John Williams – L-au mâncat pentru că a predicat Evanghelia!
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de RepalovVeaceslav in 23/05/2019
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

John Williams a fost în anii 30 al secolului XIX, cel mai vestit misionar britanic. Asociația misionarilor din Londra l-a trimis în anul 1816, în Oceania, unde el i-a adus la creștinism pe aborigenii de pe insulele Polynesia. Anul 1839 este ultimul an din slujirea lui ca misionar. Călătorind de pe o insulă pe alta în Oceanul Pacific, scopul lui era, ca să aducă locuitorii la creștinism, el, împreună cu tovarășul său de slujbă John Harrison au ajuns pe insula Erromango (Republica Vanuatu - țară insulară situată în Oceania), locuitorii ei, nu au dorit să asculte predicatorii, și i-au atacat. Williams și Harris au fost omorâți, iar apoi după obiceiul local, au fost mâncați de aborigeni.

 

Nu așa demult, stră-stră-nepotul lui Williams, Charles Milner-Williams a venit pe insulă, împreună cu 17 rude, pentru ca în mod oficial, localnicii să-și ceară iertare de la rude, din cauza că i-au atacat strămoșul, iar apoi au sărbătorit încă un an, al aniversării morții lui.

 

În timpul ceremoniei de doliu, localnicii s-au închinat înaintea oaspeților, și le-au străns mâna, demostrând că s-au curățit de faptele rele, care se făceau foarte mulți ani în urmă. Tribul de aborigeni și-au cerut iertare în mod oficial, de la neamul lui John Williams, care a fost mâncat de aborigeni, aproape 2 secole în urmă. Britanicii au primit cererea de iertare a aborigenilor de pe insulă.

 

Iisus Hristos a zis: „... dar oricine îşi va pierde viaţa din pricina Mea şi din pricina Evangheliei o va mântui (o va salva).” (Marcu 8:35) Declarația aceasta a Lui Hristos ne pune în față o întrebare: cum noi putem să credem în aceea, că avem dreptul să ne trăim viața în plăceri și în lux? Cum putem să tolerăm materialismul, egoismul, și răceala inimilor noastre?

 

Evanghelia ne spune: „Duceți-vă,” dar clădirea bisericii noastre ne spune „Rămâneți.” Evanghelia ne spune: „Căutați ceea ce este pierdut,” iar bisericile noastre ne spun: „Cei pierduți să găsească biserica.” - Howard Snyder «Problema blănurilor»

 

Cuvântul Lui Hristos, din nou și din nou ne îndeamnă la lepădarea de sine, la supunerea față de El, la suferințe, și la jertfire pentru El și pentru Evanghelie!

 

Propovăduiește Evanghelia, chiar dacă te amenință că te vor mânca!

 

John Williams – L-au mâncat pentru că a predicat Evanghelia!

 

 

Traducere: Repalov Veaceslav

 

Cei mai mulți speră să mănânce din Evanghelie -adică să trăiască din ea-nu să fie mâncați din pricina ei.....
Adăugat în 24/05/2019 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 866
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni