care a trasat o linie pe cer cu o chestie rosie. . apoi acea mana a numarat folosind degetele(nu a reusit sa vada pana la cat a numarat dar si-a dat seama ca ar fi putut sa fie maxim 5, pentru ca o mana are 5 degete ). . pe urmã a aparut tot in acea mana alba o foarfeca care a taiat."

A doua vedenie: "Era o noapte linistita iar pe cer a vazut ca doua aripi de Inger care se aflau una langã cealalta iar in mijlocul lor era un copilas. Apoi, acele aripi s-au transformat intr-o carte foarte mare si groasa, avand coperti la fel, foarte groase. . si dintr-o data acea carte care arata de foarte multi ani si având toate foile scrise, a fost inchisa si in urma inchizaturii s-a auzit un ecou."

  In ziua de 09 Septembrie 2020, Petru Bobu a spus ca nu a reusit sa doarma toata noaptea fiindu-i extrem de rau. Chiar de dimineata a vrut dus la spital, apoi s-a hotarat sa cheme pe fratii din Biserica Penticostala Betleem Bivolarie sa ii faca ungerea. Dupa ce a marturisit ca inima ii este libera si nu il condamna cu nimic, fratele Petrica Boghean impreuna cu fratele Nelu Bostiog, i-au facut ungerea cu untdelemn in Numele Domnului.

  In ziua de 10 Septembrie 2020, Bobu Petru a spus din nou ca doreste sa mearga la spital. Apoi, in jurul orei 13:00 a fost preluat de ambulanta si dus de urgenta la Spitalul Municipal din Radauti, acesta fiind aproape inconstient. Ajuns acolo, fiul sau Liviu a fost prezent, vazand cum tatal lui a fost conectat la aparate si dus spre sectia de Cardiologie. Spre seara, acesta si-a sunat sotia spunandu-i ca se simte mai bine.

  In ziua de 11 Septembrie 2020 a sunat din nou la fiul sau Liviu spunându-i ce anume sa ii duca la spital, vocea fiindu-i inca slaba. Apoi, spre seara si-a sunat din nou sotia intreband-o cu cat i-a urcat pensia.

  Însã in ziua de 12 Septembrie 2020, nu a mai putut vorbi la telefon. Reusea sa isi sune sotia, pe copii - la fel, reusea sa raspunda la telefon, dar nu a mai reusit decat sa spunã: "A, aa". Imediat dupa aceasta, directorul spitalului care s-a si ocupat de el la sectia de Cardiologie ne-a instiintat ca Petru Bobu a fost confirmat cu Covid-19. Evident, cei din familie nu au crezut aceasta, si chiar au stat putin cu stres gandindu-se ca sunt sanse mari ca el sa fie trecut la cei infectati cu Covid-19. In aceeasi zi, mai dupa masa, fiul sau Liviu, fiind echipat corespunzator, a intrat la tatal lui in spital. L-a intrebat daca doreste sa vina acasa, si el a spus: "Da, du-ma acasa!" Astfel, in ziua de 12 August 2020, orele 18:30, Petru Bobu a ajuns din nou acasa, fiind inconjurat cu dragoste de sotie, copii, nepoti si stranepoti si fiind pus in perfuzii.

In aceeasi seara, acesta a relatat cum in noaptea de Vineri spre Sambata, 11 spre 12 Septembrie, a vazut moartea cu ochii. Din relatarile sale cei din familie au inteles ca Satan s-a luptat toata noaptea ca sa ii ia viata pentru ca sa nu se implineasca lucrarile Domnului si in acelasi timp sa fie dus, vorba lui, ca "un spanzurat" la groapa. Apoi, a marturisit ca spre dimineata, cand era gata, gata sa moara,

Cineva imbracat in alb a venit cu mai multe bidoane de lapte si L-a hranit cu lingurita. Astfel, a ramas in viata.

Urmatoarea noapte a fost vegheat de catre copii si nepoti, ajutandu-l cu tot ce a avut nevoie, iar el binecuvantandu-i pe fiecare in parte. Eram constienti ca nu il vom mai avea prea mult timp printre noi, dar ceea ce ne-a durut cel mai mult, era faptul ca nu il puteam inmormanta crestineste. Astfel fiecare dintre noi l-a implorat pe Dumnezeu sa intervina si sa faca dreptate copiilor Sai. Omeneste, nu se mai putea face absolut nimic. Era trecut pe lista celor infectati cu Covid-19 si punct.

  A urmat si ziua de 13 Septembrie 2020. O zi fara speranta pentru familia Bobu. Ne aducem aminte ca singura si ultima pofta de "mancare" pe care i-a cert-o trupul, a fost cateva guri de cappuccino. In acea zi, a zis cãtre o nepoata: "Am slabit, tare am slabit". Apoi a luat mana sotiei sale, a pus-o la pieptul lui si i-a zis ca tare a necajit-o. . dupa aceea, s-a rugat:

"Doamne, ia-ma, ia-ma, ia-ma!" Nu dupa mult timp, patul lui fiind langã geam, a incercat cu o singura mana sa il deschida spunând ceva, apoi a zis ca nu poate." Iar ultimul lui cuvânt rostit a fost: "Randuiala!" Toate acestea petrecandu-se pana in ora amiezii.

De la ora 12:00 a dormit adanc, respiratia lui fiind din ce in ce mai rara. Apoi, la ora 14:00 fara cateva minute a inchis ochii pentru totdeauna si astfel a plecat la cele vesnice.

Nepoata sa care a avut instiintarile din partea Domnului si care a auzit acea soapta cu numarul "14", a fost prima care l-a vazut stins din viata. Si chiar in acel moment, in mintea ei s-a nascut un gand de indoiala: "Astãzi este 13 Septembrie, bunicul a murit confirmat de Covid-19, astãzi v-a fi inmormantat si soapta pe care am auzit-o atatea zile la rand, nu s-a adeverit!"

 Însã Dumnezeu ceea ce a vorbit, El a si împlinit, chiar daca a trebuit "sa calce" peste legile omenesti.

 Fiul sau Liviu a sunat la medicul de familie, si aceasta i-a spus ca a fost anuntata cu o zi inainte ca Bobu Petru este confirmat cu Covid-19 iar in ziua in care va murii, sa nu-i elibereze certificatul de deces. Familia trebuia sa astepte sa vina Dsp-ul si Medicina Legala, pentru ca doar ei aveau acest drept, in situatia prezentata. In urmatoarele minute, Liviu a fost sunat de catre un domn politist, spunandu-i ca trebuie sa sune la ambulanta, pentru a-l lua pe tatal sau si astfel sa fie sigilat conform procedurilor. Asa a rânduit Bunul Dumnezeu, ca Liviu nu a sunat in momentul acela la ambulanta, iar la orele 17:00, acesta a fost sunat din nou de catre acelasi politist, spunandu-i ca cei de la Dsp, au eliberat o lege prin care familia are dreptul sa pregateasca decedatul dar urmatoarea zi sa fie ingropat.

Astfel, Dumnezeu a implinit ceea ce a vestit. Au trecut exact 5 zile de la vedenia cu mana care a numarat si care apoi a taiat (09 Septembrie 2020) si pana la ziua in care fratele Bobu Petru si-a sfarsit alergarea pe acest pamant (13 Septembrie 2020).

  Iar ziua de "14 Septembrie 2020", a fost programata cu mult timp inainte de catre Dumnezeu pentru serviciul de inmormantare a fratelui Petru Bobu.

 In ziua respectiva, pe langã toate cuvintele frumoase care s-au rostit, nepotul sau, Adrian Bobu, a spus:

 "Bobu Petru s-a născut pe data de 23 aprilie 1932, părinții fiind Nistor și Ioana.

 A fost al cincilea copil din familie, frații lui fiind Vasile, George, Nicu și Iliuca.

 În jurul vârstei de 13-14 ani, într-o seară, când ceilalți din casă dormeau, a auzit o voce strigandu-l: Petre, Petre. Din acel moment a înțeles că Domnul îl cheamă la pocăință.

 La vârsta de 24 de ani, în ianuarie 1956 s-a căsătorit cu Rodica Cardei și Împreună au avut 5 copii:

Virgil, Doina, Emil, Liviu și Marinel.

 În viața sa, Dumnezeu a îngăduit să treacă și prin cuptor, atunci când primul copil Virgil și ultimul copil Marinel, au fost chemați acasă la Domnul.

 Pe lângă cuptor a avut parte și de binecuvântări. Din partea celor 3 copii (Doina, Emil și Liviu) a avut ca moștenire 12 nepoți și 16 strănepoți.

 În timpul vieții a slujit pe Domnul în biserica penticostală din Vicovu de Sus, prin cântare, având o chemare specială în a dirija corul.

 Pe data de 13 septembrie 2020, Domnul a hotărât că alergarea lui pe acest pământ s-a încheiat și că este momentul plecării sale acasă.

 În aceste momente se potrivesc cuvintele Apostolului Pavel din 2 Timotei 4:7-8 -

M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credinţa.

De acum mă aşteaptă cununa neprihănirii, pe care mi-o va da în „ziua aceea” Domnul, Judecătorul cel drept. Şi nu numai mie, ci şi tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui.

 Harul Domnului nostru Isus Hristos să fie cu voi cu toţi! Amin."

  Apoi in data de 25 Septembrie 2020, nepoata acestuia, a zis in mintea sa: "Oare o sa aibe careva un vis mai insemnat despre bunicul ei, Petru Bobu?"

 "Si atunci, inaintea ochilor ei a aparut o casa atat de frumoasa... era proiectata in spatiu, peretii ei fiind parca din bucati de cer si in partea din fata erau asezate doua geamuri(stânga si dreapta) iar intre ele se incadra o usa, acestea fiind de dimensiuni foarte mari, si având culoarea de un alb stralucitor. Usa casei i-a atras privirile deoarece, era asa de groasa incat iesea in-afara peretului (casei)cu cativa cm. Apoi acele ferestre din fata casei s-au deschis amandoua de-odata. . A crezut ca o sa apara bunicul ei, dar vedenia s-a incheiat."

  Apoi, in aceeasi noapte a avut un vis in care "Petru Bobu s-a intors acasa dintr-o calatorie lunga. . A intrat in casa, dar nu pe usa. . pur si simplu a intrat in casã. Noi cei din familie l-am observat si am intrat in casa dupa el si stateam la usa camerei lui si plangeam. Dar el era asezat pe patul lui, sprijinit de perna (statea in sezut) si s-a uitat la noi. Apoi ne-a zis bland dar in acelasi timp parca ne-a si mustrat: "Pentru ce ma plangeti?" Iar visul s-a incheiat.

In noaptea de 26 Octombrie 2020, nepoata lui a avut încã un vis.

"Se facea ca, casa unde a locuit fratele Petru Bobu era in renovare, lucrand in ea doi meseriasi. In timp ce lucrau, nepoata lui le povestea cum Dumnezeu vorbeste cu DA si AMIN si in aceste zile.

Si in timp ce vorbea, usa casei se deschise iar in fata ei a apãrut bunicul ei, Petru Bobu, tânãr si totodata radiind de bucurie. A zambit la ea si i-a multumit pentru tot. Apoi, a intrat in bucataria sa, si-a luat ceva de acolo si a vrut sa plece. Atunci, in vis, nepoata sa l-a întrebat:

Dar unde mergi iarasi asa de repede? Si el a ridicat un deget si i-a zis: Ma duc la Domnul Isus! Si a iesit din casã.

In curtea casei se afla sotia sa, copiii, nepotii, stranepotii. . dupã ce a mers pe langã fiecare din ei, a iesit pe poartã si a plecat."

  Doresc sa inchei cu poezia:

"In amintirea celui care a fost Bobu Petru!"

 

Astãzi, firul vietii pe-acest pãmânt,

S-a incheiat la porunca Celui Sfânt!

Pentru cel ce-a fost odata,

PETRU BOBU, un sot si-un tata.

 

Optzeci si opt de ani el a luptat,

Si cu drag credinta a imbratisat.

Pe Domnul, ne-ncetat el L-a slujit,

Iar Dumnezeu, de toate s-a ingrijit.

 

Cãci intr-o seara pe-nserat,

Chiar Dumnezeu, El, L-a strigat.

Si astfel mantuire a primit,

Atunci cand el s-a pocait.

 

Petre! Petre! In noapte auzii,

Fiind infricosat, pe nimeni nu zarii.

Dar. . a inteles acea chemare,

Si a primit in dar IERTARE!

 

Desi pãrintii nu l-au inteles,

El purta pe buze un singur crez.

Si-a trait doar prin credinta,

Iar astãzi a sfarsit in biruinta.

 

In toate fost-a devotat,

Iar Domnul, El, i-a incredintat,

Din cerul sfânt - mãret talant,

Pentru el fiind important.

 

A fost in slujba Domnului,

Chiar si la indemana corului.

El având un scop in viata,

Oferind in dar povata.

 

Dar. . a trecut si prin cuptor

Atunci cand primul lui fecior,

A plecat in cer la Tata,

Si goala le-a ramas covata.

 

Peste ani din nou incercarea,

A zdrobit cu greu cararea.

Cand NELUCU - micul trandafir,

Fost-a condus la cimitir.

 

Acum paseste pe strazi de aur

Si canta cu cei rascumparati!

In cer primit-a un tezaur,

Chiar pentru anii zbuciumati.

 

Acum el poarta si o cununa,

Cu CINCI stele, scrise candva. .

Ce-s contopite impreuna

Si stralucesc pe fruntea sa.

 

Acolo-n cer e SARBATOARE,

Cãci REINTALNIREA-i o splendoare!

Iar noi cei jos de pe pãmânt,

Sa ne luptam pan la mormânt.

 

Ca sa ajungem toti ACASA,

ISUS MIRE - NOI MIREASA!

Vino Doamne Mai curând,

Strigã sfintii pe pãmânt!

 

                                                     AMIN!

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 386
  • Export PDF: 1
  • Gramatical incorect
  • Fără diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni