Îmbărbătează-ţi inima
Autor: Virgil Vîrstă  |  Album: fara album  |  Tematica: Diverse
Resursa adaugata de virgilvirsta in 07/07/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 1 vot
Îmbărbătează-ţi inima

A5

Îmbărbătează-ţi inima

Psalmul 16:8

 

„Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, nu mă clatin.”

Dacă cercetăm viaţa lui David vom vedea că el a trecut prin multe şi grele încercări. Încă din vremea copilăriei sale, pe când păştea oile tatălui său, s-a confruntat cu leul şi cu ursul care intrau în turmă să rupă, să sfâşie şi să omoare. Apoi, în slujba împăratului Saul fiind, cântăreţ cu harpa, a fost în pericol de moarte de multe ori când peste Saul venea duhul cel rău. Alungat, hărţuit de împărat, mai târziu urmărit de către fiul său Absalom, ocărât, batjocorit chiar şi de soţia sa Mical. Până la bătrâneţele sale, David a fost ameninţat de oameni care se purtau ca nişte fiare, învârtind în jurul capului său, suliţe, săgeţi şi săbii. Totuşi, în mijlocul tuturor acestor ameninţări şi pericole, David a ridicat ochii spre cer şi a strigat din toată inima şi cu toată sinceritatea:

Inima mea, este tare Dumnezeule, da, inima mea este tare.” Psalmul 57:7.

Cum poate un om, în mijlocul ameninţărilor de tot felul, în mijlocul furtunilor, în mijlocul cutremurelor, să nu se clatine şi să aibă o inimă tare, fermă, credincioasă? Cum poate rămânea inima mea şi inima ta, tare în mijlocul cuptorului încins şi în mijlocul flăcărilor apinse?

Răspunsul este unul singur şi este foarte simplu. Îl găsim în versetul pe care l-am citit din Psalmul 16:

„Inima este tare, pentru că am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei: când este El la dreapta mea, eu nu mă clatin.”

Inima nu se întăreşte în mijlocul necazului. Ea trebuie pregătită pentru vremuri grele. Inima trebuie pregătită atunci când este soare, atunci când eşti în putere, când eşti sănătos, când toate lucrurile îţi merg bine pentru ca să facă faţă cu tărie în vremuri tulburi şi primejdioase.

David spune: „Când îmi mergea bine, dădeam slavă Domnului şi cântam: „Domnul este păstorul meu...El mă duce la păşuni verzi şi la ape de odihnă, iar atunci când treceam prin valea umbrei morţii tot El mă întărea şi-mi purta de grijă.”

Am necurmat pe Domnul înaintea ochilor mei. Citesc Cuvântul în fiecare zi şi acolo unde se adună fraţii împreună, sunt şi eu prezent. Şi la bine şi la rău. Dau necontenit slavă Celui ce mă întăreşte şi îmi pregăteşte inima pentru vremuri ce vor veni.

Iubite cititorule, îndemnul meu pentru tine este acesta: Uitându-te la exemplul lui David, dar şi la experienţa mea şi a multora ca mine să-ţi pregăteşti inima astăzi când ai prosperitate, când ai sănătate, când zici că toate lucrurile sunt bune, pentru ca în zilele care vor veni cu încercări, boli, suferinţă, să nu deznădăjduieşti şi să nu-ţi pierzi credinţa.

Pentru că altfel, în zilele necazului nu vei şti încotro să o apuci.

Cu Domnul, însă vei învinge şi vei fi un biruitor.

Întăreşte-ţi astăzi inima în Domnul, prin rugăciuni fierbinţi.

Clădeşte-ţi altare de jertfă şi adu-ţi inima pe el înaintea Domnului.

El te va ajuta, îţi va întări paşii, te va încuraja şi te va îmbărbăta în vremuri de necaz.

Amin.

Până în acest moment nu au fost adăugate comentarii.
Statistici
  • Vizualizări: 1279
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni