Moartea clinică a lui Vladimir Efremov
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Experiente cu Dumnezeu
Resursa adaugata de Softy in 20/04/2018
    12345678910 0/10 X

"E cat se poate de posibil ca dupa limitele perceptiei a simturilor noastre exista lumi despre care nici nu banuim."

                                                                   Albert Einstein

 

Inginerul sef al biroului de constructie si cercetare Impuls, Vladimir Efremov a murit spontan.

L-a apucat tusea, s-a lasat pe canapea si nu mai dadea nici un semn de viata.

Rudele la inceput n-au inteles ca s-a intamplat ceva groaznic, gandindu-se ca s-a asezat sa se odihneasca

Natalia a reactionat prima. A atins umarul fratelui:

-Volodea, ce-i cu tine?

Efremov s-a lasat pe o coasta. Natalia a incercat sa-i ia pulsul. Inima nu-i batea Ea a inceput sa-i faca respiratie artificiala, dar fratele nu respira.

Natalia, medic de profesie, stia ca sansele de salvare se micsoreaza cu fiecare minut

Incerca sa-i porneasca inima, masandu-i pieptul. Se termina al 8-lea minut, cand palma ei a simtit o batae slaba. Inima s-a pornit

Vladimir Grigorievici a inceput sa respire singur.

- Esti viu!   l-a imbratisat sora, - Ne-am gandit  ca ai murit. Ca e sfarsitul.

- Sfarsit nu-i. a soptit Vladimir Grigorievici. Si Acolo-i viata. Dar alta. Mai buna

Vladimur Grigorievici si-a notat cele traite in timpul mortii clinice in cele mai mici amanunte. Marturiile lui sunt fara pret.

Este primul studiu al vieþii de dupã moarte, efectuat de un savant, care a suferit moartea clinica.

Observarile sale Vladimir Grigorievici le-a publicat in «Revista tehnico- stiintifica a Universitatii de Stat din Sanct-Peterburg» si apoi a povestit despre ele  congresului stiintific.

Raportul lui despre viata de Apoi a devenit sensatie.

Sa nascocesti toate acestea e imposibil  - a declarat savantul Anatolii Smirnov, seful Clubului international al savantilor.

 

TRECEREA

Reputatia lui Vladimir  Efremov e desavarsita.

E un mare specialist in domeniul inteligentei artificiale, multa vreme a muncit in Biroul de constructii si cercetare «Impuls».

A luat parte la lansarea lui Iurie Gagarin, a participat la elaborarea sistemelor moderne de rachete.   De 4 ori colectivului sau i s-a decernat Premiul de Stat.

Pana la moartea mea clinica ma credeam ateist absolut, -- povesteste Vladimir Grigorievici. Credeam numai faptelor.

Toate rationamentele despre viata de Apoi le socoteam naucire religioasa. La moarte atunci nu ma gandeam.

Eram foarte ocupat la serviciu, treburi erau cat pentru 10 vieti.    Nu aveam timp sa ma tratez, inima ma supara, bronsita cronica, alte boli.

La 12 martie in casa surorii Natalia am avut un acces de tusa. Am simtit ca ma sufoc. Plamanii nu ma ascultau, incercam sa respir--  si nu puteam.

Corpul a devenit moale, inima s-a oprit. Din plamani cu horcait si spuma a esit ultimul aer. In creer mi-a fulgerat gandul ca e ultima secunda a vietii mele.

Dar constiinta nu m-a parasit. Deodata a aparut o senzatie de usurare. Nu ma mai durea nimicnici gatul, nici inima, nici stomacul.

Asa de confortabil ma simteam numai in copilarie. Nu-mi simteam corpul si nu-l vedeam. Dar cu mine erau toate simturile  si amintirile.

Zburam undeva intr-un tub gigantic. Senzatiile de zbor imi erau cunoscuteceva asemanator se intampla in vis.

In gand am incercat sa micsorez zborul, sa schimb directia. Am reusit! Groaza si teama nu simteam.

Numai fericire. Am incercat sa analizez evenimentul. Concluziile au aparut imediat. Lumea, in care am nimerit, exista.

Eu gandesc, prin urmare exist. Si gandirea mea stapaneste proprietatea de a  analiza cauzele, deoarece ea, gandirea, poate schimba directia si viteza zborului meu.

 

TUNELUL

Totul era proaspat, luminos si interesant, -- isi continua povestirea

Vladimir Grigorievici. Constiinta mea lucra absolut altfel.

Ea cuprindea totul in acelasi timp-- pentru ea nu exista nici timp, nici distanta. Eu contemplam lumea inconjuratoare. Ea parca era intr-un tub.

 Nu vedeam soarele, peste tot era o lumina uniforma, nu erau umbre. Pe peretii tubului se vad niste structuri neomogene, care amintesc de un relief. Era imposibil  sa determini unde-i sus si unde-i jos.

Am incercat sa memorizez locul, deasupra carui zburam. Acesta amintea de niste munti.

Landsaftul se memora usor. Volumul memoriei mele era infinit. Am incercat sa ma intorc in locul, deasupra caruia deja zburasem. Am reusit! Aceasta semana cu o teleportare.

 

TELEVIZORUL

Mi-a venit un gand nastrusnic, -- isi continua povestirea Efremov. Pana la ce nivel pot influenta lumea inconjuratoare? Si nu s-ar putea  oare sa ma intorc in trecutul vietii mele?

Mi-am imaginat in gand televizorul vechi si defect din apartamentul meu. Si l-am vazut indata din toate partile

 Stiam totul despre el: cum si unde a fost asamblat; stiam, unde a fost dobandit minereul, din care a fost topit metalul, folosit la constructia lui; stiam ce muncitor a topit metalul, stiam ca-i casatorit si ca are probleme cu soacra.

