Arma secreta a lui David
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de Iertare77 in 07/10/2013
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 2 voturi

Arma secreta a lui David

 
Toata lumea a auzit de povestea lui David si Goliat. David, un tanar evreu care cu o prastie si o piatra a biruit un adversar din cauza caruia tremura toata armata regelui Saul. 

Insa cum a fost posibil? Noroc chior? Eu nu cred asta.Daca urmarim istoria lui David, in Cartea 1 Samuel, putem vedea un David modest, care pastorea turmele tatalui sau. El petrecea probabil saptamani intregi, in pustietatea Iudeii din acea vreme. Ce facea el in tot acest timp? Citind Cartea Psalmilor, putem sa vedem ca el petrecea foarte mult timp in lauda si inchinare in fata Domnului. Incercati sa va imaginati, o noapte in care David era singur printr-o pustietate. Ce putea face el? Contempla stelele cerului, medita la viata lui, se ruga lui Dumnezeu. Facand aceste lucruri ( rugaciune, lauda, inchinare in duh si adevar ) in mod sistematic el a ajuns la o legatura personala cu Dumnezeul sau. Si astfel ajungem la noul David, cel care porneste cu o piatra si o prastie impotriva unui urias, din cauza caruia tremura o armata de mii de oameni. Acel om il batjocorea pe Dumnezeul lui Israel, Dumnezeul lui David si Dumnezeul nostru. Eu cred ca David ( asemenea lui Elisei mai tarziu 2 Imparati 6.15-17) vedea ceva ce toti oamenii din jurul lui nu vedeau. Mana lui Dumnezeu asupra tuturor. El nu a avut nici o frica pentru ca stia ca nu el va lupta, ci Domnul va lupta pentru el. 

Cum putem explica altfel, ca o armata de soldati profesionisti tremura in fata unui singur om, iar un pastor, care nici macar nu putea purta armura, nu avea nici o frica?Eu cred ca arma lui David nu a fost piatra si nici prastia, ci timpul lui de partasie cu Dumnezeu. Momentul luptei iti arata cine esti cu adevarat. Victoria de pe campul de lupta a fost obtinuta, de fapt, cu mult timp inainte in rugaciune. Cred ca asta este una dintre lectiile principale pe care le putem invata din aceasta istorie. Arma secreta a noastra in lupta cu necazurile din aceasta lume este timpul nostru de rugaciune, inchisi in odaita noastra. Lauda-l pe Dumnezeu, chiar si atunci cand toate lucrurile din viata ta merg prost. Multumeste-I chiar daca viata ta pare a fi un dezastru. Facand asta in mod regulat, vei ajunge si tu la fel ca David, un biruitor si nu un invins. 
Amin, să avem o legătură sfântă, personală cu Domnul și vom fi biruitori!
Adăugat în 08/10/2013 de loredanam
Doamne ajuta-ne sa strigam catre Tine nu doar cind trecem prin necazuri dar si atunci cind ne merge bine, ca David care Te-a cunoscut din frageda copilarie. - "Dar aceia din popor care vor cunoaşte pe Dumnezeul lor vor rămâne tari şi vor face mari isprăvi." - Daniel 11:32
Adăugat în 19/10/2013 de petruski
Statistici
  • Vizualizări: 1401
  • Export PDF: 1
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
Opțiuni