Răspunsul e la El!
Autor: Gabriel Tudor  |  Album: Pe calea adevărului, spre viața veșnică  |  Tematica: Adevarul
Resursa adaugata de GabrielTudor in 22/04/2012
    12345678910 10/10 X
Media 10 din 4 voturi
Răspunsul e la El!

    Strigă către Mine, că Eu îți voi răspunde și îți voi arăta lucruri mari și nepătrunse pe care tu nu le știi. (Ieremia 33:3)

    Sunt perioade în viață în care suntem confuzi. Nu știm unde ne îndreptăm, ce am greșit, ce trebuie să facem în continuare. Nu înțelegem. Avem nevoie de răspunsuri. Tu unde cauți?
    Pe lângă nenumăratele promisiuni pe care abia așteaptă să Îi dai ocazia să le împlinească în viața ta, Dumnezeu ți-a făcut una specială: îți va răspunde la orice întrebare, dacă Îl chemi.
    Nu-i așa că situația se schimbă? Nu simți că jumătate din povara incertitudinii a fost luată deja de pe sufletul tău? Eu așa am simțit când am citit acest verset și când am realizat cât de adevărat este. Nu știu de ce, dar de multe ori sunt ca Toma: vreau să văd, să simt, să pun mâna eventual. Parcă până nu se împlinește ce citesc nu are valoare. Și să știi că Dumnezeu vrea să împlinească! El nu ne-a lăsat Biblia doar ca s-o citim și s-o urmăm, ci și ca să vedem că El e credincios, chiar și atunci când noi nu suntem (Deuteronomul 7:9 și Neemia 9:33).
    În viața mea de om nou în Hristos am învățat că pot avea momente de îndoială, dar asta nu-L va face pe Dumnezeu să nu-și respecte promisiunile făcute (Numeri 23:19). Eu pot avea dubii cu privire la deciziile pe care trebuie să le iau, dar asta nu înseamnă că Domnul nu mă va îndruma pe calea Lui (Proverbele 16:1). Lumea mă poate părăsi, lăsându-mă să mă descurc singur, fără niciun ajutor, dar Dumnezeu îmi demonstrează în fiecare zi că îmi stă alături (Evrei 13:5).
    Când sunt într-o dilemă, Îl rog să mă lumineze, să îmi arate, să deschidă ușa care pare să fie închisă. Și, așa cum a promis, se ține de cuvânt și îmi răspunde. Nu întotdeauna imediat, așa cum mulți ne dorim, dar la timpul hotărât (Avacum 2:3) rugăciunea este împlinită.
    Dumnezeu nu oferă, însă, doar atât celor care Îl caută. El promite și înfăptuiește mai mult pentru ei. Lucruri mari și nepătrunse vor fi descoperite celui care îndrăznește să Îl cunoască pe Domnul, Cel care a făcut cerul și pământul (Geneza 1:1).
    Oricât de grea ar fi situația ta, oricât de inaccesibil este visul, obiectivul pe care vrei să îl atingi, oricare ar fi problema pentru care ai nevoie de explicații, de răspunsuri și de rezolvare, du-te la El. Strigă către Mine, că Eu îți voi răspunde este îndemnul cu care Domnul Dumnezeul tău te încurajează să-I dai povara ta în schimbul odihnei
(Matei 11:28), până când, la timpul hotărât, ruga ta își va primi împlinirea.
    Iar atunci, în acel moment fericit al binecuvântării, vei începe să vezi că răbdarea este importantă (Iacov 1:4 și Evrei 10:36). Ea îți dă timp să privești în ansamblu, să deschizi ochii larg, astfel încât să începi să înțelegi lucruri mari și nepătrunse pe care tu nu le știi.

Mulțumesc, Adina! Pentru mine, răbdarea este o probă de foc. Pentru Dumnezeu, e un rând important din cartea de vizită pe care o prezentăm când apărem în fața lumii.
Unii spun că noi, creștinii, ar trebui să fim un fel de agenți de relații publice ai lui Dumnezeu. E foarte important ce arătăm despre El, iar dacă Iisus Hristos a răbdat, cam asta ni se cere și nouă, deoarece și noi suntem chemați să fim niște „mici hristoși”.
Domnul să ne ajute să nu-L dezamăgim și să nu-L reprezentăm prost!
Adăugat în 22/04/2012 de GabrielTudor
Statistici
  • Vizualizări: 2589
  • Favorită: 2
  • Comentarii: 1
  • Gramatical corect
  • Cu diacritice
  • Conținut complet
Opțiuni
Neemia 9:17 n-au vrut să asculte şi au dat uitării minunile pe care le făcuseşi pentru ei. Şi-au înţepenit grumazul şi, în răzvrătirea lor, şi-au pus o căpetenie ca să se întoarcă în robia lor. Dar Tu, Tu eşti un Dumnezeu gata să ierţi, îndurător şi milostiv, încet la mânie şi bogat în bunătate. Şi nu i-ai părăsit