Vedeam in intregime totul ce-i legat de acest televizor, constientizand orice amanunt. Si stiam exact ce piesa e defecta, mai tarziu am schimbat tranzistorul T-350 si televizorul a inceput sa functioneze.

Aveam sentimentul atotputernicei gandului. Biroul nostru de constructie si proiectare de doi ani lucra la rezolvarea unei probleme deosebit de complexe legata de rachetele de croaziera

Dintr-o data imaginandu-mi aceasta racheta, am vazut problema in ansamblu si rezolvarea problemei s-a ivit de la sine.

 

DUMNEZEU

Intelegerea ca el nu-i singur in lumea de Apoi s-a ivit treptat.

Interactiunea cu mediul  treptat isi perdea caracterul universal. -- povesteste Vladimir Grigorievici. La Intrebarea formulata in constiinta mea aparea raspunsul.

La inceput  raspunsurile se percepeau ca un rezultat firesc al reflectiilor. Cunostintele dobandite in tub  le-au depasit  pe cele din  timpul vietii.

Am constientizat ca sunt condus de Cineva omniprezent. Si El avea posibilitati nelimitate. Atotputernic si plin de dragoste, acest Subiect invizibil facea totul ca sa nu ma sperie.

Am inteles ca anume El imi arata faptele si problemele si legatura dintre  cauza si efect. Eu nu L-am vazut, dar L-am simtit puternic. Si stiam ca acesta-i Dumnezeu.

Deodata am observat ca ceva ma  deranjeaza. Ma scoteau afara, ca pe un morcov din pamant. Nu vroiam sa ma intorc, totul era asa de bine.

Totul a  inceput sa licareasca si eu mi-am vazut sora. Era ingrozita, dar eu straluceam de fericire.

 

COMPARATIA

Efremov in lucrarile sale stiintifice a descris lumea de Apoi cu ajutorul termenilor din matematica

si fizica. In acest articol noi am hotarat sa evitam definitiile si formulele complicate.

Vladimir Grigorievici, cu ce se poate compara lumea, in care ati nimerit dupa moartea clinica?

Orice comparatie va fi incorecta. Procesele Acolo nu decurg liniar ca la noi, ele nu-s intinse in Timp. Ele merg in acelas Timp si in toate directiile

Obiectele in lumea cealalta sunt reprezentate ca blocuri informationale, continutul carora determina aflarea lor in spatiu si proprietatile lor.

Totul se gaseste intr-o legatura reciproca.   Obiectele si proprietatile constau intr-o structura informativa globala, in care totul decurge dupa legile Lui Dumnezeu.

 

Dumnezeu.

E in puterea  Lui aparitia, schimbarea sau inlaturarea oricaror obiecte, proprietati, procese si a mersului Timpului.

Cat sunt de libere Acolo faptele, constiinta si sufletul omului?

Omul ca izvor de cunostinte  poate influenta asupra obiectelor in sfera lui accesibila.

La vointa mea se schimba relieful tubului, apareau obiecte pamantene.

Seamana cu filmele «Solaris» si «Matricea».

Si cu un Joc gigantic de calculator. Dar ambele lumi, a noastra si cea de Apoi sunt reale. Ele  interactioneaza, macar ca sunt izolate si formeaza in totalitate cu Dumnezeu un sistem de ansamblu intelectual.

Lumea noastra e mai simpla pentru intelegere, ea are o baza constanta, care asigura statornicia legilor naturii, elementul  de legatura fiind Timpul.

In lumea de Apoi constante ori nu-s ori sunt cu mult mai putine, decat in lumea noastra  si ele pot sa se schimbe.

Baza constructiei lumii de Apoi  o constitue un univers informational, care contine totalitatea proprietatilor cunoscute si necunoscute ale obiectelor materiale in lipsa totala a obiectelor insasi, deoarece pe pamant aceasta se intampla in conditiile modelarii pe calculator

Eu am inteles: omul vede Acolo ceea ce vrea sa vada, deoarece descrierele lumii de Apoi de catre oamenii, care au trait  moartea clinica difera una de alta. Evlaviosul vede raiul, pacatosul vede iadul.

Pentru mine moartea era o bucurie de nedescris, incomparabila cu cea de pe pamant. Chiar si dragostea de femeie in coparatie cu cele traite Acolo e nimic.

 

BIBLIA

Vladimir Efremov a citit Sfanta Scriptura dupa "invierea" lui. In ea a gasit o confirmare experientei lui dupa moarte  si a reflectiilor lui despre esenta informationala a lumii.

In Evanghelia de la Ioan se spune: »La inceput a fost Cuvintul, si Cuvintul era cu Dumnezeu, si Cuvintul era Dumnezeu. El era cu Dumnezeu

Oare nu-i aceasta o aluzie ca in Scriptura Cuvintul prezinta o esenta informationala globala, care cuprinde in sine un continut atotcuprinzator.

Aceasta experienta  Efremov a aplicat-o in practica. Cheea rezolvarii  multor probleme  din viata,   a adus-o de Acolo.

Gandirea  oamenilor are proprietatea cauzalitatii, spune Efremov. Dar sunt putini care isi dau seama de acest lucru.

Ca sa nu-ti faci rau tie si altora trebuie urmate normele religioase ale vietii. Legile Lui Dumnezeu repezinta tehnica securitatii omenirii.

Moartea pentru mine acum nu-i groaznica. Eu stiu ca ea e usa in alta lume...

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1003
  • Export PDF: 2
  • Gramatical corect
  • Fără diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni