Generația de azi…
Autor: Cristi Boariu  |  Album: Diverse  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de BenHur in 06/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 7 voturi
Generația de azi…

Generația de azi are multe lucruri și cele mai multe încep cu “I” (iPhone, iPad, etc). Totul concentrat la persoana întâi*. Generația de azi cuprinde tineri insensibili la păcat, la Evanghelie, la Dumnezeu. Sensibili doar la nou, la tehnologie, la haine.

Acest mod nou de a trăi începe să devină tot mai popular chiar și în adunări. Ești apreciat daca ai stil, daca ai “ceva” ce să arați, dacă zici ceva ce să impresioneze pe cei de lângă tine. „Ești prieten cu noi dacă râzi bine, dacă ești la curent cu ultimele filme apărute și dacă asculți și ceva mai “contemporan””. Ești clasificat după pozele care le pui pe facebook și dupa numărul de like-uri care îl dai pe zi la “afișările” altora.

Tânărul de azi îți spune “nu am timp” la lucrurile folositoare, uitând să menționeze că e de 3 ore “online”, concentrat pe cei câteva sute de “prieteni”. “Repetiția de la cor de miercuri merge și fără mine, eu vin doar duminică seara” (că “se iese la o pizza după).

Generația de azi e grabită. A uitat de mult că în viață sunt momente când e bine să mergi la pas cu un bătrân. Să auzi de la el despre o altfel de generație. O generație care nu știa de “Like”-uri, dar știa să sară în ajutor. Nu virtual, ci „live”!

Generația de azi nu mai citește cărți ci doar “status”-uri. Dacă o carte de 100 de pagini e prea lungă pe lângă un status de o propoziție, vă dati seama ce lungă e Biblia?

Generația de azi stă picior peste picior la predică și speră ca rugăciunea nu va dura mult. Îi lipsesc șervețele pentru că oricum nu are de ce să plângă pe genunchi. Ar vrea binecuvântare în ziua nunții, dar uită că binecuvântarea nu se primește când sms-urile din telefoane poartă amprenta unui cuget pătat.

Generația de azi ar vrea totul aici și acum, dar fără sacrificiu. Generația de azi nu a trecut pe la vreun spital de multă vreme. Și nici nu a văzut copii orfani prea des. Nici poze cu o bătrânică care asteaptă în lacrimi o mână de ajutor.

Generația de azi e generația care mestecă gumă în timpul propriului program de botez. E generația care are mereu pe buze cuvintele “interiorul contează, frate”. E generația care înainte să cânte solo-ul din față, stând în fața oglinzii de acasă își imaginează deja aprecierile pentru rochia/costumul ce tocmai le-a cumpărat și le va prezenta cu ocazia asta.

Generația de azi e generația despre care Domnul Isus spunea: (Luca 18:8) “… Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”

Generația de azi are nevoie de o schimbare radicală. O schimbare care să îi ducă pe tineri pe genunchi, cu ochii în lacrimi. Și de acolo, în picioare, la slujire, dar o slujire în ascultare. O schimbare care să îi facă conștienti că păstrarea unui cuget curat e o luptă deosebit de grea... dar și deosebit de binecuvantată.

Generația de azi are nevoie de trezire. Dar nu o trezire ce se cântă la infinit ci o trezire reală. Acea trezire prin care să se vada că ești din „generația” Mântuitorului și la școală, și la facultate. Trezirea aceasta aduce cu ea un foc și dacă porți acest foc în tine nu te vei rușina de Dumnezeu niciodată. Focul luminează. Iar o lumină a Domnului nu va sta ascunsă, ci va străpunge întunericul păcatului aducând dorința de schimbare în inimile celor din jur.

 "Faci parte din generația de azi? Trăiește altfel și vei fi un model...

 ...pentru generația de azi."

 

Eseu postat și pe blogul personal: Gânduri pentru viața de aici

ca să se poată schimba generația de azi este nevoie de implicarea generației de ieri și cred că implicându-se puternic , fiind stăruitori în toate, mai devreme sau mai târziu generația de azi se va schimba. Ei singuri nu vor reusi fără ajutorul generației de ieri. Domnul să-i binecuvânteye pe tinerii de azi cu multă înțelepciune și nu numai pe ei.
Multă binecuvântare.
Adăugat în 07/09/2012 de 1954adina.9mai
Adevărat. Domnul să reverse har de cercetare și pocăință reală.
Adăugat în 07/09/2012 de Ioanhapca
da asa este...eu fac parte din generatia de azi,si-L urmez pe Domnul,recunosc ca atitea metode a pregatit cel rau pentru a ne desparte de Adevar incit noi nu mai stim ce sa credem ,ne ameteste cu atita libertate si relax cu tehnologie si de toate ca ne face sa uitam de Lucrarea Domnului,dar Slava Domnului ca sunt si tineri Credinciosi...Dar trebuie sa SA NE TREZIM SI SA VEGHEM ...
Adăugat în 02/12/2013 de naty_wer
Statistici
  • Vizualizări: 11564
  • Export PDF: 2
  • Comentarii: 3
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni