Nelu Pasca
Autor: Anonim  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de pascaioan in 03/03/2016
    12345678910 9.75/10 X
Media 9.75 din 4 voturi

                                 O noapte neobişnuita

      În urma cu mai mulţi ani , într-o  noapte , m-am trezit  cu  dorinta  fierbinte să citesc din Cuvântul Domnului. M-am dus în bucătarie si am început să citesc din cartea Iov . Citirea aceasta a fost  neobişnuită, deoarece eram impresionat  de un singur lucru: de faptul că  deşi Iov nu avea Biblie , cunostea  multe lucruri despre Dumnezeu.

     După un timp foarte placut de citire a Bibliei, m-am gandit să merg la culcare ca să nu fiu obosit a doua zi la lucru. În timp ce mă îndreptam  spre dormitor, mi-a venit în minte un gând  spus de fratele păstor într-o predică. Fratele  vorbea  în aceea predica ,despre a merge două mile cu cel ce te obligă să mergi cu el o milă si fratele spunea  : ,,a doua milă e mai plăcuta decat prima, că mergem de bunăvoie nu din obligaţie”. Atunci am zis : ,,dacă prima milă a fost atât de plăcută, poate fi ceva mai plăcut de atât?,,  si plin de curiozitate să vad dacă poate fi ceva mai plăcut, m-am întors să-mi continu-i citirea.  De data aceasta, starea mea sufletească s-a schimbat , acum eram revoltat  de faptul  ca , Iov , deşi nu avea Biblie, il cunostea mult mai bine pe Dumnezeu decât noi. Când am ajuns la versetul unde Iov a zis: ,, ştiu ca Rascumparatorul meu este viu…,, supararea pe Iov a ajuns atit de mare ca  am început sa plâng , zicând :,, uita, ca Iov , îl cunostea  pâna şi pe Domnul Isus,, . Dupa un timp  de plâns adânc, mi-am revenit şi m-am întrebat: ce se întâmpla cu mine?  Atunci  o voce interioara mi- a vorbit : ,,Poporul Meu nu cunoaste Cuvântul Meu, că pierde timpul la televizor şi nu cercetează Cuvintul Meu,,.

      A doua zii după acea experienta, am observat că televizorul din camera copiilor, mergea tot timpul cât copii erau în cameră. Am rugat  pe Domnul, să mă ajute să-i fac pe copii să înteleagă, că televizorul e o problemă pentru ei. Nu cred că a trecut mai mult de o zi de la acea rugăciune si amândoua televizoarele din casă s-au stricat. Atunci am ştiut , ca Dumnezeu,  mi-a ascultat rugăciunea  de aceea le-am zis copiilor: „Ştiu că biserica nu interzice televizorul, de aceea ,nici eu nu vă  interzic , dar nici voi să nu mă ,,obligaţi ,,să vă repar televizorul că  nu am încredintarea de la Domnul să vi-l repar. Biblia ne permite, să avem încredintări diferite în lucrurile la care nu am ajuns la aceiaşi părere,, .Copii şi-au reparat televizorul  şi nu-mi amintesc să mai fi avut vre-o discuţie cu ei despre televizor.

   Dupa  câti-va ani  de la ziua în care copii şi-au reparat televizorul , într-o seară  ne-am adunat ,ca familie să vedem ce mai tăiem de pe lista de cheltuieli că nu ne ajungeau bani si unul din copii a zis: Noi de ce mai platim cablu tv, că în casa aceasta nimeni nu se mai uită la televizor. Atunci am înteles că Dumnezeu, mi-a ascultat rugaciunea si ne-a eliberat  de ,,setea ,, după  televizor.

   Nu vreau să fiu înteles  greşit; problema noastra ca şi creştini, nu e televizorul, ci problema noastră e lipsa de interes faţă de cunoaşterea lui Dumnezeu. Eu cred, ca tot ce avem  poate fi folosit în slujba depărtării sau apropierii noastre de Dumnezeu.  Iov, nu a avut  nici Biblie nici televizor, dar  el avea o pozitie  materiala (era cel mai bogat om din zona), sociala (era  cel mai vazut om din zona) si spirituala (era cel mai neprihanit om din zona) buna . El s-a folosit de toate aceste lucruri bune ca să-L cunoasca  pe Dumnezeu. Gasim însa în Biblie pe alti oameni, care s-au folosit de pozitia lor materiala, sociala si spirituala ca să se înstrăineze  de Dumnezeu. Noi crestinii,  avem o pozitie spirituală mult mai buna decât Iov că traim în perioada harului venit prin Domnul Isus Hristos.

  De aceea mă rog ca toţi cei care citesc această mărturie, să înteleagă că harul pe care-l avem e o sabie cu două tăişuri , cei care se folosesc de harul de al cunoaste pe Dumnezeu  pe calea Domnului Isus se  apropie tot mai mult de El şi se departă de pacat . În schimb  cei care la adapostul harului aleargă să cunoasca tot mai mult plăcerile desarte ale lumii  se  înstrăinează  tot mai mult de Dumnezeu   şi se apropie de lume. Deoarece:  ,,…viata vesnică este aceasta: să te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, si pe Isus Hristos, pe care l-ai trimis Tu,, Ioan 17:3.  Amin!

Bravo Nelu ! Slavit sa fie Domnul in tot ceea ce marturisesti !
Adăugat în 03/03/2016 de yo2sgga
Este o mărturie a Harului şi nu a Legii, Domnul fie lăudat!
Adăugat în 22/03/2016 de loredanam
Statistici
  • Vizualizări: 1609
  • Export PDF: 2
  • Favorită: 1
  • Comentarii: 2
  • Gramatical incorect
  • Cu diacritice
  • Conținut incomplet
Opțiuni