Un mod de a rezista
Autor: Ph. Yancey  |  Album: Rugăciunea  |  Tematica: Mărturii
Resursa adaugata de floridinmaracineni in 04/09/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 3 voturi
Un mod de a rezista

   "Am descoperit rugăciunea într-o perioadă de depresie care a durat şase luni. Nimic nu m-a pregătit pentru acea durere copleşitoare. Pentru cineva care nu a trecut prin experienţa depresiei clinice, durerea fizică trebuie să pară ceva foarte ciudat. Într-un anumit sens, nu era nimic în neregulă cu organismul meu. Într-un alt sens, totul era în neregulă. Parcă ar fi trecut peste mine un camion, atât de rău mă simţeam.

   Îmi amintesc cum stăteam întinsă pe podea şi-L imploram pe Dumnezeu să înlăture durerea. Rugăciunile mele se ridicau până la înălţimea ţesăturii covorului. De-abia mă puteam relaţiona la altă fiinţă umană - darmite la Dumnezeu. Îmi petreceam cele mai multe zile în pat ghemuită ca un fetus.

 Îmi era ruşine fiindcă ştiam că durerea mea nu se poate compara cu aceea a unei femei din Sudan care-şi ţine în braţe pruncul flămând sau cu a unei persoane având o boală terminală. Şi totuşi, am descoperit că durerea e durere, indiferent de natura ei. N-o poţi măsura pe o scală şi nici nu poţi estima gradul în care îşi "merită" numele de durere.

 Aveam şi momente rare de alinare a durerii, ca nişte mici pete de culoare în tot acel cenuşiu. Într-o seară, am mers la frigider să-mi iau o portocală şi, dintr-o dată, stând acolo, în lumina aceea stranie care se revărsa prin uşa deschisă a frigiderului, am simţit pace în suflet. Durerea trecuse. A doua zi eram din nou în pat, încolăcită ca un fetus. În unele duminici dădeam o fugă până la biserică, strecurându-mă pe rândul din spate, stăteam cu ochii închişi şi ascultam, apoi mă furişam iar afară înainte să mă observe cineva. De obicei, senzaţia de alinare se estompa până luni, şi începeam să-mi pierd încrederea în orice ameliorare, ştiind că e ceva de scurtă durată.

   Am intrat pe site-urile care vorbeau despre sinucidere ca să văd dacă alţi oameni trecuseră prin experienţe similare. Acum înţeleg de ce-şi curmă oamenii  zilele: sinuciderea este singura cale de a pune capăt durerii. "Doamne, n-o lăsa pe Jakie să se sinucidă", se ruga soţul meu. "Fă să vadă că Tu încă o mai iubeşti." Mie, rugăciunea aceea mi se părea cea mai îndepărtată dintre toate. Eu repetam mereu cuvintele: "Doamne, ajută-mă să văd că mă iubeşti", dar mi se părea tot atât de imposibil ca şi aceea de a câştiga la loterie.

   Deşi n-am observat la acea vreme, acum când privesc în urmă, văd cum Dumnezeu a răspuns rugăciunilor noastre. Sora mea a venit de îndată cu primul avion şi a stat cu mine o săptămână întreagă. Stătea lângă patul meu, uneori cântând încetişor imnuri, alteori rugându-se fără cuvinte, uneori doar periindu-mi părul.

   "Jackie, ce vezi când priveşti în oglindă?" mă întreba ea "Nimicnicie, o epavă, un mare zero spiritual!, îi răspundeam. "Jakie, să-ţi spun eu ce vede Dumnezeu. Ei bine, El te adoră." N-am simţit dragostea lui Dumnezeu în mod direct, dar cu timpul, am simţit-o prin ea.

   Tind să cred că şi terapeutul meu a fost tot un răspuns la rugăciune, ca să nu mai vorbesc de tratamentul medicamentos pe care mi l-a prescris. Dumnezeu lucrează prin oameni ca să aducă vindecarea Lui. O dată pe săptămână primeam o carte poştală de la cineva care îmi scria un citat din Biblie şi mai adăuga un rând: "Ne rugăm pentru tine." Nici în ziua de azi nu ştiu cine mi-a trimis acele cărţi poştale, dar fiecare verset era exact ce aveam nevoie în ziua respectivă.

   Am ieşit din depresie, dar am fost schimbată pentru totdeauna. M-am lecuit de orice înfumurare, de sentimentul că mă pot descurca de una singură. Mă văd acum ca şi cum aş avea o dizabilitate spirituală - trebuie să mă bazez pe Dumnezeu zi de zi, de dimineaţa până seara. Nu mă pot bizui pe mine, pentru că am constatat că nu mă pot ridica la înălţimea aşteptărilor mele. Am văzut multă vreme în rugăciune o cale de a-L determina pe Dumnezeu să facă ce vreau eu. Acum văd în ea modul meu de a participa la ceea ce lucrează Dumnezeu, şi de a rezista pur şi simplu."

Dumnezeu să ne ajute pe toţi. Este urâtă depresia, te face să suferi un fel de suferinţă ce nu o poţi descrie, nici măcar tu nu o înţelegi cum trebuie, dar eu zic; mai bine să mă simt slabă, neputincioasă, ca un om dizabil şi să mă bazez pe Dumnezeu, să fiu dependentă de El în fiecare clipă, să mă sprijin pe El în orice acţiune, să Îl aştept în fiecare clipă, să nu pot începe o lucrare până nu primesc încuviinţarea Lui, decât să fac ceva din propie iniţiativă. Domnul să ne fie scut şi pavăză, El să ne fie îndrumător, El să ne conducă, să ne vorbească, să ne înveţe, să fie lângă noi mereu şi să nu ne lase singuri niciodată. Să aculte rugăciunile noastre şi să primească mulţumirile şi recunoştinţa noastră.
Fii binecuvântată.
Adăugat în 04/09/2012 de 1954adina.9mai
Depresia, este strigatul sufletului dupa ceva!Este cea mai moderna boala sociala ,sufleteasca, neinteleasa nici de cine trateaza si nici de cel tratat, este ciuperca omenirii acestui veac in mod special. Depresia, este manifestarea sufleteasca reala a celui care este contaminat. Ea, nu poate fi tratata decit individual ,caci se refera individual. Singurul, care ne-a creat atit de unici, este cel care ne poate trata , deoarece El, ne-a creat dupa chipul si asemanarea Lui. El, n-a chemat pe nimeni in ajutor la creatie , mai ales cind a creat sufletul. Depresia, este lipsa de bucurie, care bucurie, nu inseamna placere. Singurul izvor de bucurie, este Duhul Sfint! Cind sufletul n-are Duhul Adevarului, n-are conectii cu bucuria, se depreseaza, se ofileste. De aceea cred, caci in gradina Edenului, era o mare si continua bucurie, cei doi, Adam si Eva, stateau in prezenta Domnului, iar acolo ...nu era depresie. Sufletul lor, traia bucuria la maxim! O data cu izgonirea celor doi din rai, ACOLO, s-a nascut depresia. Acolo, s-a simtit ''marele gol'' sufletesc, caci omul era despartit de slava si prezenta Domnului. De acolo, a inceput tinguirea sufletului dupa Dumnezeu, care se manifesta si azi si al carui glas , se aude si azi in aproape toata omenirea. Medicamentele date de doctorii pamintului, fac sa innabuse mai tare durerea, s-o ''ascunda'' de fata celor din jur, dar n-o poate vindeca. Nimeni, nu poate vindeca sufletul plins al unui copil dupa mama lui, decit mama respectiva, nici o jucarie, bona , persoana , asemanatoare cu mama. De aceea , oamenii fara Dumnezeu, tinerii, folosesc tot felul de substitutii [droguri, sex, si alte placeri] pentru a-si ascunde suferinta goliciunii sufletelor. Depresia, aduce enorm de multi bani celor care chiar o creeaza, industriilor de mincare, imbracaminte, distractii [lumesti ]de tot felul, bauturi, si ce este mai grav , industria farmaceutica, care-ti leaga viata si banii de ea, facindu-te dependent de asa zisele medicamente, facindu-i bogati , pe cei care iti prescriu, retete te dezumanizeaza, anulindu-te ca om. Un lucru stiu, si-l stiu bine; La Golgota, pe lemnul de durere, UN OM , singurul Om, si-a lasat viata intr-o enorma suferinta, ca fiecare din noi, sa-I putem atinge Jertfa cu fiintele noastre, mintite de intuneric, cu inimile noastre, plinse de dor dupa El. Acolo, s-a nascut singura FARMACIE si singurul medicament ,SINGELE MIELUILUI ISUS CHRISTOS, care spala, iarta, suflete si aduce sfinta inviorare sufletelor, care prin depresie, pling de dorul LUI. Nu demult, am fost martora vindecarii prin puterea Singelui Domnului Isus si prin Puterea Duhului Sfint, singurul , care invioreaza, da viata si bucurie. Cantarile adresate tronului ceresc, sunt adevarate medicamente vindecative, sufletesti. Sa ne aducem aminte de David, plin de Duhul Sfint, ce cintari i-a cintat regelui Saul si- asa se simtea mai bine. Slavit sa fie Domnul, care este singurul nostru Medic si singurul nostru Dumnezeu.
Adăugat în 05/09/2012 de sanda_tulics
As vrrea, sa comentez, scurt ''acea dizabilitate''de care persoana in cauza scrie. A fi dependent de Dumnezeu, nu este o dizabiliatate, este o onoare sfinta, este cea mai frumoasa dragoste exprimata si existenta in univers, indiferent de persoana, fiu, sau fiica.Este cea mai mare bogatie , pe care o poate avea un suflet, indiferent de clasa sociala si intelectuala. Este cea mai nobila relatie din cite stiu, este ''partea cea buna si sfinta care te leaga de cer. Aceasta dependenta, te face partas cu cerul, de aici , de jos de pe pamint si atunci... cind va fi sa pleci acasa, nu-ti va mai fi frica ci o mare bucurie te va inunda caci, te apropii de Cel, care ti-a intins mina din cer , pe pamint.
Adăugat în 05/09/2012 de sanda_tulics
acesta, este un alt subiect, despre care nu s-a scris aici [in postarea de mai sus].poti sa-mi scri la resursele mele, ti-am trimis coment la ultima ta maxima.Numai bine!
Adăugat în 05/09/2012 de sanda_tulics
Statistici
  • Vizualizări: 1402
  • Export PDF: 1
  • Comentarii: 4
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni